Індичка, запечена в духовці
Прийнято вважати, що індичка більше підходить для святкових застіль, тому що для її приготування потрібно багато часу, та й виглядає вона помпезно. Однак існує чимало варіантів і для звичайного меню. Сьогодні ми з вами поговоримо про те, як і скільки запікати індичку в духовці. Вибирайте рецепти на свій смак і готуйте чудові страви.
Інгредієнти:
тушка індички — 4-5 кг;
мандарини — 7 шт.;
соєвий соус;
прянощі (паприка, шафран);
сир — 90 г;
цибуля — 120 р.
Приготування
Очищаємо мандарини і видавлюємо з них сік. З'єднуємо з прянощами і соєвим соусом — маринад готовий.
Тушку птиці промиваємо і обтираем обережно паперовими серветками, щоб прибрати всі крапельки води. Поливаємо індичку пряним мандариновим соком і ставимо в холод на 10 годин. Кожні 2-3 години дістаємо її, зачерпываем ложкою стекший маринад і змочуємо її. Щоб вона не висохла, обертаємо її харчовою плівкою.
Беремо рукав для запікання. Відправляємо в нього заздалегідь заготовлені цибульні півкільця, перекладаємо індичку, закриваємо рукав і ставимо на деко в духовку. Повинно пройти 2 години. Потім розрізаємо рукав, посипаємо птицю стружками сиру і продовжуємо запікання ще 30 хвилин. Яскрава скоринка повідомить про закінчення приготування.
Інгредієнти:
індичка ціла — приблизно 5-6 кг;
вода — 5 л;
коричневий цукор — 80 г;
шавлія сушений;
паприка;
сіль;
розм'якшене вершкове масло — 180 р.
Приготування
Зачищаємо індичку від волосків, пір'я, якщо вони є, промиваємо і відправляємо в велику ємність, наприклад, 10-літрову каструлю.
Кип'ятимо окремо воду разом з шавлією, паприкою, сіллю і коричневим цукром. Потрібно, щоб кристали цукру і солі розчинилися і спеції поділилися своїми ароматами.
Заливаємо птицю остившім пряним розчином. Тепер потрібно дочекатися, щоб індичка просочилася. Зазвичай на це йде не менше доби, але можна задовольнятися і 5 годинами.
Зливаємо розчин, а тушку вмочаємо серветками. Кладемо її грудкою вгору у форму і прикриваємо фольгою, не забувши защипнути краю, щоб не було щілин. Ставимо в духовку на 2 години. Тепер настає другий етап запікання. Знімаємо фольгу, а птицю змащуємо вершковим маслом. Готуємо в духовці ще годину.
Інгредієнти:
гірчиця — 2 ст. ложки;
індичка — 2300 г;
сіль;
часникові часточки — 5 шт.;
яблуко — 3 шт.;
вершкове масло — 80 г;
паприка.
Приготування
Яблука промиваємо, видаляємо з них серцевиною і подрібнюємо, не знімаючи шкірки, до кубиків. Очищені шматки індички натираємо сіллю, паприкою, гірчицею і часником. Даємо полежати 15 хвилин. З'єднуємо в вогнетривкої формі яблука з наситила пряними ароматами індичкою, поливаємо розтопленим маслом і готуємо в духовці 1 годину.
Інгредієнти:
цибуля — 180 г;
індичка — 900 г;
олія оливкова;
розмарин свіжий;
оцет бальзамічний — 2 ч. ложки;
чебрець свіжий;
суміш сушених перців;
морква — 180 г;
сіль;
картопля — 600 р.
Приготування
Нарізаємо очищені овочі: моркву — тонкими слайсами, цибулю — кільцями, картопля — часточками. Кладемо цибулю і моркву в вогнетривку ємність, дно якої змащуємо маслом. Зверху розподіляємо шматочки індички і картопляні часточки. Поливаємо все бальзамічним оцтом і залишками масла, посипаємо свіжими травами і сумішшю перців, солимо і готуємо в духовці 1 годину.
