М'ясні котлети
Котлети – відмінне блюдо, яке безсумнівно всім подобається, та й готувати їх зовсім не складно. Як приготувати м'ясні котлети, читайте нижче.
Інгредієнти:
м'якоть яловичини – 600 г;
м'якоть свинини – 550 г;
свіжозмелену перець;
олія рослинна;
вчорашній батон – 180 г;
велике яйце – 1 шт.;
цибуля – 400 г;
борошно для панірування;
сіль.
Приготування
З хліба зчищаємо скоринки, м'якуш замочуємо у воді, а через 5 хвилин віджимаємо. Цибулю дрібненько кришимо. М'ясо подрібнюємо за допомогою м'ясорубки, додаємо м'якушка хліба, сире яйце, подрібнену цибулю, солимо, перчимо. Фарш добре розмішуємо і мокрими руками відриваємо шматочки фаршу і знову кидаємо в миску. Таким чином відбиваємо фарш близько 10 хвилин. Завдяки такої нехитрої процедури фарш стане однорідною масою. Даємо їй відпочити хвилин 10. Після цього формуємо котлетки, паніруємо їх у борошні і смажимо на добре розігрітій олії. При цьому важливо викласти котлетки саме в розпечене масло – тоді утворюється скориночка, завдяки якій вироби залишаться соковитим всередині. Отже, смажимо котлети до рум'яності, а після цього зменшуємо вогонь і доводимо котлетки до готовності під кришкою.
Інгредієнти:
змішаний фарш з яловичини і свинини – 1 кг;
батон черствий – 200 г;
цибуля – 300 г;
куряче яйце – 1 шт.;
олія рослинна;
сіль.
Приготування
Батон ламаємо шматочками і заливаємо їх водою. Коли він розм'якне, викладаємо його в друшляк і злегка віджимаємо. Додаємо батон в мисочку з перекрученим м'ясом. Додаємо яйце, подрібнену цибулину, солимо і перемішуємо до однорідності. Ділимо фарш на 15 частин. Робимо котлетки і розміщуємо їх на деко, а щоб його потім простіше було мити, можна вистелити його фольгою. Відправляємо деко в духовку і запікаємо при 180 градусах 20 хвилин, потім вливаємо приблизно 100 мл води і запікаємо м'ясні котлети в духовці ще хвилин 15.
Інгредієнти:
свинина (м'якоть) – 500 г;
білий батон – 2 скибочки;
жовток сирої – 1 шт.;
часник – 3 зубчики;
цибуля – 300 г;
печериці свіжі – 200 г;
сіль;
спеції ;
сухарі для панірування;
олія рослинна.
Приготування
М'ясо подрібнюємо на м'ясорубці. З ним разом пропускаємо 1 цибулину, часник і розмочені шматочки батона, не забувши віджати з них зайву рідину. В отриману масу кладемо жовток, спеції і розмішуємо. Ставимо фарш в холод на півгодини. Тим часом печериці ріжемо шматочками, шаткуємо цибулю, який пасеруємо на олії до прозорості. Додаємо до нього гриби і смажимо до випаровування рідини, а потім перчимо, підсолюємо за смаком і розмішуємо. Робимо з фаршу кульки і розминаємо їх у коржі. На кожну кладемо по 1 маленькій ложці грибів з цибулею і формуємо котлетки. Паніруємо їх у сухарях або борошні, а потім обсмажуємо до рум'яності, а потім зменшуємо вогонь і доводимо котлети з грибами до готовності.
Інгредієнти:
свино-яловичий фарш – 600 г;
велике яйце – 1 шт.;
білий батон – 150 г;
цибуля – 250 г;
масло вершкове натуральне – 30 г;
молоко – 150 мл;
рослинна олія;
борошно;
перець;
сіль.
Приготування
Батон ріжемо кубиками, покласти в миску і заливаємо молоком. Лук очищаємо і дрібненько шаткуємо. На сковороду наливаємо трохи олії, нагріваємо його, додаємо шматочок вершкового масла і пасеруємо в даній суміші цибулю до рум'яності. Відокремлюємо білок від жовтка. У миску кладемо фарш, додаємо віджатий батон, обсмажену цибулю, жовток, сіль і перець. Добре розмішуємо фарш і відбиваємо його, піднімаючи і кидаючи в миску, близько 5 хвилин, щоб він став більш однорідним. Білок добре збиваємо і додаємо в котлетну масу. Акуратно перемішуємо, робимо котлетки, паніруємо їх і обсмажуємо до рум'яності, а потім накриваємо кришкою і доводимо пишні м'ясні котлети до готовності на малому вогні.
