Індичка з яблуками, запечена в духовці
М'ясо індички вважається дієтичним, ніжним і дуже смачним. Як приготувати індичку в духовці з яблуками, читайте нижче.
Інгредієнти:
ціла індичка – 1 шт.;
рафінована рослинна олія – 55 мл;
яблука – 1 кг;
чорнослив без кісточок – 200 г;
спеції;
сіль.
Приготування
Тушку ретельно промиваємо, обсушуємо. Готуємо маринад: олію перемішуємо зі спеціями і сіллю. Натираємо їм птицю. Відправляємо тушку в рукав для запікання і ставимо в холод на ніч. Потім беремо яблука і нарізаємо великими шматочками. Додаємо промитий чорнослив і перемішуємо. Отриманої наповнюємо начинкою птицю і зашиваємо отвір. Знову кладемо птицю в рукав. Запікаємо При 180 градусах 25 години. Після цього плівку розрізаємо і даємо індичці цілком, запеченої в духовці з яблуками, підрум'янитися.
Інгредієнти:
гомілка індички – 2 шт.;
цибуля великого розміру червоний – 1 шт.;
діжонська гірчиця – 150 г;
цукровий пісок – 1 ч. ложка;
оливкова олія – 55 мл;
яблука кисло-солодкі – 500 г;
сіль;
перець.
Приготування
Прогріваємо Духовку до 180 градусів. У миску кладемо половину гірчиці, вливаємо олію і добре розмішуємо. В гомілках з двох протилежних сторін робимо надрізи прямо до кістки. Солимо, перчимо і втираємо залишилася гірчицю. Два великих листа фольги змащуємо оливковою олією, кладемо гомілки і щільно загортаємо. Відправляємо їх у духовку на годину. Після цього дістаємо, розгортаємо і перевіряємо готовність – в самому товстому місці робимо глибокий надріз. Якщо виділяється прозорий сік, то м'ясо готове. В іншому ж випадку його потрібно знову поставити в духовку ще хвилин на 20. Очищений цибулю ріжемо півкільцями. Яблука ріжемо і вичищаємо серцевину. Нарізаємо часточками. На сковороді розігріваємо олію, обсмажуємо в ньому цибулю 5 хвилин, періодично перемішуючи. Додаємо яблука, цукор і по дрібці солі з перцем. Помішуючи, готуємо 10 хвилин. Якщо зовсім мало рідини, то можна влити приблизно 30 мл води. Після цього знімаємо сковороду з вогню і додаємо суміш гірчиці та оливкової олії. Готові гомілки виймаємо з духовки і даємо їм полежати у фользі хвилин 10. Потім знімаємо фольгу, а гомілки подаємо до столу з яблуками.
Інгредієнти:
тушка великої індички – 1 шт.;
яблука – 2 шт.;
апельсин – 1 шт.;
листочки розмарину;
часник – 4-5 зубчиків;
рослинна олія;
масло – 30 г;
гірчиця.
Приготування
Випотрошену тушку промиваємо і даємо їй обсохнути. Зовні і всередині натираємо паприкою, сіллю і перцем. Робимо невеликі надрізи і вставляємо в них зубчики часнику. Змащуємо тушку рослинним маслом, змішаним з гірчицею. Завдяки цьому птах стане ароматною і соковитою. Даємо їй промаринуватися мінімум 6 годин у холоді. Потім всередину поміщаємо листочки розмарину і фрукти, нарізані часточками. Фаршировану птицю загортаємо у фольгу і укладаємо грудкою вниз на деко. Випікаємо При 200 градусах близько години, а потім знижуємо температуру до 170 і готуємо птаха ще 4 години. Приблизно за півгодини до закінчення процесу знімаємо фольгу і запікаємо індичку до рум'яності.
Приготування
тушка індички – 1 шт.;
яблука – 500 г;
апельсини – 600 г;
лимон – половинка;
сіль – 25 г;
чорний мелений перець – щіпка;
часник – 3-4 зубчики;
хмелі-сунелі – 05 ч. ложки;
куркума – щіпка;
масло рослинне – 50 мл
Приготування
Спеції змішуємо з олією, додаємо подрібнений часник, сіль, сік 1 апельсина і половини лимона. Добре все це розмішуємо. Тушку натираємо підготовленим маринадом. Ставимо в холод на 12 годин.
Поки птах маринується, підготуємо начинку: апельсини чистимо від шкірки і ділимо на часточки. Яблука чистимо від шкірки і насіння і теж нарізаємо. Всі з'єднуємо і розмішуємо, отриманою масою наповнюємо черевце. Якщо щось не влізло, викладаємо це на деко навколо птахи. Готуємо при 200 градусах близько 120 хвилин.
