Індичка з чорносливом в духовці
Здивуйте своїх гостей кулінарними здібностями і зробіть прекрасне блюдо – індичку з чорносливом в духовці. Готувати його зовсім нескладно, особливо якщо ви будете слідувати нашим радам.
Інгредієнти:
філе індички – 550 г;
чорнослив – 10 шт.;
бекон – 80 г;
спеції;
біле вино – 75 мл;
червоне столове вино – 50 мл;
олія соняшникова без запаху – 100 мл
Для соусу:
апельсин – 1 шт.;
журавлина – 200 г;
червоне столове вино – 200 мл;
коньяк – 20 мл;
цукор – 1 ч. ложка;
імбир мелений – щіпка;
гвоздика – 3 шт.
Приготування
М'ясо обробляємо і шаткуємо довгими смужками. Потім кожну заготовку злегка відбиваємо, посипаємо спеціями, заливаємо білим столовим вином і маринуємо. Бекон теж поділяємо на смужки, а чорнослив промиваємо і замочуємо на 10 хвилин в червоному вині. Потім, на кожен шматочок індички викладаємо смужку бекону і кілька ягід чорносливу. Загортаємо рулетики, проколюємо шпажкою і злегка обсмажуємо на рослинному маслечко. Викладаємо філе індички з чорносливом у форму і запікаємо в духовці. Журавлину кидаємо в сотейник, додаємо подрібнену на терочке цедру апельсина, видавлюємо туди ж апельсиновий сік і вливаємо червоне вино. Кладемо за смаком щіпка імбиру, гвоздику, ставимо посуд на вогонь і прогріваємо хвилин 10 хвилин. Потім збиваємо вміст блендером, всипаємо цукор і вливаємо коньяк. Даємо соусу охолонути, охолоджуємо його в холодильнику, а потім перелити в сотейник і подаємо з м'ясними рулетиками.
Інгредієнти:
тушка індички – 4 кг;
чорнослив сухе – 200 г;
яблука кисло-солодкі – 1 кг;
масло рослинне – 65 мл;
спеції.
Приготування
Індичку гарненько промиваємо і витираємо паперовим рушником. Потім готуємо маринад: з'єднуємо в глибокій мисці рослинне масло зі спеціями і натираємо птицю з усіх боків. Після цього викладаємо індичку в рукав і маринуємо 12 годин, прибравши в холодильник. Яблука обполіскуємо, шаткуємо часточками і вирізаємо насіння. Чорнослив промиваємо і додаємо до яблук. Перемішуємо і наповнюємо індички фруктовою начинкою, а потім скріплюємо отвір зубочистками. Засовуємо птицю знову в рукав і відправляємо на 25 години в розігріту духовку. Після закінчення часу розрізаємо пакет і даємо страви підрум'янитися. Готову запечену індичку з чорносливом акуратно виймаємо з духовки і подаємо до столу.
Інгредієнти:
курага – 100 г;
філе індички – 700 г;
чорнослив сухе – 100 г;
спеції;
сметана – 150 мл
Приготування
Перед тим, як приготувати індичку в духовці, чорнослив і курагу ошпарюємо окропом і дрібно нарізаємо. М'ясо натираємо спеціями і рясно промазуємо сметаною. Потім перекладаємо на лист харчової фольги, зверху розподіляємо сухофрукти і щільно загортаємо рулетом. Запікаємо страву 45 хвилин при 185 градусах.
Рулетики з індички з чорносливом в духовці
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
М'ясо обробляємо і шаткуємо довгими смужками. Потім кожну заготовку злегка відбиваємо, посипаємо спеціями, заливаємо білим столовим вином і маринуємо. Бекон теж поділяємо на смужки, а чорнослив промиваємо і замочуємо на 10 хвилин в червоному вині. Потім, на кожен шматочок індички викладаємо смужку бекону і кілька ягід чорносливу. Загортаємо рулетики, проколюємо шпажкою і злегка обсмажуємо на рослинному маслечко. Викладаємо філе індички з чорносливом у форму і запікаємо в духовці. Журавлину кидаємо в сотейник, додаємо подрібнену на терочке цедру апельсина, видавлюємо туди ж апельсиновий сік і вливаємо червоне вино. Кладемо за смаком щіпка імбиру, гвоздику, ставимо посуд на вогонь і прогріваємо хвилин 10 хвилин. Потім збиваємо вміст блендером, всипаємо цукор і вливаємо коньяк. Даємо соусу охолонути, охолоджуємо його в холодильнику, а потім перелити в сотейник і подаємо з м'ясними рулетиками.
Індичка з чорносливом і яблуками в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Індичку гарненько промиваємо і витираємо паперовим рушником. Потім готуємо маринад: з'єднуємо в глибокій мисці рослинне масло зі спеціями і натираємо птицю з усіх боків. Після цього викладаємо індичку в рукав і маринуємо 12 годин, прибравши в холодильник. Яблука обполіскуємо, шаткуємо часточками і вирізаємо насіння. Чорнослив промиваємо і додаємо до яблук. Перемішуємо і наповнюємо індички фруктовою начинкою, а потім скріплюємо отвір зубочистками. Засовуємо птицю знову в рукав і відправляємо на 25 години в розігріту духовку. Після закінчення часу розрізаємо пакет і даємо страви підрум'янитися. Готову запечену індичку з чорносливом акуратно виймаємо з духовки і подаємо до столу.
Індичка з курагою і чорносливом в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати індичку в духовці, чорнослив і курагу ошпарюємо окропом і дрібно нарізаємо. М'ясо натираємо спеціями і рясно промазуємо сметаною. Потім перекладаємо на лист харчової фольги, зверху розподіляємо сухофрукти і щільно загортаємо рулетом. Запікаємо страву 45 хвилин при 185 градусах.
Рекомендуємо добрі рецепти
Індичка з фруктами
Пропонуємо здивувати ваших гостей своїми неймовірними кулінарними здібностями, приготувавши чудову індичку, доповнену соковитими, ароматними
Індичка з яблуками, запечена в духовці
Чудовим рішенням заповнити святковий стіл стане смачна індичка, яку можна запекти в компанії яблук. І далі ми запропонуємо кілька варіантів,
Рулетики з індички з начинкою в духовці
У пошуку оригінальних рецептів для святкового меню пропонуємо зупинитися на цій статті. Далі описаний процес приготування чудових рулетиків з
Крученики з чорносливом
Крученики - це популярна страва української кухні. Готуватися зі свинини, яловичини, курки, в які загортається найрізноманітніша начинка. І сьогодні
Індичка з апельсинами
Індичка з апельсинами - дивовижне смачне блюдо, яке прикрасить будь-який святковий або різдвяний стіл. Ми пропонуємо вам кілька цікавих способів
Гуска з чорносливом і яблуками
Запечений гусак - це традиційне Різдвяне блюдо в багатьох європейських країнах. Фарширувати його можна різними фруктами і крупами. І сьогодні ми