Як приготувати індичку в духовці?

Рецепт приготування індички в духовці цілком
Інгредієнти:
Приготування
Тушку добре промиваємо, після прибираємо залишки води паперовим рушником. Відрізаємо шию і крайні фаланги обох крил - якщо цього не зробити, то вони почнуть підгоряти, коли індичка буде ще напівсирої і вся тушка пропахнет гаром. З суміші олії, розмарину, солі і перцю готуємо маринад, яким скрізь ( і зовні, і всередині) обмазуємо пташку. Відправляємо індичку на кілька годин в холодильник. Готове м'ясо вийти не лише ніжним, але і ароматним.
Запечена в духовці за цим рецептом індичка хороша і без начинки, але ви можете нафарширувати її овочами, грибами, звареної на половину гречкою чи рисом, яблуками і навіть виноградом. Це залежить від ваших уподобань. Але не перестарайтеся - не можна набивати тушку занадто щільно.
Індичку обмотуємо фольгою і викладаємо на змащене олією деко спинкою вниз. Відправляємо запікатися в духовку при температурі 200 градусів. На питання, як приготувати індичку в духовці ми відповіли. А ось скільки готувати індичку в духовці? Загальний час визначаємо з розрахунку 45 хвилин на кілограм м'яса. Таким чином, наша 3-х кілограмова пташка буде запікатися близько 2-х з половиною годин.
Приблизно за 30 хвилин до готовності фольгу розкриваємо, щоб індичка підрум'янилася. А щоб м'ясо вийшло соковитіше, її періодично поливаємо витопленим жирком з дека. Температуру можна збільшити до 220 градусів.
На гарнір до індички добре запекти в духовці картоплю. Бульби (можна не чистити, особливо молоді, просто добре вимити) розрізаємо на 4 частини, солимо і викладаємо в обмащений вершковим маслом форму. Вийде дуже смачно, якщо зверху залити сметаною, змішаної з зеленим цибулею. Відправляємо картопельку в піч - до готовності.
Індичка з чорносливом в духовці

Інгредієнти:
Приготування
Чорнослив замочуємо в гарячій воді хвилин 20. Він повинен стати м'яким, але не розм'якнути. Потім воду зливаємо, сухофрукти викладаємо на рушник.
Індичку промиваємо водою і промокаємо паперовим рушником.Гострим ножем робимо глибокі надрізи в м'якоті птиці за кількістю ягід чорносливу. Заповнюємо розріз шматочком замороженого масла. Туди ж кладемо чорнослив, який попередньо умочили в суміш солі і перцю. Рівномірно нашпигуем всю тушку індички.
Пташку поміщаємо в рукав для запікання, зав'язуємо його з обох сторін грубими нитками. Голкою робимо в рукаві кілька проколів. Викладаємо індичку на деко і відправляємо на півтори години в духовку, розігріту до 200 градусів.
Після розрізаємо верх рукава - хрест-навхрест. Обережно! Всередині гарячий пар - можна обпектися. Розгортаємо індичку, поливаємо зверху виділився соком з дека і відправляємо пташку знову в духова шафа - підрум'янитися. Загальний час приготування індички в духовці займе близько 2-х годин .
Індичка з грибами в духовці
І все ж готувати в духовці індичку цілком досить клопітно і довго. Куди простіше запікати цю велику пташку частинами.
Інгредієнти:

Приготування
М'ясо нарізаємо як на відбивні - поперек волокон, солимо, перчимо. Обсмажуємо з двох сторін на топленому маслі. Викладаємо у скляну жароміцну форму.
Нарізаємо цибулю - півкільцями ,гриби, якщо великі. Обсмажуємо на топленому маслі і викладаємо у форму поверх індички. Заливаємо вершками, закриваємо фольгою і відправляємо на півгодини в духовку, розігріту до 200 градусів. Перед подачею приправляємо паприкою і лимонним соком.
За таким же рецептом можна запікати в духовці індичку з овочами і з картоплею.
Рекомендуємо добрі рецепти

Тушкована індичка з овочами
Якщо ви стежите за фігурою, то наші сьогоднішні рецепти для вас. Пропонуємо вам зробити смачне і дієтичне блюдо - тушковану індичку з овочами.

Індичка, запечена у фользі
Індичка - корисне м'ясо, за своїми смаковими якостями ні чим не уступає курці. І самим здоровим способом його приготування є запікання. І зараз ми

Індичка з картоплею
Індичка з картоплею - чудове блюдо як для святкового, так і повсякденного столу. Приготувати його можна різними способами. Найбільш цікаві з них ми

Індичка, запечена в рукаві
Індичка - корисне, дієтичне м'ясо, з якого можна приготувати безліч цікавих страв. І сьогодні мова піде про індички, запеченої в рукаві. Таке смачне

Індичка з яблуками
Індичка, запечена з яблуками - прекрасне рішення для святкового столу. Таке нехитре, але в теж час популярне блюдо припаде до смаку вашим гостям і

Індичка в пароварці
Дуже смачне і корисне блюдо індичка в пароварці. Готувати його можна по-різному, а тому ми підібрали відразу кілька рецептів, які здивують вас своєю