Як запекти індичку в духовці цілком?
Індичка – чудове дієтичне м'ясо, з якого виходять різні смачні страви. З нагоди свята індичку іноді запікають у духовці. Запікання – цілком здоровий спосіб приготування їжі, крім того, страва чудово виглядає на святковому столі.
Розповімо про те, як смачно приготувати індичку цілком у духовці.
При виборі індички все ж слід співвідносити розміри тушки і робочої камери конкретного духової шафи, в якому ви плануєте готувати. Зрозуміло, що більший птах, тим тривалішим буде процес запікання.
Звичайно, краще купити живу птицю або охолоджену оброблену тушку.
Запікати індичку можна з різними начинками або без них. При запіканні у відкритому вигляді треба поливати індичку соусом, щоб м'ясо вийшло соковитим, оскільки процес достатньо довгий. Якщо готувати в фользі або в рукаві, поливати тушку соусом, зрозуміло, не потрібно.
Інгредієнти:
індичка – 1 тушка вагою близько 2-3 кг;
масло вершкове натуральне – 50 г;
олія оливкова – 2 ст. ложки;
сік лимона – 2 ст. ложки;
коньяк або плодове бренді – 30 мл;
мелені спеції (коріандр, гвоздика, мускатний горіх, перець різних видів);
сіль крупна;
часник.
Приготування
Випотрошену тушку індички очистимо, якщо потрібно, опалим на відкритому вогні, оботрем серветкою.
За допомогою ножа з гострим тонким кінчиком нашпигуем індичку шматочками часнику. Злегка натремо тушку сіллю зсередини і, звичайно ж, зовні.
У розтоплене вершкове масло (на водяній бані), додаємо спеції, сік лимона і оливкову олію. За допомогою кисті рясно обмазуємо індичку. Використовуємо не весь соус, у його частину, що залишилася увіллємо коньяк (у процесі запікання будемо поливати тушку).
Закладаємо тушку у відкриту форму і ставимо в духову шафу, найкраща температура – 200 градусів. У процесі запікання двічі поливаємо тушку соусом. Через годину-півтора перевертаємо тушку. Запікаємо до готовності ще годину-півтори. Вимикаємо духовку і даємо індичці дійти протягом 20 хвилин, так м'ясо вийде особливо ніжним.
До готової індички добре подати страви з картоплі або кукурудзяного борошна (мамалигу, тортильї ), страви з гарбуза, свіжі помідори, кукурудзяна віскі (бурбон) або плодове бренді, столове вино (краще рожеве).
Розповімо про те, як смачно приготувати індичку цілком у духовці.
При виборі індички все ж слід співвідносити розміри тушки і робочої камери конкретного духової шафи, в якому ви плануєте готувати. Зрозуміло, що більший птах, тим тривалішим буде процес запікання.
Звичайно, краще купити живу птицю або охолоджену оброблену тушку.
Запікати індичку можна з різними начинками або без них. При запіканні у відкритому вигляді треба поливати індичку соусом, щоб м'ясо вийшло соковитим, оскільки процес достатньо довгий. Якщо готувати в фользі або в рукаві, поливати тушку соусом, зрозуміло, не потрібно.
Рецепт індички, запеченої в духовці цілком
Інгредієнти:
Приготування
Випотрошену тушку індички очистимо, якщо потрібно, опалим на відкритому вогні, оботрем серветкою.
За допомогою ножа з гострим тонким кінчиком нашпигуем індичку шматочками часнику. Злегка натремо тушку сіллю зсередини і, звичайно ж, зовні.
У розтоплене вершкове масло (на водяній бані), додаємо спеції, сік лимона і оливкову олію. За допомогою кисті рясно обмазуємо індичку. Використовуємо не весь соус, у його частину, що залишилася увіллємо коньяк (у процесі запікання будемо поливати тушку).
Як готувати індичку цілком у духовці?
Закладаємо тушку у відкриту форму і ставимо в духову шафу, найкраща температура – 200 градусів. У процесі запікання двічі поливаємо тушку соусом. Через годину-півтора перевертаємо тушку. Запікаємо до готовності ще годину-півтори. Вимикаємо духовку і даємо індичці дійти протягом 20 хвилин, так м'ясо вийде особливо ніжним.
До готової індички добре подати страви з картоплі або кукурудзяного борошна (мамалигу, тортильї ), страви з гарбуза, свіжі помідори, кукурудзяна віскі (бурбон) або плодове бренді, столове вино (краще рожеве).
Рекомендуємо добрі рецепти
Індичка, запечена в духовці
Для того, щоб приготувати індичку, деяким господиням треба серйозно налаштуватися на процес, адже це досить клопітно і нешвидко, тому і готують її
Як приготувати індичку в духовці?
Запечена в духовці індичка - страва не зовсім звичне для нашої країни, оскільки найчастіше люди просто розрізають птицю і готують шматочками. Але для
Індичка з рисом
Індичка і рис - відмінні продукти, які чудово підходять для дієтичного харчування. І сьогодні ми розповімо кілька способів, як приготувати індичку з
Індичка з апельсинами
Індичка з апельсинами - дивовижне смачне блюдо, яке прикрасить будь-який святковий або різдвяний стіл. Ми пропонуємо вам кілька цікавих способів
Індичка, запечена у фользі
Індичка - корисне м'ясо, за своїми смаковими якостями ні чим не уступає курці. І самим здоровим способом його приготування є запікання. І зараз ми
Індичка з яблуками
Індичка, запечена з яблуками - прекрасне рішення для святкового столу. Таке нехитре, але в теж час популярне блюдо припаде до смаку вашим гостям і