Здивуйте своїх гостей кулінарними здібностями і зробіть прекрасне блюдо – індичку з чорносливом в духовці. Готувати його зовсім нескладно, особливо якщо ви будете слідувати нашим радам.
Рулетики з індички з чорносливом в духовці
Інгредієнти: філе індички – 550 г; чорнослив – 10 шт.; бекон – 80 г; спеції; біле вино – 75 мл; червоне столове вино – 50 мл; олія соняшникова без запаху – 100 мл Для соусу:
апельсин – 1 шт.; журавлина – 200 г; червоне столове вино – 200 мл; коньяк – 20 мл; цукор – 1 ч. ложка; імбир мелений – щіпка; гвоздика – 3 шт. Приготування М'ясо обробляємо і шаткуємо довгими смужками. Потім кожну заготовку злегка відбиваємо, посипаємо спеціями, заливаємо білим столовим вином і маринуємо. Бекон теж поділяємо на смужки, а чорнослив промиваємо і замочуємо на 10 хвилин в червоному вині. Потім, на кожен шматочок індички викладаємо смужку бекону і кілька ягід чорносливу. Загортаємо рулетики, проколюємо шпажкою і злегка обсмажуємо на рослинному маслечко. Викладаємо філе індички з чорносливом у форму і запікаємо в духовці. Журавлину кидаємо в сотейник, додаємо подрібнену на терочке цедру апельсина, видавлюємо туди ж апельсиновий сік і вливаємо червоне вино. Кладемо за смаком щіпка імбиру, гвоздику, ставимо посуд на вогонь і прогріваємо хвилин 10 хвилин. Потім збиваємо вміст блендером, всипаємо цукор і вливаємо коньяк. Даємо соусу охолонути, охолоджуємо його в холодильнику, а потім перелити в сотейник і подаємо з м'ясними рулетиками.
Індичка з чорносливом і яблуками в духовці
Інгредієнти: тушка індички – 4 кг; чорнослив сухе – 200 г; яблука кисло-солодкі – 1 кг; масло рослинне – 65 мл; спеції. Приготування Індичку гарненько промиваємо і витираємо паперовим рушником. Потім готуємо маринад: з'єднуємо в глибокій мисці рослинне масло зі спеціями і натираємо птицю з усіх боків. Після цього викладаємо індичку в рукав і маринуємо 12 годин, прибравши в холодильник. Яблука обполіскуємо, шаткуємо часточками і вирізаємо насіння. Чорнослив промиваємо і додаємо до яблук. Перемішуємо і наповнюємо індички фруктовою начинкою, а потім скріплюємо отвір зубочистками. Засовуємо птицю знову в рукав і відправляємо на 25 години в розігріту духовку. Після закінчення часу розрізаємо пакет і даємо страви підрум'янитися. Готову запечену індичку з чорносливом акуратно виймаємо з духовки і подаємо до столу.
Індичка з курагою і чорносливом в духовці
Інгредієнти: курага – 100 г; філе індички – 700 г; чорнослив сухе – 100 г; спеції; сметана – 150 мл Приготування Перед тим, як приготувати індичку в духовці, чорнослив і курагу ошпарюємо окропом і дрібно нарізаємо. М'ясо натираємо спеціями і рясно промазуємо сметаною. Потім перекладаємо на лист харчової фольги, зверху розподіляємо сухофрукти і щільно загортаємо рулетом. Запікаємо страву 45 хвилин при 185 градусах.