Домашні котлети - рецепт
Котлети є ситним та смачним доповненням до будь-якого гарніру. Їх можна купити в будь-якому супермаркеті, а можна зробити і вдома. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати домашні котлетки і порадувати не тільки дорослих, але і дітей!
Інгредієнти:
фарш з яловичини – 500 г;
цибулина – 1 шт.;
яйце – 1 шт.;
білий хліб – 3 скибочки;
молоко – 150 мл;
панірувальні сухарі;
спеції.
Приготування
Хліб розламуємо руками на шматочки, викладаємо в миску і заливаємо теплим молоком. Залишаємо його постояти хвилин 15 а потім добре розминаємо ложкою до отримання однорідної кашки. Чистимо цибулину, натираємо на терочке і з'єднуємо з готовим яловичим фаршем. Додаємо хлібну суміш, розбиваємо яйце, підсолюємо за смаком і ретельно все перемішуємо. З отриманого фаршу ліпимо рівні котлети, обвалюємо їх у паніровці і обсмажуємо на рослинному маслечко до рум'яної скоринки. Ось і все, м'ясні котлетки по-домашньому готові!
Інгредієнти:
гречана крупа – 1 склянка;
картопля – 6 шт.;
олія – за смаком;
вода – 1 ст.;
спеції.
Приготування
Для початку гречку гарненько промиваємо, заливаємо водою і ставимо на середній вогонь. Поки крупа вариться, чистимо картоплю і подрібнюємо його на дрібній терочке. Готову гречку остуджуємо, з'єднуємо з картопляною масою, солимо за смаком і все перемішуємо. З отриманого фаршу ліпимо невеликі котлетки і злегка обвалюємо їх у борошні. У сковороду наливаємо рослинне масло, ставимо її на вогонь, розігріваємо і викладаємо наші заготовки. Обсмажуємо з обох боків до рум'яної скоринки спочатку на сильному вогні, а потім зменшуємо полум'я, накриваємо кришкою і смажимо до готовності. Подаємо соковиті домашні котлети зі свіжими овочами або з улюбленим соусом.
Інгредієнти:
крупа манна – 1 ст. ложка;
короп – 15 кг;
цибулина – 1 шт.;
сало – 150 г;
часник – 3 зубчики;
яйце – 2 шт.;
батон – 2 скибочки;
борошно;
спеції.
Приготування
Отже, свіжого коропа ретельно промиваємо під проточною водою і обробляємо, очищаючи від луски і нутрощів. Потім ще раз обполіскуємо рибу, витираємо серветкою і акуратно відокремлюємо філе від кісток. Хліб заздалегідь замочуємо у воді, а потім віджимаємо і разом з очищеним цибулею, салом, рибою перекручуємо через м'ясорубку. У фарш вводимо яйця, додаємо манку і видавлюємо через прес кілька зубчиків часничку. Солимо, перчимо до смаку і гарненько все перемішуємо до однорідності. Готовий фарш трохи відбиваємо, ліпимо з нього мокрими руками невеличкі котлетки і обвалюємо їх у борошні. У сковороді розігріваємо гарненько масло, викладаємо наші заготовки і обсмажуємо з усіх боків до появи золотистої скоринки. Котлети з коропа по-домашньому подаємо з будь-яким гарніром на ваш розсуд.
Інгредієнти:
м'якоть яловичини – 300 р;
м'якоть свинини – 200 г;
картопля – 200 г;
цибулина – 1 шт.;
борошно – 15 ст. ложки;
молоко – 2 ст. ложки;
спеції;
панірувальні сухарі;
олія рослинна.
Приготування
Цибулину і картоплю чистимо, подрібнюємо на тертці і підсолюємо за смаком. М'ясо обробляємо, промиваємо, перекручуємо через м'ясорубку, додаємо підготовлені овочі, вливаємо трохи молока, масла, розбиваємо яйця і підсолюємо. Готовий фарш ретельно перемішуємо, додаємо трохи борошна, формуємо рівні котлети і обсипаємо їх меленими сухарями. Обсмажуємо на розпеченій сковороді з двох сторін, а потім зменшуємо вогонь, вливаємо трохи води, накриваємо кришкою і тушкуємо смачні домашні котлетки хвилин 10 хвилин.
