Індичка, тушкована в сметані
Як і будь-яке інше м'ясо, індичка дуже любить повільне ловлення у вершковому соусі. Завдяки цій простій та перевіреній техніці приготування, м'ясо зберігає свою м'якість і його практично неможливо пересушити. Довести це знову беремося у цьому матеріалі, присвяченому індичці тушкованої в сметані.
Якщо ви заздалегідь приготували цілу тушку птиці, але не можете її осилити і бажаєте різноманітності — спробуйте приготувати індичку вдруге, розібравши на волокна і згасивши з грибами.
Інгредієнти:
ідейка (готова) — 440 г;
печериці — 420 г;
вершкове масло — 55 г;
бульйон — 270 мл;
борошно — 35 г;
чорнослив — 85 м;
сметана — 210 мл;
ріпчаста цибуля — 90 р.
Приготування
Подрібнивши і спассеровав у вершковому маслі ріпчасту цибулю, додайте до прозорих шматочках печериці і дайте вологи з них повністю вийти і випаруватися. Приправте зажарку і додайте до неї борошно. Перемішавши, дочекайтеся коли борошно почне прилипати до дна сковороди і починайте порціями підливати бульйон. Коли весь бульйон буде доданий, змішайте його зі сметаною і покладіть розібрану індичку разом з шматочками чорносливу. Дайте м'ясу побурлить у вершковому соусі до загустіння, а потім відразу ж подавайте.
Інгредієнти:
індичка — 890 м;
борошно — 25 г;
вершкове масло — 65 г;
вино — 230 мл;
часник — 4 зубки;
сметана — 270 г;
жменя зелені кропу.
Приготування
Розділіть м'якоть індички на кубики приблизно однакового розміру і підрум'яньте кожен. Додайте до м'якоті птиці часник, а через півхвилини влийте біле вино. Коли більша частина вина випарується, всипте борошно, перемішайте всі разом і додайте сметану. Тушкуйте м'ясо ще 10 хвилин, а потім доповніть кропом.
Якщо часу возитися з гасінням птиці на плиті немає, то скористайтеся мультиварка, завдяки функціоналу якої всі інгредієнти готуються в одному посуді без вашої участі.
Інгредієнти:
філе індички — 630 г;
стебло селери — 2 шт.;
морква — 170 г;
листя лавра — 2 шт.;
часник — 3 зубки;
курячий бульйон — 520 мл;
сметана — 145 мл;
тертий сир — 65 г;
вустерширський соус — 45 мл
Приготування
Розігрів чашу в режимі «Випічка», обсмажте в ній шматочки м'яса і овочів буквально пару хвилин. Покладіть подрібнений часник, а через півхвилини влийте бульйон і додайте сметану з вустером. Залиште м'ясо на «Гасіння» на годину, а в кінці приготування всипте сир.
Індичка, тушкована з чорносливом і грибами в сметані — рецепт
Якщо ви заздалегідь приготували цілу тушку птиці, але не можете її осилити і бажаєте різноманітності — спробуйте приготувати індичку вдруге, розібравши на волокна і згасивши з грибами.
Інгредієнти:
Приготування
Подрібнивши і спассеровав у вершковому маслі ріпчасту цибулю, додайте до прозорих шматочках печериці і дайте вологи з них повністю вийти і випаруватися. Приправте зажарку і додайте до неї борошно. Перемішавши, дочекайтеся коли борошно почне прилипати до дна сковороди і починайте порціями підливати бульйон. Коли весь бульйон буде доданий, змішайте його зі сметаною і покладіть розібрану індичку разом з шматочками чорносливу. Дайте м'ясу побурлить у вершковому соусі до загустіння, а потім відразу ж подавайте.
Філе стегна індички, тушкована в сметані
Інгредієнти:
Приготування
Розділіть м'якоть індички на кубики приблизно однакового розміру і підрум'яньте кожен. Додайте до м'якоті птиці часник, а через півхвилини влийте біле вино. Коли більша частина вина випарується, всипте борошно, перемішайте всі разом і додайте сметану. Тушкуйте м'ясо ще 10 хвилин, а потім доповніть кропом.
Філе індички, тушкована в сметані в мультиварці
Якщо часу возитися з гасінням птиці на плиті немає, то скористайтеся мультиварка, завдяки функціоналу якої всі інгредієнти готуються в одному посуді без вашої участі.
Інгредієнти:
Приготування
Розігрів чашу в режимі «Випічка», обсмажте в ній шматочки м'яса і овочів буквально пару хвилин. Покладіть подрібнений часник, а через півхвилини влийте бульйон і додайте сметану з вустером. Залиште м'ясо на «Гасіння» на годину, а в кінці приготування всипте сир.
Рекомендуємо добрі рецепти
Куряча грудка в сметанному соусі на сковороді
Ідеальним доповненням до улюбленого гарніру стане ніжна куряча грудка, тушкована в сметанному соусі. Ця страва чудово урізноманітнює домашній обід, а
Свинина у вершковому соусі з грибами
Свинина, приготована за поданими далі рецептами, виходить особливо смачною, ніжною і чудово ароматною. Пропонуємо урізноманітнити обід, доповнивши
Свинина з грибами в сметанному соусі
Дивно, наскільки смачними можуть бути прості страви на основі свинини. Шматочки м'яса з грибами в сметанною підливі можуть стати варіацією швидкого
Лисички, тушковані в сметані
Гриби лисички мають яскравий і незвичайний смак. Тому не радимо забивати їх основна якість великою кількістю додаткових інгредієнтів або спецій.
Печінка, тушкована в сметані
Печінка, тушкована в сметанною підливці, завжди виходить прекрасною на смак і має м'яку і ніжну консистенцію. У даній статті поділимося деякими
Тушкований кролик в сметані в мультиварці
Кролятину досить складно приготувати м'якою, не маючи певних кулінарних навичок. Далі розповімо, як не докладаючи особливих зусиль приготувати це