Пожарські котлети являють собою вироби з ніжного курячого фаршу, запаніровані в хлібних кубиках і посмажені до апетитною і ефектною рум'яної скоринки. Найбільш смачні такі котлетки з запалі з жару, поки зберігається властива їм хрустка родзинка.
Із запропонованого рецепту ви дізнаєтесь, як правильно приготувати справжні класичні пожарські котлети.
Пожарські котлети курячі - рецепт приготування
Інгредієнти: куряче м'ясо без кістки – 07 кг; черствий білий хліб або батон – 375 г; молоко – 225 мл; вершкове масло – 75 г; цибуля – 220 г; яйця – 3 шт.; свежесмолотая суміш перців – за смаком; сіль – за смаком; топлене або рослинне масло для смаження котлет. Приготування Першим ділом заллємо сто п'ятдесят грамів хліба молоком і залишимо на кілька хвилин. Також для приготування пожарських котлет нам знадобиться м'ясо однієї середньої курки, відділеної від кісток. Перемелюємо його за допомогою м'ясорубки або блендера і укладаємо в миску. Ріпчасту цибулю очищаємо, дуже дрібно шаткуємо гострим ножем і спассеруем на маслі до м'якості і прозорості. Даємо йому охолонути, і викладаємо в курячий фарш. Розмоклий хлібець, трохи віджимаємо від молока, також пропускаємо через м'ясорубку або розбиваємо в блендері і закладаємо до інших компонентів. Додаємо сорок грам розм'якшеного вершкового масла, одне яйце, мелену суміш перців, сіль і добре все перемішуємо. Для кращого результату можна трохи відбити основу для котлет, переклавши її в щільний пакет і вдаривши кілька разів по столу.
Тепер самий трудомісткий етап приготування пожарських котлет. Залишився білий хліб або батон потрібно нарізати на дрібні кубики з довжиною сторони приблизно чотири міліметри. Отримана маса хлібних
кубиків буде основою нашої панірування. Багато опускають цей момент і хліб натирають на тертці або панірують котлетки в сухарях , але це будуть вже не пожарські котлети в чистому вигляді, а скоріше просто курячі котлетки.
Далі збиваємо два яйця з дрібкою солі і змішуємо з залишився від замочування хліба молоком.
Прогріваємо сковороду зі ста грамами топленого вершкового масла або рослинної олії без запаху. З фаршу формуємо круглі котлетки, опускаємо їх у яєчної маси, паніруємо в приготованих хлібних кубиках і обсмажуємо на середньому вогні з двох сторін. При необхідності додаємо ще масла.