Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

М'ясний хліб

14-03-2016, 19:48
541
М'ясний хліб
Таку назву блюдо з фаршу отримало завдяки своїй традиційній формі. У нашій домашній кулінарії найчастіше з фаршу ми готуємо котлети або голубці. А от у Європі й найбільше у США таке блюдо називають митлоф і воно в десятці самих улюблених.
А чому б і ні? Адже це м'ясне ситне блюдо дуже просто готується, займає мінімум часу й більш корисно, за рахунок того, що нічого не потрібно смажити у великій кількості олії. Запрошуємо вас скористатися нашими порадами, як приготувати м'ясний хліб і переконатися в цьому на ділі.

Рецепт м'ясного хліба з фаршу в мультиварці


Природно головним інгредієнтом тут буде фарш, тому до його вибору треба поставитися відповідально, а краще приготувати його вдома з м'якоті.
Інгредієнти:

  • фарш свино-яловичий (нежирний) – 800 г;

  • вівсяні пластівці – 30 г;

  • цибуля – 1 головка;

  • варене яйце – 2 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • часник – 2 зубчики;

  • сир – 140 г;

  • горошок зелений – 170 г;

  • кетчуп, сіль, зелень, рослинне масло, перець.


  • Приготування
    Моркву і цибулю подрібнюємо, як вам хотілося б бачити їх у готовому продукті. Нам необхідно їх злегка обсмажити, а потім вже додати у фарш. Сир натремо на тертці, часник подрібнити спеціальним пресом, зелень нарубим. Замісимо «м'ясне тісто», змішавши всі інгредієнти крім кетчупу, він знадобиться нам для змащування.
    Є два варіанти приготування в мультиварці. Перший більш «ошатний»: ділимо фарш на дві частини, з кожної формуємо маленькі буханочки, не забуваємо кожну заховати за вареному яйцю. Кожну буханочку пакуємо в фольгу, щоб допомогти зберегти форму і всі соки залишити всередині. Другий спосіб менш клопіткий: просто висипати в чашу весь фарш, змастивши його перед цим маслом і розрівняти. Незалежно від способу приготування готуємо в режимі випічка 50 хвилин, за десять хвилин до фінішу верх змащуємо кетчупом.

    Рецепт м'ясного хліба по-баварськи в духовці


    Інгредієнти:

  • свинина м'якоть – 400 г;

  • яловича м'якоть – 400 г;

  • сирокопчений бекон без шкірки – 200 г;

  • крохмаль (кукурудзяний) – 60 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • кетчуп – 90 г;

  • селера кореневої – 120 г;

  • гірчиця – 20 р;

  • лід (крихта) – 250 г;

  • сіль, мускатний горіх, перець, майоран, масло.


  • Приготування
    Перекрутимо в м'ясорубці м'ясо разом з беконом, цибулею і селерою. У готовий фарш висипаємо спеції, крохмаль лід і солимо. Всі швиденько, але ретельно вимішуємо, відбиваємо руками. Форму для кексу (прямокутну) змащуємо маслом і викладаємо «хлібний» фарш, потрібно його добре утрамбувати, можна постукати об стіл, потрясти. Ставимо в холодильник охолонути від всіх маніпуляцій годинки на два, фарш там ущільниться і дозріє. Духовку розігріваємо до 200 градусів. Заготівлю дістаємо з холодильника, робимо ножем сіточку і поливаємо сумішшю кетчупу і гірчиці. Запікаємо 45 хвилин.

    М'ясний хліб з яблуками і журавлиною


    Це один з безлічі варіантів цього чудесного «страви-знахідки» для хазяєчок. А взагалі тут можна експериментувати і з фаршем, і з начинкою та страву кожен раз буде «як новенький»!
    Інгредієнти:

  • філе курки і індички – 400 г;

  • молоко – 100 мл;

  • яблуко – 1 шт.;

  • батон – 2 скибочки;

  • журавлина – 135 г;

  • сир – 180 г;

  • часник – 2 зубчики;

  • кетчуп гострий – 85 м;

  • імбир тертий – 20 г;

  • перець, зелень, сіль.


  • Приготування
    М'ясний хліб

    Філе пропускаємо через м'ясорубку разом із зеленню і часником. Батон розмочуємо в теплому молоці, яблуко чистимо і тремо на тертці, сир теж натираємо. Тепер змішуємо фарш, віджатий від молока, батон, імбир, сіль і спеції. Ретельно переминаем руками все однорідний фарш, наприкінці висипаємо миту журавлину і вже акуратненько, щоб не розчавити ягідки вимішуємо. Змішуємо терті яблука і сир окремо. У форму викладаємо половину м'ясного фаршу, на серединку яблучно-сирну начинку і прикриваємо іншим м'ясом. Верх змащуємо кетчупом і готуємо в духовці близько години, при 200 градусах. Готову страву повинно трохи охолонути, постояти, щоб соки розподілилися рівномірно.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    М'ясні котлети
    М'ясні котлети
    Сьогодні простими котлетами складно здивувати, але ми постараємося це зробити, запропонувавши кілька оригінальних рецептів цього невигадливого
    Рецепт м'ясного рулету
    Рецепт м'ясного рулету
    Це неймовірне, красиве блюдо можна назвати шедевром кулінарії. Пропонуємо вразити ваших гостей гарним і оригінальним в оформленні, м'ясних рулетом.
    Кабачки з фаршем
    Кабачки з фаршем
    Кабачок - корисний овоч, який відмінно поєднується з багатьма інгредієнтами. І сьогодні, ми розповімо, як приготувати кабачки з м'ясним фаршем. Вийде
    Фарш для пельменів
    Фарш для пельменів
    Звичайно ж, всі ми любимо пельмені, і знаємо, що фарш для них готуватися зі свинини і яловичини. Але ми сьогодні підібрали найбільш цікаві варіанти
    Фарш з грибами - рецепт
    Фарш з грибами - рецепт
    Фарш з грибами - це блюдо, яке може виступати як окрема страва. Його можна подати з хлібом або чіпсами. Також його можна додавати в пироги, лазанью,
    М'ясний пудинг
    М'ясний пудинг
    Пудинг - це улюблене багатьма англійське ласощі. А ви знаєте, що він може бути не тільки молочним і шоколадним, але і м'ясних? Ось про останньому