Серед усіх способів приготування м'яса, приготування заслужила звання найбільш простого. Правда, прийнято вважати, що просте відварне м'ясо навіть самого вищої якості виходить жорстким і несмачним. Ми вирішили довести протилежне і приготувати варену яловичину наповнене великою кількістю смаку, а після запропонувати вам кілька альтернативних рецептів, в яких можна буде використовувати залишки відвареного м'яса.
Варена яловичина – рецепт
Інгредієнти: яловичина - 23 кг; сіль - 35 г; цукор - 15 г; паличка кориці; насіння гірчиці, фенхелю, перець горошком - 1 /2 ст. ложки; бутони гвоздики, сушений ялівець - по 5 шт.; листя лавра - 2 шт. Приготування Розмістіть над вогнем глибоку емальовану каструлю, всипте в неї цукор, сіль, додайте корицю, перець, лавр, гірчицю і фенхель, гвоздику з ялівцем, а потім залийте всі трьома літрами води. М'ясо очистити від плівок і надлишків жиру, а потім швидко обварите в окремому посуді з чистою киплячою водою. Коли поверхня м'яса схопиться, а весь сміття з нього підніметься на поверхню води, витягніть шматок, обполосніть його і покладіть у воду з прянощами і спеціями. Поставте каструлю на середній вогонь і дочекайтеся закипання. Піну з поверхні обережно видаліть і зменшіть жар. Варіть яловичину не менше двох годин, щоб вона встигла розм'якнути.
Салат з вареної яловичиною
Приготувавши дивовижно ароматний і пряний шматок яловичини, у вас з'явиться непереборне бажання розправитися з ним відразу ж, але прибережіть трохи м'яса для цього салату, він того вартий.
Інгредієнти: головка листового салату; яйця - 2 шт.; відварна яловичина - 260 г; пір'я цибулі - 2 шт.; сік лимона - 45 мл; олія - 15 мл; майонез - 35 мл Приготування Розберіть шматочок відвареної яловичини на великі волокна. Листя салату промийте, обсушіть і нарвете. Пір'я цибулі подрібніть, а яйця відваріть круто, очистіть і наріжте кружечками. Приготуйте просту заправку, з'єднавши майонез з цитрусовим соком і олією. Змішайте її з шматочками салатного листя, а потім викладіть їх на блюдо і доповніть цибулевої зеленню, м'ясом і яйцями.
Гуляш з вареної яловичини
Якщо ви не знаєте, що приготувати з вареної яловичини на друге, то зверніть увагу на цей простий гуляш. У компанії овочів і бульйону варена яловичина зміниться.
Інгредієнти: картопляні бульби - 590 г; морква - 165 г; ріпчаста цибуля - 130 г; томати (у власному соку) - 440 г; відварна яловичина - 370 г; сушені прованські трави - 1 ч. ложка; бульйон яловичий - 235 мл Приготування Приготуйте звичайну засмажку з шматочків моркви і цибулі. Коли овочі обсмажиться, додати сушені трави і яловичину. Слідом покладіть кубики картоплі і залийте все бульйоном. Викладіть томати і вилийте сік слідом. Приправивши, залиште страву нудитися близько 45-55 хвилин на середньому жарі.
Котлети з вареної яловичини – рецепт
Серед страв з вареної яловичини можуть знайти місце навіть котлети. Відварне м'ясо, після пропускання через м'ясорубку, перетворюється у відмінний фарш, який вимагає мінімум часу на приготування.
Інгредієнти: відварна яловичина - 365 г; картопля - 320 г; ріпчаста цибуля - 115 г; яйце - 1 шт.; часник - 2 зубки; пір'я цибулі - 2 шт. Приготування Пропустіть відварну яловичину через м'ясорубку. Головною сполучною ланкою в рецепті стануть картопляні бульби, тому їх необхідно відварити і добре пюрировать. Змішайте пюре з м'ясом, додайте пропущений через прес часник і подрібнені пір'я цибулі. Додайте нарізаний сирої цибулю і вбийте яйце. Посоливши, перемішайте суміш, сформуйте її в котлетки і підрум'яньте з обох сторін.