Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Домашні котлети - рецепт

Домашні котлети - рецепт

20-06-2015, 22:52
783
Домашні котлети - рецепт
Котлети є ситним та смачним доповненням до будь-якого гарніру. Їх можна купити в будь-якому супермаркеті, а можна зробити і вдома. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати домашні котлетки і порадувати не тільки дорослих, але і дітей!

Рецепт домашніх котлет з фаршу


Інгредієнти:

  • фарш з яловичини – 500 г;

  • цибулина – 1 шт.;

  • яйце – 1 шт.;

  • білий хліб – 3 скибочки;

  • молоко – 150 мл;

  • панірувальні сухарі;

  • спеції.


  • Приготування
    Хліб розламуємо руками на шматочки, викладаємо в миску і заливаємо теплим молоком. Залишаємо його постояти хвилин 15 а потім добре розминаємо ложкою до отримання однорідної кашки. Чистимо цибулину, натираємо на терочке і з'єднуємо з готовим яловичим фаршем. Додаємо хлібну суміш, розбиваємо яйце, підсолюємо за смаком і ретельно все перемішуємо. З отриманого фаршу ліпимо рівні котлети, обвалюємо їх у паніровці і обсмажуємо на рослинному маслечко до рум'яної скоринки. Ось і все, м'ясні котлетки по-домашньому готові!

    Котлети з гречки по-домашньому


    Інгредієнти:

  • гречана крупа – 1 склянка;

  • картопля – 6 шт.;

  • олія – за смаком;

  • вода – 1 ст.;

  • спеції.


  • Приготування
    Для початку гречку гарненько промиваємо, заливаємо водою і ставимо на середній вогонь. Поки крупа вариться, чистимо картоплю і подрібнюємо його на дрібній терочке. Готову гречку остуджуємо, з'єднуємо з картопляною масою, солимо за смаком і все перемішуємо. З отриманого фаршу ліпимо невеликі котлетки і злегка обвалюємо їх у борошні. У сковороду наливаємо рослинне масло, ставимо її на вогонь, розігріваємо і викладаємо наші заготовки. Обсмажуємо з обох боків до рум'яної скоринки спочатку на сильному вогні, а потім зменшуємо полум'я, накриваємо кришкою і смажимо до готовності. Подаємо соковиті домашні котлети зі свіжими овочами або з улюбленим соусом.

    Рецепт домашніх рибних котлет


    Інгредієнти:

  • крупа манна – 1 ст. ложка;

  • короп – 15 кг;

  • цибулина – 1 шт.;

  • сало – 150 г;

  • часник – 3 зубчики;

  • яйце – 2 шт.;

  • батон – 2 скибочки;

  • борошно;

  • спеції.


  • Приготування
    Отже, свіжого коропа ретельно промиваємо під проточною водою і обробляємо, очищаючи від луски і нутрощів. Потім ще раз обполіскуємо рибу, витираємо серветкою і акуратно відокремлюємо філе від кісток. Хліб заздалегідь замочуємо у воді, а потім віджимаємо і разом з очищеним цибулею, салом, рибою перекручуємо через м'ясорубку. У фарш вводимо яйця, додаємо манку і видавлюємо через прес кілька зубчиків часничку. Солимо, перчимо до смаку і гарненько все перемішуємо до однорідності. Готовий фарш трохи відбиваємо, ліпимо з нього мокрими руками невеличкі котлетки і обвалюємо їх у борошні. У сковороді розігріваємо гарненько масло, викладаємо наші заготовки і обсмажуємо з усіх боків до появи золотистої скоринки. Котлети з коропа по-домашньому подаємо з будь-яким гарніром на ваш розсуд.

    Рецепт котлет з домашнього фаршу


    Інгредієнти:

  • м'якоть яловичини – 300 р;

  • м'якоть свинини – 200 г;

  • картопля – 200 г;

  • цибулина – 1 шт.;

  • борошно – 15 ст. ложки;

  • молоко – 2 ст. ложки;

  • спеції;

  • панірувальні сухарі;

  • олія рослинна.
  • Домашні котлети - рецепт


    Приготування
    Цибулину і картоплю чистимо, подрібнюємо на тертці і підсолюємо за смаком. М'ясо обробляємо, промиваємо, перекручуємо через м'ясорубку, додаємо підготовлені овочі, вливаємо трохи молока, масла, розбиваємо яйця і підсолюємо. Готовий фарш ретельно перемішуємо, додаємо трохи борошна, формуємо рівні котлети і обсипаємо їх меленими сухарями. Обсмажуємо на розпеченій сковороді з двох сторін, а потім зменшуємо вогонь, вливаємо трохи води, накриваємо кришкою і тушкуємо смачні домашні котлетки хвилин 10 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Курячі котлети з кабачком
    Курячі котлети з кабачком
    Сьогодні пропонуємо вам рецепт незвичайних оригінальних котлет з курячого фаршу з додаванням кабачка. Котлети, приготовані за цим рецептом, за
    Курячі котлети з сиром
    Курячі котлети з сиром
    Курячі котлети - відмінне ситне і смачне блюдо для обіду або вечері, для якого підійде будь-який гарнір. Є багато варіантів приготування курячих
    Котлети з судака
    Котлети з судака
    Котлети - улюблене багатьма блюдо. З чим їх тільки не готують: з м'ясом, грибами, овочами, рибою?! І сьогодні ми розповімо, як зробити дивовижні
    Котлети з щуки з салом
    Котлети з щуки з салом
    Сьогодні ми з вами поговоримо про рибні котлетки, зокрема мова піде про смачні котлети з щуки з салом. Вони виходять низькокалорійними і чудово
    Котлети з крабових паличок
    Котлети з крабових паличок
    Котлети з крабових паличок - смачне і оригінальне блюдо, яке підійде як для буденного вечері, так і для святкового застілля. У нашій статті ми
    Котлети з баранини
    Котлети з баранини
    Котлети - це смачне блюдо російської кухні. Вони можуть бути і овочевими, рибними і м'ясними. І сьогодні мова піде про дивовижних котлетки з