Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » М'ясні котлети

М'ясні котлети

14-03-2016, 19:49
914
М'ясні котлети
Котлети – відмінне блюдо, яке безсумнівно всім подобається, та й готувати їх зовсім не складно. Як приготувати м'ясні котлети, читайте нижче.

М'ясні котлети – рецепт


Інгредієнти:

  • м'якоть яловичини – 600 г;

  • м'якоть свинини – 550 г;

  • свіжозмелену перець;

  • олія рослинна;

  • вчорашній батон – 180 г;

  • велике яйце – 1 шт.;

  • цибуля – 400 г;

  • борошно для панірування;

  • сіль.


  • Приготування
    З хліба зчищаємо скоринки, м'якуш замочуємо у воді, а через 5 хвилин віджимаємо. Цибулю дрібненько кришимо. М'ясо подрібнюємо за допомогою м'ясорубки, додаємо м'якушка хліба, сире яйце, подрібнену цибулю, солимо, перчимо. Фарш добре розмішуємо і мокрими руками відриваємо шматочки фаршу і знову кидаємо в миску. Таким чином відбиваємо фарш близько 10 хвилин. Завдяки такої нехитрої процедури фарш стане однорідною масою. Даємо їй відпочити хвилин 10. Після цього формуємо котлетки, паніруємо їх у борошні і смажимо на добре розігрітій олії. При цьому важливо викласти котлетки саме в розпечене масло – тоді утворюється скориночка, завдяки якій вироби залишаться соковитим всередині. Отже, смажимо котлети до рум'яності, а після цього зменшуємо вогонь і доводимо котлетки до готовності під кришкою.

    Рецепт смачних котлет з м'ясного фаршу в духовці


    Інгредієнти:

  • змішаний фарш з яловичини і свинини – 1 кг;

  • батон черствий – 200 г;

  • цибуля – 300 г;

  • куряче яйце – 1 шт.;

  • олія рослинна;

  • сіль.


  • Приготування
    Батон ламаємо шматочками і заливаємо їх водою. Коли він розм'якне, викладаємо його в друшляк і злегка віджимаємо. Додаємо батон в мисочку з перекрученим м'ясом. Додаємо яйце, подрібнену цибулину, солимо і перемішуємо до однорідності. Ділимо фарш на 15 частин. Робимо котлетки і розміщуємо їх на деко, а щоб його потім простіше було мити, можна вистелити його фольгою. Відправляємо деко в духовку і запікаємо при 180 градусах 20 хвилин, потім вливаємо приблизно 100 мл води і запікаємо м'ясні котлети в духовці ще хвилин 15.

    М'ясні котлети з грибами – рецепт


    Інгредієнти:

  • свинина (м'якоть) – 500 г;

  • білий батон – 2 скибочки;

  • жовток сирої – 1 шт.;

  • часник – 3 зубчики;

  • цибуля – 300 г;

  • печериці свіжі – 200 г;

  • сіль;

  • спеції ;

  • сухарі для панірування;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    М'ясо подрібнюємо на м'ясорубці. З ним разом пропускаємо 1 цибулину, часник і розмочені шматочки батона, не забувши віджати з них зайву рідину. В отриману масу кладемо жовток, спеції і розмішуємо. Ставимо фарш в холод на півгодини. Тим часом печериці ріжемо шматочками, шаткуємо цибулю, який пасеруємо на олії до прозорості. Додаємо до нього гриби і смажимо до випаровування рідини, а потім перчимо, підсолюємо за смаком і розмішуємо. Робимо з фаршу кульки і розминаємо їх у коржі. На кожну кладемо по 1 маленькій ложці грибів з цибулею і формуємо котлетки. Паніруємо їх у сухарях або борошні, а потім обсмажуємо до рум'яності, а потім зменшуємо вогонь і доводимо котлети з грибами до готовності.

    Смачні м'ясні котлети - рецепт


    Інгредієнти:

  • свино-яловичий фарш – 600 г;

  • велике яйце – 1 шт.;

  • білий батон – 150 г;

  • цибуля – 250 г;

  • масло вершкове натуральне – 30 г;

  • молоко – 150 мл;

  • рослинна олія;

  • борошно;

  • перець;

  • сіль.


  • Приготування
    М'ясні котлети

    Батон ріжемо кубиками, покласти в миску і заливаємо молоком. Лук очищаємо і дрібненько шаткуємо. На сковороду наливаємо трохи олії, нагріваємо його, додаємо шматочок вершкового масла і пасеруємо в даній суміші цибулю до рум'яності. Відокремлюємо білок від жовтка. У миску кладемо фарш, додаємо віджатий батон, обсмажену цибулю, жовток, сіль і перець. Добре розмішуємо фарш і відбиваємо його, піднімаючи і кидаючи в миску, близько 5 хвилин, щоб він став більш однорідним. Білок добре збиваємо і додаємо в котлетну масу. Акуратно перемішуємо, робимо котлетки, паніруємо їх і обсмажуємо до рум'яності, а потім накриваємо кришкою і доводимо пишні м'ясні котлети до готовності на малому вогні.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Соковиті котлети з яловичини – рецепт
    Соковиті котлети з яловичини – рецепт
    Навіть таке неабияке страву, як котлети виходять не у всіх ідеальними. Тому далі розповімо кілька секретів, щоб ваші м'ясні вироби вийшли саме
    Пожарські котлети - класичний рецепт
    Пожарські котлети - класичний рецепт
    Пожарські котлети – це не прості м'ясні вироби, які ви звикли подавати на будь-вечеря, а при потребі повторно розігрівати. Їх приготування вимагає
    Домашні котлети - рецепт
    Домашні котлети - рецепт
    Що може бути смачніше домашніх котлет? Тільки домашні котлети, приготовані за нашими рецептами! Соковиті, апетитні, з незвичайним ароматом - ваша
    Котлети з начинкою
    Котлети з начинкою
    Важко собі уявити слов'янську кухню без котлет. Улюблене багатьма блюдо часто з'являється на наших столах, і, звичайно ж, існує величезна кількість
    Котлети без яєць
    Котлети без яєць
    В котлетах в класичному рецепті завжди присутній яйце. Але в силу різних обставин не всі люди вживають цей продукт в їжу. І сьогодні ми розповімо, як
    Котлети з фаршу свинини - рецепт
    Котлети з фаршу свинини - рецепт
    Напевно у кожної господині є свій рецепт приготування котлет. Це блюдо багатьом знайоме і улюблене. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити чудові