Рулетики з індички з начинкою в духовці
Принадність цієї страви полягає в тому, що готувати можна як за певним рецептом, так і пофантазувати з начинкою, розміром і спеціями. Фаршем можуть служити як овочі, так і фрукти-ягоди, свіжі, смажені або протушкувалися. Можна зробити один великий рулет і перед подачею нарізати, а можна маленькі порційні. А ще подавати таке м'ясо можна як гарячим, так і холодним.
Інгредієнти:
філе – 600 г;
сир – 200 г;
бекон – 100 г;
сметана – 50 г;
курага – 6 шт.;
яйце – 1 шт.;
часник – 3 зубки;
борошно – 60 г;
базилік – 6 листочків;
сіль, шавлія, перець, чебрець.
Приготування
Філе розрізаємо на тонкі шматочки, з такого шматка філе зазвичай виходить 3 великих стейка. Відбиваємо їх як можна тонше, а щоб вони не рвалися, змащуємо дошку водою.
Чим тонше ми відбили м'ясо, тим легше буде завернути туди начинку. Посипаємо сіллю і перцем, перетертими чебрецем і шавлією, залишаємо трохи промаринуватися. Сир натираємо, бекон нарізаємо брусочками, часник пластинками, соломкою курагу, базилік подрібнюємо. Тепер на кожен шматочок викладаємо рівну кількість начинки з бекону, сиру, часнику, базиліку та кураги. Бекон додається для соковитості, т. к. індичка досить сухе м'ясо, особливо філе. Один край кожного шматочка посипаємо борошном і ложкою злегка поливаємо збитим яйцем, загортаємо кожне філе так, щоб борошно з яйцем заклеїли рулетик. Ми будемо запікати наші рулетики в духовці, але перед цим можна трохи обсмажити їх на сковороді з крапелькою масла, для того щоб утворилася скоринка і весь сік як би лежить всередині. Далі викладаємо на лист гілочки чебрецю, вони будуть служити «подушкою» і додадуть незвичайний аромат м'яса, зверху кладемо рулети і запікаємо 30 хвилин при 230 градусах. Після цього обмазуємо зверху сметаною і допікаємо ще 10 хвилин, поки не підрум'яняться.
У цьому рецепті індичку ми будемо готувати таким чином, що після приготування у нас залишиться шикарний соус, з яким її можна буде подати на стіл.
Інгредієнти:
філе – 600 г;
часник – 2 зубчики;
бекон – 6 смужок;
морква – 1 шт.;
чорнослив без кісточок – 14 шт.;
вино сухе – 200 мл;
вершки – 100 мл;
сіль.
Приготування
Філе добре помиємо і обсушим, разрежем вздовж на 3 плоских шматочка. Кожне таке філе відбиваємо плоскою стороною кухонного молотка з двох сторін, добре посолити. Чорнослив заллємо гарячою водою, моркву наріжемо уздовж на брусочки, часник подрібнюємо. На кожну відбивну кладемо 3 чорносливу, пару шматочків моркви, трохи часнику. Звертаємо м'ясо рулетиками, кожен обмотуємо двома шматочками бекону і обмотуємо ниткою, щоб не розпалися. У глибоку посудину, змащену маслом, викладаємо рулети, виливаємо вино і вершки, кидаємо залишився чорнослив і ставимо запікатися на 45 хвилин при 190 градусах. При подачі поллємо соусом з форми, за цей час він випарується і стане густим і насиченим.
Рулетики з філе індички з начинкою з сиру в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Філе розрізаємо на тонкі шматочки, з такого шматка філе зазвичай виходить 3 великих стейка. Відбиваємо їх як можна тонше, а щоб вони не рвалися, змащуємо дошку водою.
Чим тонше ми відбили м'ясо, тим легше буде завернути туди начинку. Посипаємо сіллю і перцем, перетертими чебрецем і шавлією, залишаємо трохи промаринуватися. Сир натираємо, бекон нарізаємо брусочками, часник пластинками, соломкою курагу, базилік подрібнюємо. Тепер на кожен шматочок викладаємо рівну кількість начинки з бекону, сиру, часнику, базиліку та кураги. Бекон додається для соковитості, т. к. індичка досить сухе м'ясо, особливо філе. Один край кожного шматочка посипаємо борошном і ложкою злегка поливаємо збитим яйцем, загортаємо кожне філе так, щоб борошно з яйцем заклеїли рулетик. Ми будемо запікати наші рулетики в духовці, але перед цим можна трохи обсмажити їх на сковороді з крапелькою масла, для того щоб утворилася скоринка і весь сік як би лежить всередині. Далі викладаємо на лист гілочки чебрецю, вони будуть служити «подушкою» і додадуть незвичайний аромат м'яса, зверху кладемо рулети і запікаємо 30 хвилин при 230 градусах. Після цього обмазуємо зверху сметаною і допікаємо ще 10 хвилин, поки не підрум'яняться.
Рулетики з філе індички з чорносливом в духовці
У цьому рецепті індичку ми будемо готувати таким чином, що після приготування у нас залишиться шикарний соус, з яким її можна буде подати на стіл.
Інгредієнти:
Приготування
Філе добре помиємо і обсушим, разрежем вздовж на 3 плоских шматочка. Кожне таке філе відбиваємо плоскою стороною кухонного молотка з двох сторін, добре посолити. Чорнослив заллємо гарячою водою, моркву наріжемо уздовж на брусочки, часник подрібнюємо. На кожну відбивну кладемо 3 чорносливу, пару шматочків моркви, трохи часнику. Звертаємо м'ясо рулетиками, кожен обмотуємо двома шматочками бекону і обмотуємо ниткою, щоб не розпалися. У глибоку посудину, змащену маслом, викладаємо рулети, виливаємо вино і вершки, кидаємо залишився чорнослив і ставимо запікатися на 45 хвилин при 190 градусах. При подачі поллємо соусом з форми, за цей час він випарується і стане густим і насиченим.
Рекомендуємо добрі рецепти
Індичка з чорносливом в духовці
Страви із запеченої птиці хороші тим, що урізноманітнити смак готового страви можна абсолютно різними компонентами. Наприклад, індичка, доповнена
Курячі рулетики з начинкою
Урізноманітнити повсякденне меню або доповнити святковий стіл простим, але ефектним стравою можливо, використовуючи докладні рецепти описані далі.
Рулети з курячої грудки з начинкою
Серед шикарного вибору рецептів різноманітних м'ясних закусок варто приділити особливу увагу курячого рулету, так як різноманітність начинок вражає
Курячі рулетики з чорносливом
Коли рідні просять чого-небудь незвичайного, або просто хочеться урізноманітнити щоденне меню, радимо приготувати фаршировані курячі рулетики з
Крученики з чорносливом
Крученики - це популярна страва української кухні. Готуватися зі свинини, яловичини, курки, в які загортається найрізноманітніша начинка. І сьогодні
Рулети з курячого філе
Рецептів страв з курячого м'яса існує досить багато. Його варять, тушкують, смажать, запікають - воно в будь-якому вигляді виходить дивовижним. І