Як і будь-яке інше м'ясо, індичка дуже любить повільне ловлення у вершковому соусі. Завдяки цій простій та перевіреній техніці приготування, м'ясо зберігає свою м'якість і його практично неможливо пересушити. Довести це знову беремося у цьому матеріалі, присвяченому індичці тушкованої в сметані.
Індичка, тушкована з чорносливом і грибами в сметані — рецепт
Якщо ви заздалегідь приготували цілу тушку птиці, але не можете її осилити і бажаєте різноманітності — спробуйте приготувати індичку вдруге, розібравши на волокна і згасивши з грибами.
Інгредієнти: ідейка (готова) — 440 г; печериці — 420 г; вершкове масло — 55 г; бульйон — 270 мл; борошно — 35 г; чорнослив — 85 м; сметана — 210 мл; ріпчаста цибуля — 90 р. Приготування Подрібнивши і спассеровав у вершковому маслі ріпчасту цибулю, додайте до прозорих шматочках печериці і дайте вологи з них повністю вийти і випаруватися. Приправте зажарку і додайте до неї борошно. Перемішавши, дочекайтеся коли борошно почне прилипати до дна сковороди і починайте порціями підливати бульйон. Коли весь бульйон буде доданий, змішайте його зі сметаною і покладіть розібрану індичку разом з шматочками чорносливу. Дайте м'ясу побурлить у вершковому соусі до загустіння, а потім відразу ж подавайте.
Філе стегна індички, тушкована в сметані
Інгредієнти: індичка — 890 м; борошно — 25 г; вершкове масло — 65 г; вино — 230 мл; часник — 4 зубки; сметана — 270 г; жменя зелені кропу. Приготування Розділіть м'якоть індички на кубики приблизно однакового розміру і підрум'яньте кожен. Додайте до м'якоті птиці часник, а через півхвилини влийте біле вино. Коли більша частина вина випарується, всипте борошно, перемішайте всі разом і додайте сметану. Тушкуйте м'ясо ще 10 хвилин, а потім доповніть кропом.
Філе індички, тушкована в сметані в мультиварці
Якщо часу возитися з гасінням птиці на плиті немає, то скористайтеся мультиварка, завдяки функціоналу якої всі інгредієнти готуються в одному посуді без вашої участі.
Інгредієнти: філе індички — 630 г; стебло селери — 2 шт.; морква — 170 г; листя лавра — 2 шт.; часник — 3 зубки; курячий бульйон — 520 мл; сметана — 145 мл; тертий сир — 65 г; вустерширський соус — 45 мл Приготування Розігрів чашу в режимі «Випічка», обсмажте в ній шматочки м'яса і овочів буквально пару хвилин. Покладіть подрібнений часник, а через півхвилини влийте бульйон і додайте сметану з вустером. Залиште м'ясо на «Гасіння» на годину, а в кінці приготування всипте сир.