Вернуться назад Распечатать

Індичка, запечена в духовці

Індичка, запечена в духовці
Прийнято вважати, що індичка більше підходить для святкових застіль, тому що для її приготування потрібно багато часу, та й виглядає вона помпезно. Однак існує чимало варіантів і для звичайного меню. Сьогодні ми з вами поговоримо про те, як і скільки запікати індичку в духовці. Вибирайте рецепти на свій смак і готуйте чудові страви.

Рецепт індички, запеченої в духовці


Інгредієнти:

  • тушка індички — 4-5 кг;

  • мандарини — 7 шт.;

  • соєвий соус;

  • прянощі (паприка, шафран);

  • сир — 90 г;

  • цибуля — 120 р.


  • Приготування
    Очищаємо мандарини і видавлюємо з них сік. З'єднуємо з прянощами і соєвим соусом — маринад готовий.
    Тушку птиці промиваємо і обтираем обережно паперовими серветками, щоб прибрати всі крапельки води. Поливаємо індичку пряним мандариновим соком і ставимо в холод на 10 годин. Кожні 2-3 години дістаємо її, зачерпываем ложкою стекший маринад і змочуємо її. Щоб вона не висохла, обертаємо її харчовою плівкою.
    Беремо рукав для запікання. Відправляємо в нього заздалегідь заготовлені цибульні півкільця, перекладаємо індичку, закриваємо рукав і ставимо на деко в духовку. Повинно пройти 2 години. Потім розрізаємо рукав, посипаємо птицю стружками сиру і продовжуємо запікання ще 30 хвилин. Яскрава скоринка повідомить про закінчення приготування.

    Як запекти індичку у фользі в духовці цілком


    Інгредієнти:

  • індичка ціла — приблизно 5-6 кг;

  • вода — 5 л;

  • коричневий цукор — 80 г;

  • шавлія сушений;

  • паприка;

  • сіль;

  • розм'якшене вершкове масло — 180 р.


  • Приготування
    Зачищаємо індичку від волосків, пір'я, якщо вони є, промиваємо і відправляємо в велику ємність, наприклад, 10-літрову каструлю.
    Кип'ятимо окремо воду разом з шавлією, паприкою, сіллю і коричневим цукром. Потрібно, щоб кристали цукру і солі розчинилися і спеції поділилися своїми ароматами.
    Заливаємо птицю остившім пряним розчином. Тепер потрібно дочекатися, щоб індичка просочилася. Зазвичай на це йде не менше доби, але можна задовольнятися і 5 годинами.
    Зливаємо розчин, а тушку вмочаємо серветками. Кладемо її грудкою вгору у форму і прикриваємо фольгою, не забувши защипнути краю, щоб не було щілин. Ставимо в духовку на 2 години. Тепер настає другий етап запікання. Знімаємо фольгу, а птицю змащуємо вершковим маслом. Готуємо в духовці ще годину.

    Індичка з яблуками, запечена в духовці


    Інгредієнти:

  • гірчиця — 2 ст. ложки;

  • індичка — 2300 г;

  • сіль;

  • часникові часточки — 5 шт.;

  • яблуко — 3 шт.;

  • вершкове масло — 80 г;

  • паприка.


  • Приготування
    Яблука промиваємо, видаляємо з них серцевиною і подрібнюємо, не знімаючи шкірки, до кубиків. Очищені шматки індички натираємо сіллю, паприкою, гірчицею і часником. Даємо полежати 15 хвилин. З'єднуємо в вогнетривкої формі яблука з наситила пряними ароматами індичкою, поливаємо розтопленим маслом і готуємо в духовці 1 годину.

    Індичка, запечена в духовці з картоплею


    Інгредієнти:

  • цибуля — 180 г;

  • індичка — 900 г;

  • олія оливкова;

  • розмарин свіжий;

  • оцет бальзамічний — 2 ч. ложки;

  • чебрець свіжий;

  • суміш сушених перців;
  • Індичка, запечена в духовці

  • морква — 180 г;

  • сіль;

  • картопля — 600 р.


  • Приготування
    Нарізаємо очищені овочі: моркву — тонкими слайсами, цибулю — кільцями, картопля — часточками. Кладемо цибулю і моркву в вогнетривку ємність, дно якої змащуємо маслом. Зверху розподіляємо шматочки індички і картопляні часточки. Поливаємо все бальзамічним оцтом і залишками масла, посипаємо свіжими травами і сумішшю перців, солимо і готуємо в духовці 1 годину.