Принадність цієї страви полягає в тому, що готувати можна як за певним рецептом, так і пофантазувати з начинкою, розміром і спеціями. Фаршем можуть служити як овочі, так і фрукти-ягоди, свіжі, смажені або протушкувалися. Можна зробити один великий рулет і перед подачею нарізати, а можна маленькі порційні. А ще подавати таке м'ясо можна як гарячим, так і холодним.
Рулетики з філе індички з начинкою з сиру в духовці
Інгредієнти: філе – 600 г; сир – 200 г; бекон – 100 г; сметана – 50 г; курага – 6 шт.; яйце – 1 шт.; часник – 3 зубки; борошно – 60 г; базилік – 6 листочків; сіль, шавлія, перець, чебрець. Приготування Філе розрізаємо на тонкі шматочки, з такого шматка філе зазвичай виходить 3 великих стейка. Відбиваємо їх як можна тонше, а щоб вони не рвалися, змащуємо дошку водою.
Чим тонше ми відбили м'ясо, тим легше буде завернути туди начинку. Посипаємо сіллю і перцем, перетертими чебрецем і шавлією, залишаємо трохи промаринуватися. Сир натираємо, бекон нарізаємо брусочками, часник пластинками, соломкою курагу, базилік подрібнюємо. Тепер на кожен шматочок викладаємо рівну кількість начинки з бекону, сиру, часнику, базиліку та кураги. Бекон додається для соковитості, т. к. індичка досить сухе м'ясо, особливо філе. Один край кожного шматочка посипаємо борошном і ложкою злегка поливаємо збитим яйцем, загортаємо кожне філе так, щоб борошно з яйцем заклеїли рулетик. Ми будемо запікати наші рулетики в духовці, але перед цим можна трохи обсмажити їх на сковороді з крапелькою масла, для того щоб утворилася скоринка і весь сік як би лежить всередині. Далі викладаємо на лист гілочки чебрецю, вони будуть служити «подушкою» і додадуть незвичайний аромат м'яса, зверху кладемо рулети і запікаємо 30 хвилин при 230 градусах. Після цього обмазуємо зверху сметаною і допікаємо ще 10 хвилин, поки не підрум'яняться.
Рулетики з філе індички з чорносливом в духовці
У цьому рецепті індичку ми будемо готувати таким чином, що після приготування у нас залишиться шикарний соус, з яким її можна буде подати на стіл.
Інгредієнти: філе – 600 г; часник – 2 зубчики; бекон – 6 смужок; морква – 1 шт.; чорнослив без кісточок – 14 шт.; вино сухе – 200 мл; вершки – 100 мл; сіль. Приготування Філе добре помиємо і обсушим, разрежем вздовж на 3 плоских шматочка.
Кожне таке філе відбиваємо плоскою стороною кухонного молотка з двох сторін, добре посолити. Чорнослив заллємо гарячою водою, моркву наріжемо уздовж на брусочки, часник подрібнюємо. На кожну відбивну кладемо 3 чорносливу, пару шматочків моркви, трохи часнику. Звертаємо м'ясо рулетиками, кожен обмотуємо двома шматочками бекону і обмотуємо ниткою, щоб не розпалися. У глибоку посудину, змащену маслом, викладаємо рулети, виливаємо вино і вершки, кидаємо залишився чорнослив і ставимо запікатися на 45 хвилин при 190 градусах. При подачі поллємо соусом з форми, за цей час він випарується і стане густим і насиченим.