Вернуться назад Распечатать

Пожарські котлети - класичний рецепт

Пожарські котлети - класичний рецепт
Пожарські котлети являють собою вироби з ніжного курячого фаршу, запаніровані в хлібних кубиках і посмажені до апетитною і ефектною рум'яної скоринки. Найбільш смачні такі котлетки з запалі з жару, поки зберігається властива їм хрустка родзинка.
Із запропонованого рецепту ви дізнаєтесь, як правильно приготувати справжні класичні пожарські котлети.

Пожарські котлети курячі - рецепт приготування


Інгредієнти:

  • куряче м'ясо без кістки – 07 кг;

  • черствий білий хліб або батон – 375 г;

  • молоко – 225 мл;

  • вершкове масло – 75 г;

  • цибуля – 220 г;

  • яйця – 3 шт.;

  • свежесмолотая суміш перців – за смаком;

  • сіль – за смаком;

  • топлене або рослинне масло для смаження котлет.


  • Приготування
    Першим ділом заллємо сто п'ятдесят грамів хліба молоком і залишимо на кілька хвилин. Також для приготування пожарських котлет нам знадобиться м'ясо однієї середньої курки, відділеної від кісток. Перемелюємо його за допомогою м'ясорубки або блендера і укладаємо в миску. Ріпчасту цибулю очищаємо, дуже дрібно шаткуємо гострим ножем і спассеруем на маслі до м'якості і прозорості. Даємо йому охолонути, і викладаємо в курячий фарш. Розмоклий хлібець, трохи віджимаємо від молока, також пропускаємо через м'ясорубку або розбиваємо в блендері і закладаємо до інших компонентів. Додаємо сорок грам розм'якшеного вершкового масла, одне яйце, мелену суміш перців, сіль і добре все перемішуємо. Для кращого результату можна трохи відбити основу для котлет, переклавши її в щільний пакет і вдаривши кілька разів по столу.
    Тепер самий трудомісткий етап приготування пожарських котлет. Залишився білий хліб або батон потрібно нарізати на дрібні кубики з довжиною сторони приблизно чотири міліметри. Отримана маса хлібних
    Пожарські котлети - класичний рецепт
    кубиків буде основою нашої панірування. Багато опускають цей момент і хліб натирають на тертці або панірують котлетки в сухарях , але це будуть вже не пожарські котлети в чистому вигляді, а скоріше просто курячі котлетки.
    Далі збиваємо два яйця з дрібкою солі і змішуємо з залишився від замочування хліба молоком.
    Прогріваємо сковороду зі ста грамами топленого вершкового масла або рослинної олії без запаху. З фаршу формуємо круглі котлетки, опускаємо їх у яєчної маси, паніруємо в приготованих хлібних кубиках і обсмажуємо на середньому вогні з двох сторін. При необхідності додаємо ще масла.