Котлети є ситним та смачним доповненням до будь-якого гарніру. Їх можна купити в будь-якому супермаркеті, а можна зробити і вдома. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати домашні котлетки і порадувати не тільки дорослих, але і дітей!
Рецепт домашніх котлет з фаршу
Інгредієнти: фарш з яловичини – 500 г; цибулина – 1 шт.; яйце – 1 шт.; білий хліб – 3 скибочки; молоко – 150 мл; панірувальні сухарі; спеції. Приготування Хліб розламуємо руками на шматочки, викладаємо в миску і заливаємо теплим молоком. Залишаємо його постояти хвилин 15 а потім добре розминаємо ложкою до отримання однорідної кашки. Чистимо цибулину, натираємо на терочке і з'єднуємо з готовим яловичим фаршем. Додаємо хлібну суміш, розбиваємо яйце, підсолюємо за смаком і ретельно все перемішуємо. З отриманого фаршу ліпимо рівні котлети, обвалюємо їх у паніровці і обсмажуємо на рослинному маслечко до рум'яної скоринки. Ось і все, м'ясні котлетки по-домашньому готові!
Котлети з гречки по-домашньому
Інгредієнти: гречана крупа – 1 склянка; картопля – 6 шт.; олія – за смаком; вода – 1 ст.; спеції. Приготування Для початку гречку гарненько промиваємо, заливаємо водою і ставимо на середній вогонь. Поки крупа вариться, чистимо картоплю і подрібнюємо його на дрібній терочке. Готову гречку остуджуємо, з'єднуємо з картопляною масою, солимо за смаком і все перемішуємо. З отриманого фаршу ліпимо невеликі котлетки і злегка обвалюємо їх у борошні. У сковороду наливаємо рослинне масло, ставимо її на вогонь, розігріваємо і викладаємо наші заготовки. Обсмажуємо з обох боків до рум'яної скоринки спочатку на сильному вогні, а потім зменшуємо полум'я, накриваємо кришкою і смажимо до готовності. Подаємо соковиті домашні котлети зі свіжими овочами або з улюбленим соусом.
Рецепт домашніх рибних котлет
Інгредієнти: крупа манна – 1 ст. ложка; короп – 15 кг; цибулина – 1 шт.; сало – 150 г; часник – 3 зубчики; яйце – 2 шт.; батон – 2 скибочки; борошно; спеції. Приготування Отже, свіжого коропа ретельно промиваємо під проточною водою і обробляємо, очищаючи від луски і нутрощів. Потім ще раз обполіскуємо рибу, витираємо серветкою і акуратно відокремлюємо філе від кісток. Хліб заздалегідь замочуємо у воді, а потім віджимаємо і разом з очищеним цибулею, салом, рибою перекручуємо через м'ясорубку. У фарш вводимо яйця, додаємо манку і видавлюємо через прес кілька зубчиків часничку. Солимо, перчимо до смаку і гарненько все перемішуємо до однорідності. Готовий фарш трохи відбиваємо, ліпимо з нього мокрими руками невеличкі котлетки і обвалюємо їх у борошні. У сковороді розігріваємо гарненько масло, викладаємо наші заготовки і обсмажуємо з усіх боків до появи золотистої скоринки. Котлети з коропа по-домашньому подаємо з будь-яким гарніром на ваш розсуд.
Рецепт котлет з домашнього фаршу
Інгредієнти: м'якоть яловичини – 300 р; м'якоть свинини – 200 г; картопля – 200 г; цибулина – 1 шт.; борошно – 15 ст. ложки; молоко – 2 ст. ложки; спеції; панірувальні сухарі; олія рослинна. Приготування Цибулину і картоплю чистимо, подрібнюємо на тертці і підсолюємо за смаком. М'ясо обробляємо, промиваємо, перекручуємо через м'ясорубку, додаємо підготовлені овочі, вливаємо трохи молока, масла, розбиваємо яйця і підсолюємо. Готовий фарш ретельно перемішуємо, додаємо трохи борошна, формуємо рівні котлети і обсипаємо їх меленими сухарями. Обсмажуємо на розпеченій сковороді з двох сторін, а потім зменшуємо вогонь, вливаємо трохи води, накриваємо кришкою і тушкуємо смачні домашні котлетки хвилин 10 хвилин.