Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Варена яловичина

Варена яловичина

14-03-2016, 19:49
1 620
Варена яловичина
Серед усіх способів приготування м'яса, приготування заслужила звання найбільш простого. Правда, прийнято вважати, що просте відварне м'ясо навіть самого вищої якості виходить жорстким і несмачним. Ми вирішили довести протилежне і приготувати варену яловичину наповнене великою кількістю смаку, а після запропонувати вам кілька альтернативних рецептів, в яких можна буде використовувати залишки відвареного м'яса.

Варена яловичина – рецепт


Інгредієнти:

  • яловичина - 23 кг;

  • сіль - 35 г;

  • цукор - 15 г;

  • паличка кориці;

  • насіння гірчиці, фенхелю, перець горошком - 1 /2 ст. ложки;

  • бутони гвоздики, сушений ялівець - по 5 шт.;

  • листя лавра - 2 шт.


  • Приготування
    Розмістіть над вогнем глибоку емальовану каструлю, всипте в неї цукор, сіль, додайте корицю, перець, лавр, гірчицю і фенхель, гвоздику з ялівцем, а потім залийте всі трьома літрами води. М'ясо очистити від плівок і надлишків жиру, а потім швидко обварите в окремому посуді з чистою киплячою водою. Коли поверхня м'яса схопиться, а весь сміття з нього підніметься на поверхню води, витягніть шматок, обполосніть його і покладіть у воду з прянощами і спеціями. Поставте каструлю на середній вогонь і дочекайтеся закипання. Піну з поверхні обережно видаліть і зменшіть жар. Варіть яловичину не менше двох годин, щоб вона встигла розм'якнути.

    Салат з вареної яловичиною


    Приготувавши дивовижно ароматний і пряний шматок яловичини, у вас з'явиться непереборне бажання розправитися з ним відразу ж, але прибережіть трохи м'яса для цього салату, він того вартий.
    Інгредієнти:

  • головка листового салату;

  • яйця - 2 шт.;

  • відварна яловичина - 260 г;

  • пір'я цибулі - 2 шт.;

  • сік лимона - 45 мл;

  • олія - 15 мл;

  • майонез - 35 мл


  • Приготування
    Розберіть шматочок відвареної яловичини на великі волокна. Листя салату промийте, обсушіть і нарвете. Пір'я цибулі подрібніть, а яйця відваріть круто, очистіть і наріжте кружечками. Приготуйте просту заправку, з'єднавши майонез з цитрусовим соком і олією. Змішайте її з шматочками салатного листя, а потім викладіть їх на блюдо і доповніть цибулевої зеленню, м'ясом і яйцями.

    Гуляш з вареної яловичини


    Якщо ви не знаєте, що приготувати з вареної яловичини на друге, то зверніть увагу на цей простий гуляш. У компанії овочів і бульйону варена яловичина зміниться.
    Інгредієнти:

  • картопляні бульби - 590 г;

  • морква - 165 г;

  • ріпчаста цибуля - 130 г;

  • томати (у власному соку) - 440 г;

  • відварна яловичина - 370 г;

  • сушені прованські трави - 1 ч. ложка;

  • бульйон яловичий - 235 мл


  • Приготування
    Приготуйте звичайну засмажку з шматочків моркви і цибулі. Коли овочі обсмажиться, додати сушені трави і яловичину. Слідом покладіть кубики картоплі і залийте все бульйоном. Викладіть томати і вилийте сік слідом. Приправивши, залиште страву нудитися близько 45-55 хвилин на середньому жарі.

    Котлети з вареної яловичини – рецепт


    Серед страв з вареної яловичини можуть знайти місце навіть котлети. Відварне м'ясо, після пропускання через м'ясорубку, перетворюється у відмінний фарш, який вимагає мінімум часу на приготування.
    Інгредієнти:

  • відварна яловичина - 365 г;

  • картопля - 320 г;

  • ріпчаста цибуля - 115 г;
  • Варена яловичина

  • яйце - 1 шт.;

  • часник - 2 зубки;

  • пір'я цибулі - 2 шт.


  • Приготування
    Пропустіть відварну яловичину через м'ясорубку. Головною сполучною ланкою в рецепті стануть картопляні бульби, тому їх необхідно відварити і добре пюрировать. Змішайте пюре з м'ясом, додайте пропущений через прес часник і подрібнені пір'я цибулі. Додайте нарізаний сирої цибулю і вбийте яйце. Посоливши, перемішайте суміш, сформуйте її в котлетки і підрум'яньте з обох сторін.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Жарке з яловичини в мультиварці
    Жарке з яловичини в мультиварці
    Жарке можна впевнено назвати домашною стравою, яке зовсім просто приготувати самостійно з яловичини і інших цілком доступних інгредієнтів. Далі
    Як смачно приготувати яловичину?
    Як смачно приготувати яловичину?
    З яловичини готують найрізноманітніші страви і, якщо ви не можете визначитися, що нового приготувати з цього м'яса, то неодмінно вивчіть рецепти з
    Суп з яловичини в мультиварці
    Суп з яловичини в мультиварці
    Суп з яловичого бульйону виходить неймовірно смачним, ароматним і неодмінно наваристим. Тому така страва стане ідеальним зігріваючим стравою в
    Яловичина з картоплею в горщику в духовці
    Яловичина з картоплею в горщику в духовці
    У рецептах, запропонованих у цій статті описаний процес приготування яловичини з додаванням картоплі і деяких додаткових інгредієнтів. А готувати це
    Суп-гуляш з яловичини по-угорськи
    Суп-гуляш з яловичини по-угорськи
    Традиційний угорський гуляш готується у великій кількості густий підливи, тому його і називають супом. Це ситне, зігріває в холодну пору блюдо
    Як приготувати гуляш з яловичини з підливкою?
    Як приготувати гуляш з яловичини з підливкою?
    Якщо яловиче м'ясо не дуже подобається вашим близьким, просто приготуйте смачний гуляш з яловичини з підливою – це страва обов'язково припаде до