Котлети пожарські

Готуємо пожарські котлети
Отже, пожарські котлети курячі. Для приготування цього чудового блюда нам знадобиться:
Приготування:
Курячий фарш можна приготувати трьома способами: м'ясо пропустити через м'ясорубку, порубати ножем вручну або в комбайні (блендері, чопері). Останні 2 способи переважніше, оскільки м'ясорубка змінює структуру м'яса небажаним чином. Хліб слід замочити у вершках (або хорошому незбираному молоці), а потім віджати, але не дуже сильно. Далі слід додати хліб у курячий фарш разом з розтопленим вершковим маслом, вершками, сухими спеціями і сіллю. Все ретельно перемішується. Тепер ставимо сковороду на вогонь і розігріваємо масло (можна замість масла використовувати розтоплений курячий жир). Формуємо овальні веретеноподібні котлети (якщо в середину кожної покласти маленький шматочок масла - вийде особливо смачно, котлети будуть чудово соковитими і ніжними). Звичайно готують пожарські котлети з сухарями, тобто обкачують котлету в панірувальних сухарях перед смаженням. Іноді в середину котлети поміщають курячу кісточку з гомілки або стегна - ймовірно, для того, щоб котлету можна було руками, шинку все-таки.
Смажимо котлети правильно
Можна обсмажити котлети з обох сторін (злегка перевертаємо їх, використовуючи лопатку), а потім в духовій шафі довести до повної готовності. Для цього викладемо злегка обсмажені котлети на змащений маслом деко або в спеціальну керамічну вогнетривку, а можна і скляну форму. Форму або лист з котлетами помістимо в духову шафу, розігрітий до середньої температури. Температура не повинна бути занадто низькою, інакше котлетки можуть пересихати. Будемо запікати котлетки до готовності, про яку повідомлять апетитний запах і золотисто-коричневий відтінок котлет. Ну ось, класичні пожарські котлети з курки готові. Це блюдо для святкового столу, а тому подавати його слід тільки гарячим (або теплим) і свіжоприготованим. Остиглі і розігріті пожарські котлети втрачають свій чудовий смак.
Пожарські котлети з індички

Можна приготувати чудово смачні пожарські котлети, використовуючи м'ясо індички. В цьому випадку все робимо так само, як і при приготуванні пожарських котлет з м'яса курки, тільки кілька збільшуємо час приготування. Котлети пожарські слід подавати з простим гарніром зі смаженої, вареної або запеченої картоплі або розсипчастою гречки. Добре також подати якої-небудь негрубий і не дуже гострий соус, тушковані овочі, солоні, тушковані в сметані або мариновані гриби та/або класичні російські смакоту. До пожарським котлет можна подати міцну ягідну настоянку або міцне світле столове вино.
Рекомендуємо добрі рецепти

Рибні котлети з пікші
Рибні котлети з пікші - відмінну страву для сімейного вечері. Готуються вони дуже просто, швидко. Якщо ж ви дотримуєтеся здорового харчування, то

Котлети з рисом
Рис - досить універсальний продукт, який чудово поєднується з м'ясом і рибою. І сьогодні ми поговоримо про рибних і м'ясних котлети з рисом.

Рецепт котлет з курячого фаршу
Котлети з курячого фаршу приготувати дуже просто, адже в морозилці завжди є курочка, половинку якої можна пустити на фарш. Всі інші продукти для цієї

Котлети з індички в духовці
Якщо ви хочете приготувати що-небудь легке, але смачне, то придивіться до даних рецептами котлет з індички. Готуються вони в духовці, а тому мають

Котлети для гамбургера
Хто з нас не любить гамбургери? Але набагато смачніше і корисніше вони будуть, якщо їх приготувати самостійно. І сьогодні ми поговоримо про

Як зробити смачні котлети?
У наш час існує безліч рецептів котлет: овочевих, рибних, м'ясних. А от як зробити так, що б вони вийшли смачними і соковитими? У цьому вам допоможе