Котлети – відмінне блюдо, яке безсумнівно всім подобається, та й готувати їх зовсім не складно. Як приготувати м'ясні котлети, читайте нижче.
М'ясні котлети – рецепт
Інгредієнти: м'якоть яловичини – 600 г; м'якоть свинини – 550 г; свіжозмелену перець; олія рослинна; вчорашній батон – 180 г; велике яйце – 1 шт.; цибуля – 400 г; борошно для панірування; сіль. Приготування З хліба зчищаємо скоринки, м'якуш замочуємо у воді, а через 5 хвилин віджимаємо. Цибулю дрібненько кришимо. М'ясо подрібнюємо за допомогою м'ясорубки, додаємо м'якушка хліба, сире яйце, подрібнену цибулю, солимо, перчимо. Фарш добре розмішуємо і мокрими руками відриваємо шматочки фаршу і знову кидаємо в миску. Таким чином відбиваємо фарш близько 10 хвилин. Завдяки такої нехитрої процедури фарш стане однорідною масою. Даємо їй відпочити хвилин 10. Після цього формуємо котлетки, паніруємо їх у борошні і смажимо на добре розігрітій олії. При цьому важливо викласти котлетки саме в розпечене масло – тоді утворюється скориночка, завдяки якій вироби залишаться соковитим всередині. Отже, смажимо котлети до рум'яності, а після цього зменшуємо вогонь і доводимо котлетки до готовності під кришкою.
Рецепт смачних котлет з м'ясного фаршу в духовці
Інгредієнти: змішаний фарш з яловичини і свинини – 1 кг; батон черствий – 200 г; цибуля – 300 г; куряче яйце – 1 шт.; олія рослинна; сіль. Приготування Батон ламаємо шматочками і заливаємо їх водою. Коли він розм'якне, викладаємо його в друшляк і злегка віджимаємо. Додаємо батон в мисочку з перекрученим м'ясом. Додаємо яйце, подрібнену цибулину, солимо і перемішуємо до однорідності. Ділимо фарш на 15 частин. Робимо котлетки і розміщуємо їх на деко, а щоб його потім простіше було мити, можна вистелити його фольгою. Відправляємо деко в духовку і запікаємо при 180 градусах 20 хвилин, потім вливаємо приблизно 100 мл води і запікаємо м'ясні котлети в духовці ще хвилин 15.
М'ясні котлети з грибами – рецепт
Інгредієнти: свинина (м'якоть) – 500 г; білий батон – 2 скибочки; жовток сирої – 1 шт.; часник – 3 зубчики; цибуля – 300 г; печериці свіжі – 200 г; сіль; спеції ; сухарі для панірування; олія рослинна. Приготування М'ясо подрібнюємо на м'ясорубці. З ним разом пропускаємо 1 цибулину, часник і розмочені шматочки батона, не забувши віджати з них зайву рідину. В отриману масу кладемо жовток, спеції і розмішуємо. Ставимо фарш в холод на півгодини. Тим часом печериці ріжемо шматочками, шаткуємо цибулю, який пасеруємо на олії до прозорості. Додаємо до нього гриби і смажимо до випаровування рідини, а потім перчимо, підсолюємо за смаком і розмішуємо. Робимо з фаршу кульки і розминаємо їх у коржі. На кожну кладемо по 1 маленькій ложці грибів з цибулею і формуємо котлетки. Паніруємо їх у сухарях або борошні, а потім обсмажуємо до рум'яності, а потім зменшуємо вогонь і доводимо котлети з грибами до готовності.
Смачні м'ясні котлети - рецепт
Інгредієнти: свино-яловичий фарш – 600 г; велике яйце – 1 шт.; білий батон – 150 г; цибуля – 250 г; масло вершкове натуральне – 30 г; молоко – 150 мл; рослинна олія; борошно; перець; сіль. Приготування Батон ріжемо кубиками, покласти в миску і заливаємо молоком. Лук очищаємо і дрібненько шаткуємо. На сковороду наливаємо трохи олії, нагріваємо його, додаємо шматочок вершкового масла і пасеруємо в даній суміші цибулю до рум'яності. Відокремлюємо білок від жовтка. У миску кладемо фарш, додаємо віджатий батон, обсмажену цибулю, жовток, сіль і перець. Добре розмішуємо фарш і відбиваємо його, піднімаючи і кидаючи в миску, близько 5 хвилин, щоб він став більш однорідним. Білок добре збиваємо і додаємо в котлетну масу. Акуратно перемішуємо, робимо котлетки, паніруємо їх і обсмажуємо до рум'яності, а потім накриваємо кришкою і доводимо пишні м'ясні котлети до готовності на малому вогні.