Індичка з чорносливом і яблуками цілком у духовці
Інгредієнти:
Приготування
Тушку ретельно промиваємо, обсушуємо. Готуємо маринад: олію перемішуємо зі спеціями і сіллю. Натираємо їм птицю. Відправляємо тушку в рукав для запікання і ставимо в холод на ніч. Потім беремо яблука і нарізаємо великими шматочками. Додаємо промитий чорнослив і перемішуємо. Отриманої наповнюємо начинкою птицю і зашиваємо отвір. Знову кладемо птицю в рукав. Запікаємо При 180 градусах 25 години. Після цього плівку розрізаємо і даємо індичці цілком, запеченої в духовці з яблуками, підрум'янитися.
Гомілка індички з яблуками, запечена в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Прогріваємо Духовку до 180 градусів. У миску кладемо половину гірчиці, вливаємо олію і добре розмішуємо. В гомілках з двох протилежних сторін робимо надрізи прямо до кістки. Солимо, перчимо і втираємо залишилася гірчицю. Два великих листа фольги змащуємо оливковою олією, кладемо гомілки і щільно загортаємо. Відправляємо їх у духовку на годину. Після цього дістаємо, розгортаємо і перевіряємо готовність – в самому товстому місці робимо глибокий надріз. Якщо виділяється прозорий сік, то м'ясо готове. В іншому ж випадку його потрібно знову поставити в духовку ще хвилин на 20. Очищений цибулю ріжемо півкільцями. Яблука ріжемо і вичищаємо серцевину. Нарізаємо часточками. На сковороді розігріваємо олію, обсмажуємо в ньому цибулю 5 хвилин, періодично перемішуючи. Додаємо яблука, цукор і по дрібці солі з перцем. Помішуючи, готуємо 10 хвилин. Якщо зовсім мало рідини, то можна влити приблизно 30 мл води. Після цього знімаємо сковороду з вогню і додаємо суміш гірчиці та оливкової олії. Готові гомілки виймаємо з духовки і даємо їм полежати у фользі хвилин 10. Потім знімаємо фольгу, а гомілки подаємо до столу з яблуками.
Фарширована яблуками індичка, запечена в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Випотрошену тушку промиваємо і даємо їй обсохнути. Зовні і всередині натираємо паприкою, сіллю і перцем. Робимо невеликі надрізи і вставляємо в них зубчики часнику. Змащуємо тушку рослинним маслом, змішаним з гірчицею. Завдяки цьому птах стане ароматною і соковитою. Даємо їй промаринуватися мінімум 6 годин у холоді. Потім всередину поміщаємо листочки розмарину і фрукти, нарізані часточками. Фаршировану птицю загортаємо у фольгу і укладаємо грудкою вниз на деко. Випікаємо При 200 градусах близько години, а потім знижуємо температуру до 170 і готуємо птаха ще 4 години. Приблизно за півгодини до закінчення процесу знімаємо фольгу і запікаємо індичку до рум'яності.
Індичка з яблуками і апельсинами в духовці
Приготування
Приготування
Спеції змішуємо з олією, додаємо подрібнений часник, сіль, сік 1 апельсина і половини лимона. Добре все це розмішуємо. Тушку натираємо підготовленим маринадом. Ставимо в холод на 12 годин.
Поки птах маринується, підготуємо начинку: апельсини чистимо від шкірки і ділимо на часточки. Яблука чистимо від шкірки і насіння і теж нарізаємо. Всі з'єднуємо і розмішуємо, отриманою масою наповнюємо черевце. Якщо щось не влізло, викладаємо це на деко навколо птахи. Готуємо при 200 градусах близько 120 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Індичка з чорносливом в духовці
Страви із запеченої птиці хороші тим, що урізноманітнити смак готового страви можна абсолютно різними компонентами. Наприклад, індичка, доповнена
Як запекти гусака в духовці в рукаві?
Відомо, що будь-яке м'ясо, приготоване з допомогою звичайного рукава для запікання, завжди виходить смачним, ароматним, а, головне, м'яким і
Індичка, запечена в духовці
Для того, щоб приготувати індичку, деяким господиням треба серйозно налаштуватися на процес, адже це досить клопітно і нешвидко, тому і готують її
Качка з яблуками в духовці
Для гарячого страви на святковому столі ідеально підійде запечена качка в яблуках. Якщо вам здається, що це банально, то ми розвіємо ваші сумніви
Індичка з яблуками
Індичка, запечена з яблуками - прекрасне рішення для святкового столу. Таке нехитре, але в теж час популярне блюдо припаде до смаку вашим гостям і
Запечена індичка
Індичка - смачне дієтичне м'ясо, в якому міститься велика кількість заліза. І сьогодні ми розповімо, як її оригінально запекти різними способами в