Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Індичка з чорносливом в духовці

Індичка з чорносливом в духовці

28-02-2016, 20:26
2 112
Індичка з чорносливом в духовці
Здивуйте своїх гостей кулінарними здібностями і зробіть прекрасне блюдо – індичку з чорносливом в духовці. Готувати його зовсім нескладно, особливо якщо ви будете слідувати нашим радам.

Рулетики з індички з чорносливом в духовці


Інгредієнти:

  • філе індички – 550 г;

  • чорнослив – 10 шт.;

  • бекон – 80 г;

  • спеції;

  • біле вино – 75 мл;

  • червоне столове вино – 50 мл;

  • олія соняшникова без запаху – 100 мл


  • Для соусу:

  • апельсин – 1 шт.;

  • журавлина – 200 г;

  • червоне столове вино – 200 мл;

  • коньяк – 20 мл;

  • цукор – 1 ч. ложка;

  • імбир мелений – щіпка;

  • гвоздика – 3 шт.


  • Приготування
    М'ясо обробляємо і шаткуємо довгими смужками. Потім кожну заготовку злегка відбиваємо, посипаємо спеціями, заливаємо білим столовим вином і маринуємо. Бекон теж поділяємо на смужки, а чорнослив промиваємо і замочуємо на 10 хвилин в червоному вині. Потім, на кожен шматочок індички викладаємо смужку бекону і кілька ягід чорносливу. Загортаємо рулетики, проколюємо шпажкою і злегка обсмажуємо на рослинному маслечко. Викладаємо філе індички з чорносливом у форму і запікаємо в духовці. Журавлину кидаємо в сотейник, додаємо подрібнену на терочке цедру апельсина, видавлюємо туди ж апельсиновий сік і вливаємо червоне вино. Кладемо за смаком щіпка імбиру, гвоздику, ставимо посуд на вогонь і прогріваємо хвилин 10 хвилин. Потім збиваємо вміст блендером, всипаємо цукор і вливаємо коньяк. Даємо соусу охолонути, охолоджуємо його в холодильнику, а потім перелити в сотейник і подаємо з м'ясними рулетиками.

    Індичка з чорносливом і яблуками в духовці


    Інгредієнти:

  • тушка індички – 4 кг;

  • чорнослив сухе – 200 г;

  • яблука кисло-солодкі – 1 кг;

  • масло рослинне – 65 мл;

  • спеції.


  • Приготування
    Індичку гарненько промиваємо і витираємо паперовим рушником. Потім готуємо маринад: з'єднуємо в глибокій мисці рослинне масло зі спеціями і натираємо птицю з усіх боків. Після цього викладаємо індичку в рукав і маринуємо 12 годин, прибравши в холодильник. Яблука обполіскуємо, шаткуємо часточками і вирізаємо насіння. Чорнослив промиваємо і додаємо до яблук. Перемішуємо і наповнюємо індички фруктовою начинкою, а потім скріплюємо отвір зубочистками. Засовуємо птицю знову в рукав і відправляємо на 25 години в розігріту духовку. Після закінчення часу розрізаємо пакет і даємо страви підрум'янитися. Готову запечену індичку з чорносливом акуратно виймаємо з духовки і подаємо до столу.

    Індичка з курагою і чорносливом в духовці


    Інгредієнти:

  • курага – 100 г;
  • Індичка з чорносливом в духовці

  • філе індички – 700 г;

  • чорнослив сухе – 100 г;

  • спеції;

  • сметана – 150 мл


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати індичку в духовці, чорнослив і курагу ошпарюємо окропом і дрібно нарізаємо. М'ясо натираємо спеціями і рясно промазуємо сметаною. Потім перекладаємо на лист харчової фольги, зверху розподіляємо сухофрукти і щільно загортаємо рулетом. Запікаємо страву 45 хвилин при 185 градусах.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Індичка з фруктами
    Індичка з фруктами
    Пропонуємо здивувати ваших гостей своїми неймовірними кулінарними здібностями, приготувавши чудову індичку, доповнену соковитими, ароматними
    Індичка з яблуками, запечена в духовці
    Індичка з яблуками, запечена в духовці
    Чудовим рішенням заповнити святковий стіл стане смачна індичка, яку можна запекти в компанії яблук. І далі ми запропонуємо кілька варіантів,
    Рулетики з індички з начинкою в духовці
    Рулетики з індички з начинкою в духовці
    У пошуку оригінальних рецептів для святкового меню пропонуємо зупинитися на цій статті. Далі описаний процес приготування чудових рулетиків з
    Крученики з чорносливом
    Крученики з чорносливом
    Крученики - це популярна страва української кухні. Готуватися зі свинини, яловичини, курки, в які загортається найрізноманітніша начинка. І сьогодні
    Індичка з апельсинами
    Індичка з апельсинами
    Індичка з апельсинами - дивовижне смачне блюдо, яке прикрасить будь-який святковий або різдвяний стіл. Ми пропонуємо вам кілька цікавих способів
    Гуска з чорносливом і яблуками
    Гуска з чорносливом і яблуками
    Запечений гусак - це традиційне Різдвяне блюдо в багатьох європейських країнах. Фарширувати його можна різними фруктами і крупами. І сьогодні ми