Прийнято вважати, що індичка більше підходить для святкових застіль, тому що для її приготування потрібно багато часу, та й виглядає вона помпезно. Однак існує чимало варіантів і для звичайного меню. Сьогодні ми з вами поговоримо про те, як і скільки запікати індичку в духовці. Вибирайте рецепти на свій смак і готуйте чудові страви.
Рецепт індички, запеченої в духовці
Інгредієнти: тушка індички — 4-5 кг; мандарини — 7 шт.; соєвий соус; прянощі (паприка, шафран); сир — 90 г; цибуля — 120 р. Приготування Очищаємо мандарини і видавлюємо з них сік. З'єднуємо з прянощами і соєвим соусом — маринад готовий.
Тушку птиці промиваємо і обтираем обережно паперовими серветками, щоб прибрати всі крапельки води. Поливаємо індичку пряним мандариновим соком і ставимо в холод на 10 годин. Кожні 2-3 години дістаємо її, зачерпываем ложкою стекший маринад і змочуємо її. Щоб вона не висохла, обертаємо її харчовою плівкою.
Беремо рукав для запікання. Відправляємо в нього заздалегідь заготовлені цибульні півкільця, перекладаємо індичку, закриваємо рукав і ставимо на деко в духовку. Повинно пройти 2 години. Потім розрізаємо рукав, посипаємо птицю стружками сиру і продовжуємо запікання ще 30 хвилин. Яскрава скоринка повідомить про закінчення приготування.
Як запекти індичку у фользі в духовці цілком
Інгредієнти: індичка ціла — приблизно 5-6 кг; вода — 5 л; коричневий цукор — 80 г; шавлія сушений; паприка; сіль; розм'якшене вершкове масло — 180 р. Приготування Зачищаємо індичку від волосків, пір'я, якщо вони є, промиваємо і відправляємо в велику ємність, наприклад, 10-літрову каструлю.
Кип'ятимо окремо воду разом з шавлією, паприкою, сіллю і коричневим цукром. Потрібно, щоб кристали цукру і солі розчинилися і спеції поділилися своїми ароматами.
Заливаємо птицю остившім пряним розчином. Тепер потрібно дочекатися, щоб індичка просочилася. Зазвичай на це йде не менше доби, але можна задовольнятися і 5 годинами.
Зливаємо розчин, а тушку вмочаємо серветками. Кладемо її грудкою вгору у форму і прикриваємо фольгою, не забувши защипнути краю, щоб не було щілин. Ставимо в духовку на 2 години. Тепер настає другий етап запікання. Знімаємо фольгу, а птицю змащуємо вершковим маслом. Готуємо в духовці ще годину.
Індичка з яблуками, запечена в духовці
Інгредієнти: гірчиця — 2 ст. ложки; індичка — 2300 г; сіль; часникові часточки — 5 шт.; яблуко — 3 шт.; вершкове масло — 80 г; паприка. Приготування Яблука промиваємо, видаляємо з них серцевиною і подрібнюємо, не знімаючи шкірки, до кубиків. Очищені шматки індички натираємо сіллю, паприкою, гірчицею і часником. Даємо полежати 15 хвилин. З'єднуємо в вогнетривкої формі яблука з наситила пряними ароматами індичкою, поливаємо розтопленим маслом і готуємо в духовці 1 годину.
Індичка, запечена в духовці з картоплею
Інгредієнти: цибуля — 180 г; індичка — 900 г; олія оливкова; розмарин свіжий; оцет бальзамічний — 2 ч. ложки; чебрець свіжий; суміш сушених перців; морква — 180 г; сіль; картопля — 600 р. Приготування Нарізаємо очищені овочі: моркву — тонкими слайсами, цибулю — кільцями, картопля — часточками. Кладемо цибулю і моркву в вогнетривку ємність, дно якої змащуємо маслом. Зверху розподіляємо шматочки індички і картопляні часточки. Поливаємо все бальзамічним оцтом і залишками масла, посипаємо свіжими травами і сумішшю перців, солимо і готуємо в духовці 1 годину.