Індичка, безсумнівно, один з найцінніших білкових продуктів, і це зовсім не секрет. Але є у нього два недоліки: його своєрідний запах і сухість м'яса. Тут ми поділимося секретами приготування, за допомогою яких ви забудете про ці мінуси і насолодитеся смаком сповна.
Гомілка індички з апельсинами в духовці
М'ясо індички одне з найбільш дієтичних, оскільки в ньому міститься дуже мало жирів, але саме тому воно і стає сухуватим після приготування. У цьому рецепті цей недолік ми усунемо з допомогою хитрого маринаду.
Інгредієнти: гомілка індички – 1 шт. (приблизно на 1 кг); вершкове масло – 50 г; апельсин - 2 шт.; часник – 2 зубчики; розмарин і кріп – по 2 гілочки; суміш перців; сіль – 5 р; гранульований часник, паприка – по 2 ч. ложки. Приготування До того, як ми поставимо запікатися в духовку гомілку, її слід добре помити під проточною водою, просушити і замаринувати. Основою маринаду в цьому рецепті служить масло, оскільки саме в маслі спеції найкраще розкривають свій смак і аромат. Воно має бути дуже м'яким. І не переживайте, якщо ви спеціально готуєте індичку в дієтичних цілях. Під час приготування масло стече вниз, але при цьому допоможе зберегти всі соки в м'ясі. Часник почистимо і подрібнити, якщо у вас не знайшлося свіжих фенхелю і розмарину, можна взяти сушені, але при цьому їх варто розтерти в ступці з сіллю, ну або на крайній випадок розчавити ножем з широким лезом. Всі спеції змішуємо з олією і відставимо, щоб вони просочилися і віддали по максимуму свій аромат на 15 хвилин. Маринадом потрібно натерти гомілку під шкіркою, якщо вона погано відділяється можна підрізати плівку ножем, а також ножем робимо наскрізний розріз посередині і багато невеликих проколів по всій гомілки. Так маринад просочить м'ясо набагато краще. Потім натягуємо шкірку назад і її теж обмазуємо спеціями. Бажано дати постояти індичці хоча б годинку.
Поки очищаємо і нарізаємо кубиками апельсини, 1/3 від них розімніть виделкою і поллємо зверху нашу гомілку прямо перед приготуванням. Інші викладаємо навколо, далі накриваємо індичку щільно фольгою і ставимо в духовку при 210 градусах на 50 хвилин, потім знімаємо фольгу, поливаємо зверху утворився бульйоном і допікаємо ще хвилин 10 щоб зарум'янилася.
Філе індички з яблуками і апельсинами, запечена в духовці
Інгредієнти: філе індички – 15 кг; мед – 70 г; чебрець – 3 гілочки; оливкова олія – 45 мл; апельсин – 2 шт.; яблука – 2 шт.; соєвий соус – 150 мл; часник гранульований – 2 ч. ложки; перець. Приготування Запікати філе індички ми будемо цілим шматком. Помиємо його ретельно, обсушим і натремо сумішшю олії, часнику і перцю, далі рясно поллємо соєвим соусом і залишаємо так на годинку. Фрукти почистимо і поріжемо на шматочки. Коли м'ясо добре просочилося, закладаємо її в рукав для запікання, додаємо фрукти, закриваємо і прямо в рукаві перемішуємо. Запікаємо 45 хвилин при 195 градусах. Відкриваємо рукав зверху, поливаємо стікшим соком, а потім медом і ставимо ще на 10 хвилин для карамельної скоринки.