Індичка з апельсинами в духовці
Індичка, безсумнівно, один з найцінніших білкових продуктів, і це зовсім не секрет. Але є у нього два недоліки: його своєрідний запах і сухість м'яса. Тут ми поділимося секретами приготування, за допомогою яких ви забудете про ці мінуси і насолодитеся смаком сповна.
М'ясо індички одне з найбільш дієтичних, оскільки в ньому міститься дуже мало жирів, але саме тому воно і стає сухуватим після приготування. У цьому рецепті цей недолік ми усунемо з допомогою хитрого маринаду.
Інгредієнти:
гомілка індички – 1 шт. (приблизно на 1 кг);
вершкове масло – 50 г;
апельсин - 2 шт.;
часник – 2 зубчики;
розмарин і кріп – по 2 гілочки;
суміш перців;
сіль – 5 р;
гранульований часник, паприка – по 2 ч. ложки.
Приготування
До того, як ми поставимо запікатися в духовку гомілку, її слід добре помити під проточною водою, просушити і замаринувати. Основою маринаду в цьому рецепті служить масло, оскільки саме в маслі спеції найкраще розкривають свій смак і аромат. Воно має бути дуже м'яким. І не переживайте, якщо ви спеціально готуєте індичку в дієтичних цілях. Під час приготування масло стече вниз, але при цьому допоможе зберегти всі соки в м'ясі. Часник почистимо і подрібнити, якщо у вас не знайшлося свіжих фенхелю і розмарину, можна взяти сушені, але при цьому їх варто розтерти в ступці з сіллю, ну або на крайній випадок розчавити ножем з широким лезом. Всі спеції змішуємо з олією і відставимо, щоб вони просочилися і віддали по максимуму свій аромат на 15 хвилин. Маринадом потрібно натерти гомілку під шкіркою, якщо вона погано відділяється можна підрізати плівку ножем, а також ножем робимо наскрізний розріз посередині і багато невеликих проколів по всій гомілки. Так маринад просочить м'ясо набагато краще. Потім натягуємо шкірку назад і її теж обмазуємо спеціями. Бажано дати постояти індичці хоча б годинку.
Поки очищаємо і нарізаємо кубиками апельсини, 1/3 від них розімніть виделкою і поллємо зверху нашу гомілку прямо перед приготуванням. Інші викладаємо навколо, далі накриваємо індичку щільно фольгою і ставимо в духовку при 210 градусах на 50 хвилин, потім знімаємо фольгу, поливаємо зверху утворився бульйоном і допікаємо ще хвилин 10 щоб зарум'янилася.
Інгредієнти:
філе індички – 15 кг;
мед – 70 г;
чебрець – 3 гілочки;
оливкова олія – 45 мл;
апельсин – 2 шт.;
яблука – 2 шт.;
соєвий соус – 150 мл;
часник гранульований – 2 ч. ложки;
перець.
Приготування
Запікати філе індички ми будемо цілим шматком. Помиємо його ретельно, обсушим і натремо сумішшю олії, часнику і перцю, далі рясно поллємо соєвим соусом і залишаємо так на годинку. Фрукти почистимо і поріжемо на шматочки. Коли м'ясо добре просочилося, закладаємо її в рукав для запікання, додаємо фрукти, закриваємо і прямо в рукаві перемішуємо. Запікаємо 45 хвилин при 195 градусах. Відкриваємо рукав зверху, поливаємо стікшим соком, а потім медом і ставимо ще на 10 хвилин для карамельної скоринки.
Гомілка індички з апельсинами в духовці
М'ясо індички одне з найбільш дієтичних, оскільки в ньому міститься дуже мало жирів, але саме тому воно і стає сухуватим після приготування. У цьому рецепті цей недолік ми усунемо з допомогою хитрого маринаду.
Інгредієнти:
Приготування
До того, як ми поставимо запікатися в духовку гомілку, її слід добре помити під проточною водою, просушити і замаринувати. Основою маринаду в цьому рецепті служить масло, оскільки саме в маслі спеції найкраще розкривають свій смак і аромат. Воно має бути дуже м'яким. І не переживайте, якщо ви спеціально готуєте індичку в дієтичних цілях. Під час приготування масло стече вниз, але при цьому допоможе зберегти всі соки в м'ясі. Часник почистимо і подрібнити, якщо у вас не знайшлося свіжих фенхелю і розмарину, можна взяти сушені, але при цьому їх варто розтерти в ступці з сіллю, ну або на крайній випадок розчавити ножем з широким лезом. Всі спеції змішуємо з олією і відставимо, щоб вони просочилися і віддали по максимуму свій аромат на 15 хвилин. Маринадом потрібно натерти гомілку під шкіркою, якщо вона погано відділяється можна підрізати плівку ножем, а також ножем робимо наскрізний розріз посередині і багато невеликих проколів по всій гомілки. Так маринад просочить м'ясо набагато краще. Потім натягуємо шкірку назад і її теж обмазуємо спеціями. Бажано дати постояти індичці хоча б годинку.
Поки очищаємо і нарізаємо кубиками апельсини, 1/3 від них розімніть виделкою і поллємо зверху нашу гомілку прямо перед приготуванням. Інші викладаємо навколо, далі накриваємо індичку щільно фольгою і ставимо в духовку при 210 градусах на 50 хвилин, потім знімаємо фольгу, поливаємо зверху утворився бульйоном і допікаємо ще хвилин 10 щоб зарум'янилася.
Філе індички з яблуками і апельсинами, запечена в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Запікати філе індички ми будемо цілим шматком. Помиємо його ретельно, обсушим і натремо сумішшю олії, часнику і перцю, далі рясно поллємо соєвим соусом і залишаємо так на годинку. Фрукти почистимо і поріжемо на шматочки. Коли м'ясо добре просочилося, закладаємо її в рукав для запікання, додаємо фрукти, закриваємо і прямо в рукаві перемішуємо. Запікаємо 45 хвилин при 195 градусах. Відкриваємо рукав зверху, поливаємо стікшим соком, а потім медом і ставимо ще на 10 хвилин для карамельної скоринки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Індичка з яблуками, запечена в духовці
Чудовим рішенням заповнити святковий стіл стане смачна індичка, яку можна запекти в компанії яблук. І далі ми запропонуємо кілька варіантів,
Гомілка індички в духовці
З гомілки індички може вийти дуже шикарний обід, особливо якщо запекти її за нашими рекомендаціями. Далі докладно розповімо, як оригінально
Рецепт індички в духовці
Коли страви з курятини набридають, можна успішно замінити її дуже смачною і неймовірно корисною індичкою. А якщо ви не знаєте, як її приготувати, то
Індичка з апельсинами
Індичка з апельсинами - дивовижне смачне блюдо, яке прикрасить будь-який святковий або різдвяний стіл. Ми пропонуємо вам кілька цікавих способів
Індичка, запечена в рукаві
Індичка - корисне, дієтичне м'ясо, з якого можна приготувати безліч цікавих страв. І сьогодні мова піде про індички, запеченої в рукаві. Таке смачне
Запечена індичка
Індичка - смачне дієтичне м'ясо, в якому міститься велика кількість заліза. І сьогодні ми розповімо, як її оригінально запекти різними способами в