Пожарські котлети - класичний рецепт
Пожарські котлети являють собою вироби з ніжного курячого фаршу, запаніровані в хлібних кубиках і посмажені до апетитною і ефектною рум'яної скоринки. Найбільш смачні такі котлетки з запалі з жару, поки зберігається властива їм хрустка родзинка.
Із запропонованого рецепту ви дізнаєтесь, як правильно приготувати справжні класичні пожарські котлети.
Інгредієнти:
куряче м'ясо без кістки – 07 кг;
черствий білий хліб або батон – 375 г;
молоко – 225 мл;
вершкове масло – 75 г;
цибуля – 220 г;
яйця – 3 шт.;
свежесмолотая суміш перців – за смаком;
сіль – за смаком;
топлене або рослинне масло для смаження котлет.
Приготування
Першим ділом заллємо сто п'ятдесят грамів хліба молоком і залишимо на кілька хвилин. Також для приготування пожарських котлет нам знадобиться м'ясо однієї середньої курки, відділеної від кісток. Перемелюємо його за допомогою м'ясорубки або блендера і укладаємо в миску. Ріпчасту цибулю очищаємо, дуже дрібно шаткуємо гострим ножем і спассеруем на маслі до м'якості і прозорості. Даємо йому охолонути, і викладаємо в курячий фарш. Розмоклий хлібець, трохи віджимаємо від молока, також пропускаємо через м'ясорубку або розбиваємо в блендері і закладаємо до інших компонентів. Додаємо сорок грам розм'якшеного вершкового масла, одне яйце, мелену суміш перців, сіль і добре все перемішуємо. Для кращого результату можна трохи відбити основу для котлет, переклавши її в щільний пакет і вдаривши кілька разів по столу.
Тепер самий трудомісткий етап приготування пожарських котлет. Залишився білий хліб або батон потрібно нарізати на дрібні кубики з довжиною сторони приблизно чотири міліметри. Отримана маса хлібних кубиків буде основою нашої панірування. Багато опускають цей момент і хліб натирають на тертці або панірують котлетки в сухарях , але це будуть вже не пожарські котлети в чистому вигляді, а скоріше просто курячі котлетки.
Далі збиваємо два яйця з дрібкою солі і змішуємо з залишився від замочування хліба молоком.
Прогріваємо сковороду зі ста грамами топленого вершкового масла або рослинної олії без запаху. З фаршу формуємо круглі котлетки, опускаємо їх у яєчної маси, паніруємо в приготованих хлібних кубиках і обсмажуємо на середньому вогні з двох сторін. При необхідності додаємо ще масла.
Із запропонованого рецепту ви дізнаєтесь, як правильно приготувати справжні класичні пожарські котлети.
Пожарські котлети курячі - рецепт приготування
Інгредієнти:
Приготування
Першим ділом заллємо сто п'ятдесят грамів хліба молоком і залишимо на кілька хвилин. Також для приготування пожарських котлет нам знадобиться м'ясо однієї середньої курки, відділеної від кісток. Перемелюємо його за допомогою м'ясорубки або блендера і укладаємо в миску. Ріпчасту цибулю очищаємо, дуже дрібно шаткуємо гострим ножем і спассеруем на маслі до м'якості і прозорості. Даємо йому охолонути, і викладаємо в курячий фарш. Розмоклий хлібець, трохи віджимаємо від молока, також пропускаємо через м'ясорубку або розбиваємо в блендері і закладаємо до інших компонентів. Додаємо сорок грам розм'якшеного вершкового масла, одне яйце, мелену суміш перців, сіль і добре все перемішуємо. Для кращого результату можна трохи відбити основу для котлет, переклавши її в щільний пакет і вдаривши кілька разів по столу.
Тепер самий трудомісткий етап приготування пожарських котлет. Залишився білий хліб або батон потрібно нарізати на дрібні кубики з довжиною сторони приблизно чотири міліметри. Отримана маса хлібних кубиків буде основою нашої панірування. Багато опускають цей момент і хліб натирають на тертці або панірують котлетки в сухарях , але це будуть вже не пожарські котлети в чистому вигляді, а скоріше просто курячі котлетки.
Далі збиваємо два яйця з дрібкою солі і змішуємо з залишився від замочування хліба молоком.
Прогріваємо сковороду зі ста грамами топленого вершкового масла або рослинної олії без запаху. З фаршу формуємо круглі котлетки, опускаємо їх у яєчної маси, паніруємо в приготованих хлібних кубиках і обсмажуємо на середньому вогні з двох сторін. При необхідності додаємо ще масла.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пожарські котлети - правильний і смачний рецепт
Зараз багато хто намагається видати звичайні паніровані котлети за пожарські. Однак, ті хто одного разу пробував їх, ні з чим іншим не сплутає. Це
Курячі котлети з кабачком
Сьогодні пропонуємо вам рецепт незвичайних оригінальних котлет з курячого фаршу з додаванням кабачка. Котлети, приготовані за цим рецептом, за
Рибні котлети з пікші
Рибні котлети з пікші - відмінну страву для сімейного вечері. Готуються вони дуже просто, швидко. Якщо ж ви дотримуєтеся здорового харчування, то
Котлети пожарські
Про чудовому смаку пожарських котлет відомо кожному, їх прославив у своїх віршах навіть Олександр Сергійович Пушкін. Повторити цей чудовий смак
Курячі котлети в духовці
Котлети, запечені в духовці, набагато корисніше смажених на сковороді, і виходять вони не менш смачними. Ми вам розповімо, як приготувати курячі
Котлети з курячого філе
З курки можна приготувати багато чудових і смачних страв. І сьогодні ми з вами поділимося оригінальними і водночас простими рецептами створення