М'ясні котлети – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
З хліба зчищаємо скоринки, м'якуш замочуємо у воді, а через 5 хвилин віджимаємо. Цибулю дрібненько кришимо. М'ясо подрібнюємо за допомогою м'ясорубки, додаємо м'якушка хліба, сире яйце, подрібнену цибулю, солимо, перчимо. Фарш добре розмішуємо і мокрими руками відриваємо шматочки фаршу і знову кидаємо в миску. Таким чином відбиваємо фарш близько 10 хвилин. Завдяки такої нехитрої процедури фарш стане однорідною масою. Даємо їй відпочити хвилин 10. Після цього формуємо котлетки, паніруємо їх у борошні і смажимо на добре розігрітій олії. При цьому важливо викласти котлетки саме в розпечене масло – тоді утворюється скориночка, завдяки якій вироби залишаться соковитим всередині. Отже, смажимо котлети до рум'яності, а після цього зменшуємо вогонь і доводимо котлетки до готовності під кришкою.
Рецепт смачних котлет з м'ясного фаршу в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Батон ламаємо шматочками і заливаємо їх водою. Коли він розм'якне, викладаємо його в друшляк і злегка віджимаємо. Додаємо батон в мисочку з перекрученим м'ясом. Додаємо яйце, подрібнену цибулину, солимо і перемішуємо до однорідності. Ділимо фарш на 15 частин. Робимо котлетки і розміщуємо їх на деко, а щоб його потім простіше було мити, можна вистелити його фольгою. Відправляємо деко в духовку і запікаємо при 180 градусах 20 хвилин, потім вливаємо приблизно 100 мл води і запікаємо м'ясні котлети в духовці ще хвилин 15.
М'ясні котлети з грибами – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо подрібнюємо на м'ясорубці. З ним разом пропускаємо 1 цибулину, часник і розмочені шматочки батона, не забувши віджати з них зайву рідину. В отриману масу кладемо жовток, спеції і розмішуємо. Ставимо фарш в холод на півгодини. Тим часом печериці ріжемо шматочками, шаткуємо цибулю, який пасеруємо на олії до прозорості. Додаємо до нього гриби і смажимо до випаровування рідини, а потім перчимо, підсолюємо за смаком і розмішуємо. Робимо з фаршу кульки і розминаємо їх у коржі. На кожну кладемо по 1 маленькій ложці грибів з цибулею і формуємо котлетки. Паніруємо їх у сухарях або борошні, а потім обсмажуємо до рум'яності, а потім зменшуємо вогонь і доводимо котлети з грибами до готовності.
Смачні м'ясні котлети - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Батон ріжемо кубиками, покласти в миску і заливаємо молоком. Лук очищаємо і дрібненько шаткуємо. На сковороду наливаємо трохи олії, нагріваємо його, додаємо шматочок вершкового масла і пасеруємо в даній суміші цибулю до рум'яності. Відокремлюємо білок від жовтка. У миску кладемо фарш, додаємо віджатий батон, обсмажену цибулю, жовток, сіль і перець. Добре розмішуємо фарш і відбиваємо його, піднімаючи і кидаючи в миску, близько 5 хвилин, щоб він став більш однорідним. Білок добре збиваємо і додаємо в котлетну масу. Акуратно перемішуємо, робимо котлетки, паніруємо їх і обсмажуємо до рум'яності, а потім накриваємо кришкою і доводимо пишні м'ясні котлети до готовності на малому вогні.
Рекомендуємо добрі рецепти
Соковиті котлети з яловичини – рецепт
Навіть таке неабияке страву, як котлети виходять не у всіх ідеальними. Тому далі розповімо кілька секретів, щоб ваші м'ясні вироби вийшли саме
Пожарські котлети - класичний рецепт
Пожарські котлети – це не прості м'ясні вироби, які ви звикли подавати на будь-вечеря, а при потребі повторно розігрівати. Їх приготування вимагає
Домашні котлети - рецепт
Що може бути смачніше домашніх котлет? Тільки домашні котлети, приготовані за нашими рецептами! Соковиті, апетитні, з незвичайним ароматом - ваша
Котлети з начинкою
Важко собі уявити слов'янську кухню без котлет. Улюблене багатьма блюдо часто з'являється на наших столах, і, звичайно ж, існує величезна кількість
Котлети без яєць
В котлетах в класичному рецепті завжди присутній яйце. Але в силу різних обставин не всі люди вживають цей продукт в їжу. І сьогодні ми розповімо, як
Котлети з фаршу свинини - рецепт
Напевно у кожної господині є свій рецепт приготування котлет. Це блюдо багатьом знайоме і улюблене. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити чудові