Рецепт індички, запеченої в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Очищаємо мандарини і видавлюємо з них сік. З'єднуємо з прянощами і соєвим соусом — маринад готовий.
Тушку птиці промиваємо і обтираем обережно паперовими серветками, щоб прибрати всі крапельки води. Поливаємо індичку пряним мандариновим соком і ставимо в холод на 10 годин. Кожні 2-3 години дістаємо її, зачерпываем ложкою стекший маринад і змочуємо її. Щоб вона не висохла, обертаємо її харчовою плівкою.
Беремо рукав для запікання. Відправляємо в нього заздалегідь заготовлені цибульні півкільця, перекладаємо індичку, закриваємо рукав і ставимо на деко в духовку. Повинно пройти 2 години. Потім розрізаємо рукав, посипаємо птицю стружками сиру і продовжуємо запікання ще 30 хвилин. Яскрава скоринка повідомить про закінчення приготування.
Як запекти індичку у фользі в духовці цілком
Інгредієнти:
Приготування
Зачищаємо індичку від волосків, пір'я, якщо вони є, промиваємо і відправляємо в велику ємність, наприклад, 10-літрову каструлю.
Кип'ятимо окремо воду разом з шавлією, паприкою, сіллю і коричневим цукром. Потрібно, щоб кристали цукру і солі розчинилися і спеції поділилися своїми ароматами.
Заливаємо птицю остившім пряним розчином. Тепер потрібно дочекатися, щоб індичка просочилася. Зазвичай на це йде не менше доби, але можна задовольнятися і 5 годинами.
Зливаємо розчин, а тушку вмочаємо серветками. Кладемо її грудкою вгору у форму і прикриваємо фольгою, не забувши защипнути краю, щоб не було щілин. Ставимо в духовку на 2 години. Тепер настає другий етап запікання. Знімаємо фольгу, а птицю змащуємо вершковим маслом. Готуємо в духовці ще годину.
Індичка з яблуками, запечена в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Яблука промиваємо, видаляємо з них серцевиною і подрібнюємо, не знімаючи шкірки, до кубиків. Очищені шматки індички натираємо сіллю, паприкою, гірчицею і часником. Даємо полежати 15 хвилин. З'єднуємо в вогнетривкої формі яблука з наситила пряними ароматами індичкою, поливаємо розтопленим маслом і готуємо в духовці 1 годину.
Індичка, запечена в духовці з картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Нарізаємо очищені овочі: моркву — тонкими слайсами, цибулю — кільцями, картопля — часточками. Кладемо цибулю і моркву в вогнетривку ємність, дно якої змащуємо маслом. Зверху розподіляємо шматочки індички і картопляні часточки. Поливаємо все бальзамічним оцтом і залишками масла, посипаємо свіжими травами і сумішшю перців, солимо і готуємо в духовці 1 годину.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як запекти індичку в духовці цілком?
Запекти смачно і правильно цілу індичку не так просто, адже для цього потрібно врахувати кілька дуже важливих нюансів, про які докладно розповімо
Як приготувати індичку в духовці?
Запечена в духовці індичка - страва не зовсім звичне для нашої країни, оскільки найчастіше люди просто розрізають птицю і готують шматочками. Але для
Індичка, запечена у фользі
Індичка - корисне м'ясо, за своїми смаковими якостями ні чим не уступає курці. І самим здоровим способом його приготування є запікання. І зараз ми
Індичка, запечена в рукаві
Індичка - корисне, дієтичне м'ясо, з якого можна приготувати безліч цікавих страв. І сьогодні мова піде про індички, запеченої в рукаві. Таке смачне
Індичка з яблуками
Індичка, запечена з яблуками - прекрасне рішення для святкового столу. Таке нехитре, але в теж час популярне блюдо припаде до смаку вашим гостям і
Запечена індичка
Індичка - смачне дієтичне м'ясо, в якому міститься велика кількість заліза. І сьогодні ми розповімо, як її оригінально запекти різними способами в