Рецепт домашніх котлет з фаршу
Інгредієнти:
Приготування
Хліб розламуємо руками на шматочки, викладаємо в миску і заливаємо теплим молоком. Залишаємо його постояти хвилин 15 а потім добре розминаємо ложкою до отримання однорідної кашки. Чистимо цибулину, натираємо на терочке і з'єднуємо з готовим яловичим фаршем. Додаємо хлібну суміш, розбиваємо яйце, підсолюємо за смаком і ретельно все перемішуємо. З отриманого фаршу ліпимо рівні котлети, обвалюємо їх у паніровці і обсмажуємо на рослинному маслечко до рум'яної скоринки. Ось і все, м'ясні котлетки по-домашньому готові!
Котлети з гречки по-домашньому
Інгредієнти:
Приготування
Для початку гречку гарненько промиваємо, заливаємо водою і ставимо на середній вогонь. Поки крупа вариться, чистимо картоплю і подрібнюємо його на дрібній терочке. Готову гречку остуджуємо, з'єднуємо з картопляною масою, солимо за смаком і все перемішуємо. З отриманого фаршу ліпимо невеликі котлетки і злегка обвалюємо їх у борошні. У сковороду наливаємо рослинне масло, ставимо її на вогонь, розігріваємо і викладаємо наші заготовки. Обсмажуємо з обох боків до рум'яної скоринки спочатку на сильному вогні, а потім зменшуємо полум'я, накриваємо кришкою і смажимо до готовності. Подаємо соковиті домашні котлети зі свіжими овочами або з улюбленим соусом.
Рецепт домашніх рибних котлет
Інгредієнти:
Приготування
Отже, свіжого коропа ретельно промиваємо під проточною водою і обробляємо, очищаючи від луски і нутрощів. Потім ще раз обполіскуємо рибу, витираємо серветкою і акуратно відокремлюємо філе від кісток. Хліб заздалегідь замочуємо у воді, а потім віджимаємо і разом з очищеним цибулею, салом, рибою перекручуємо через м'ясорубку. У фарш вводимо яйця, додаємо манку і видавлюємо через прес кілька зубчиків часничку. Солимо, перчимо до смаку і гарненько все перемішуємо до однорідності. Готовий фарш трохи відбиваємо, ліпимо з нього мокрими руками невеличкі котлетки і обвалюємо їх у борошні. У сковороді розігріваємо гарненько масло, викладаємо наші заготовки і обсмажуємо з усіх боків до появи золотистої скоринки. Котлети з коропа по-домашньому подаємо з будь-яким гарніром на ваш розсуд.
Рецепт котлет з домашнього фаршу
Інгредієнти:
Приготування
Цибулину і картоплю чистимо, подрібнюємо на тертці і підсолюємо за смаком. М'ясо обробляємо, промиваємо, перекручуємо через м'ясорубку, додаємо підготовлені овочі, вливаємо трохи молока, масла, розбиваємо яйця і підсолюємо. Готовий фарш ретельно перемішуємо, додаємо трохи борошна, формуємо рівні котлети і обсипаємо їх меленими сухарями. Обсмажуємо на розпеченій сковороді з двох сторін, а потім зменшуємо вогонь, вливаємо трохи води, накриваємо кришкою і тушкуємо смачні домашні котлетки хвилин 10 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Курячі котлети з кабачком
Сьогодні пропонуємо вам рецепт незвичайних оригінальних котлет з курячого фаршу з додаванням кабачка. Котлети, приготовані за цим рецептом, за
Курячі котлети з сиром
Курячі котлети - відмінне ситне і смачне блюдо для обіду або вечері, для якого підійде будь-який гарнір. Є багато варіантів приготування курячих
Котлети з судака
Котлети - улюблене багатьма блюдо. З чим їх тільки не готують: з м'ясом, грибами, овочами, рибою?! І сьогодні ми розповімо, як зробити дивовижні
Котлети з щуки з салом
Сьогодні ми з вами поговоримо про рибні котлетки, зокрема мова піде про смачні котлети з щуки з салом. Вони виходять низькокалорійними і чудово
Котлети з крабових паличок
Котлети з крабових паличок - смачне і оригінальне блюдо, яке підійде як для буденного вечері, так і для святкового застілля. У нашій статті ми
Котлети з баранини
Котлети - це смачне блюдо російської кухні. Вони можуть бути і овочевими, рибними і м'ясними. І сьогодні мова піде про дивовижних котлетки з