Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Індичка з яблуками, запечена в духовці

Індичка з яблуками, запечена в духовці

28-02-2016, 20:20
7 819
Індичка з яблуками, запечена в духовці
М'ясо індички вважається дієтичним, ніжним і дуже смачним. Як приготувати індичку в духовці з яблуками, читайте нижче.

Індичка з чорносливом і яблуками цілком у духовці


Інгредієнти:

  • ціла індичка – 1 шт.;

  • рафінована рослинна олія – 55 мл;

  • яблука – 1 кг;

  • чорнослив без кісточок – 200 г;

  • спеції;

  • сіль.


  • Приготування
    Тушку ретельно промиваємо, обсушуємо. Готуємо маринад: олію перемішуємо зі спеціями і сіллю. Натираємо їм птицю. Відправляємо тушку в рукав для запікання і ставимо в холод на ніч. Потім беремо яблука і нарізаємо великими шматочками. Додаємо промитий чорнослив і перемішуємо. Отриманої наповнюємо начинкою птицю і зашиваємо отвір. Знову кладемо птицю в рукав. Запікаємо При 180 градусах 25 години. Після цього плівку розрізаємо і даємо індичці цілком, запеченої в духовці з яблуками, підрум'янитися.

    Гомілка індички з яблуками, запечена в духовці


    Інгредієнти:

  • гомілка індички – 2 шт.;

  • цибуля великого розміру червоний – 1 шт.;

  • діжонська гірчиця – 150 г;

  • цукровий пісок – 1 ч. ложка;

  • оливкова олія – 55 мл;

  • яблука кисло-солодкі – 500 г;

  • сіль;

  • перець.


  • Приготування
    Прогріваємо Духовку до 180 градусів. У миску кладемо половину гірчиці, вливаємо олію і добре розмішуємо. В гомілках з двох протилежних сторін робимо надрізи прямо до кістки. Солимо, перчимо і втираємо залишилася гірчицю. Два великих листа фольги змащуємо оливковою олією, кладемо гомілки і щільно загортаємо. Відправляємо їх у духовку на годину. Після цього дістаємо, розгортаємо і перевіряємо готовність – в самому товстому місці робимо глибокий надріз. Якщо виділяється прозорий сік, то м'ясо готове. В іншому ж випадку його потрібно знову поставити в духовку ще хвилин на 20. Очищений цибулю ріжемо півкільцями. Яблука ріжемо і вичищаємо серцевину. Нарізаємо часточками. На сковороді розігріваємо олію, обсмажуємо в ньому цибулю 5 хвилин, періодично перемішуючи. Додаємо яблука, цукор і по дрібці солі з перцем. Помішуючи, готуємо 10 хвилин. Якщо зовсім мало рідини, то можна влити приблизно 30 мл води. Після цього знімаємо сковороду з вогню і додаємо суміш гірчиці та оливкової олії. Готові гомілки виймаємо з духовки і даємо їм полежати у фользі хвилин 10. Потім знімаємо фольгу, а гомілки подаємо до столу з яблуками.

    Фарширована яблуками індичка, запечена в духовці


    Інгредієнти:

  • тушка великої індички – 1 шт.;

  • яблука – 2 шт.;

  • апельсин – 1 шт.;

  • листочки розмарину;

  • часник – 4-5 зубчиків;

  • рослинна олія;

  • масло – 30 г;

  • гірчиця.


  • Приготування
    Випотрошену тушку промиваємо і даємо їй обсохнути. Зовні і всередині натираємо паприкою, сіллю і перцем. Робимо невеликі надрізи і вставляємо в них зубчики часнику. Змащуємо тушку рослинним маслом, змішаним з гірчицею. Завдяки цьому птах стане ароматною і соковитою. Даємо їй промаринуватися мінімум 6 годин у холоді. Потім всередину поміщаємо листочки розмарину і фрукти, нарізані часточками. Фаршировану птицю загортаємо у фольгу і укладаємо грудкою вниз на деко. Випікаємо При 200 градусах близько години, а потім знижуємо температуру до 170 і готуємо птаха ще 4 години. Приблизно за півгодини до закінчення процесу знімаємо фольгу і запікаємо індичку до рум'яності.

    Індичка з яблуками і апельсинами в духовці


    Приготування

  • тушка індички – 1 шт.;

  • яблука – 500 г;

  • апельсини – 600 г;

  • лимон – половинка;

  • сіль – 25 г;

  • чорний мелений перець – щіпка;

  • часник – 3-4 зубчики;

  • хмелі-сунелі – 05 ч. ложки;

  • куркума – щіпка;
  • Індичка з яблуками, запечена в духовці

  • масло рослинне – 50 мл


  • Приготування
    Спеції змішуємо з олією, додаємо подрібнений часник, сіль, сік 1 апельсина і половини лимона. Добре все це розмішуємо. Тушку натираємо підготовленим маринадом. Ставимо в холод на 12 годин.
    Поки птах маринується, підготуємо начинку: апельсини чистимо від шкірки і ділимо на часточки. Яблука чистимо від шкірки і насіння і теж нарізаємо. Всі з'єднуємо і розмішуємо, отриманою масою наповнюємо черевце. Якщо щось не влізло, викладаємо це на деко навколо птахи. Готуємо при 200 градусах близько 120 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Індичка з чорносливом в духовці
    Індичка з чорносливом в духовці
    Страви із запеченої птиці хороші тим, що урізноманітнити смак готового страви можна абсолютно різними компонентами. Наприклад, індичка, доповнена
    Як запекти гусака в духовці в рукаві?
    Як запекти гусака в духовці в рукаві?
    Відомо, що будь-яке м'ясо, приготоване з допомогою звичайного рукава для запікання, завжди виходить смачним, ароматним, а, головне, м'яким і
    Індичка, запечена в духовці
    Індичка, запечена в духовці
    Для того, щоб приготувати індичку, деяким господиням треба серйозно налаштуватися на процес, адже це досить клопітно і нешвидко, тому і готують її
    Качка з яблуками в духовці
    Качка з яблуками в духовці
    Для гарячого страви на святковому столі ідеально підійде запечена качка в яблуках. Якщо вам здається, що це банально, то ми розвіємо ваші сумніви
    Індичка з яблуками
    Індичка з яблуками
    Індичка, запечена з яблуками - прекрасне рішення для святкового столу. Таке нехитре, але в теж час популярне блюдо припаде до смаку вашим гостям і
    Запечена індичка
    Запечена індичка
    Індичка - смачне дієтичне м'ясо, в якому міститься велика кількість заліза. І сьогодні ми розповімо, як її оригінально запекти різними способами в