Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Сир з кефіру в домашніх умовах

Сир з кефіру в домашніх умовах

28-02-2016, 20:16
628
Сир з кефіру в домашніх умовах
Прочитавши заголовок, багато могли задатися питанням про те, навіщо готувати домашній сир, якщо в широкому продажі є стільки видів вже готового продукту. Причин тому кілька: по смаку сиру могли скучити всі ті, хто живе закордоном і не може з легкістю знайти цей продукт на полицях місцевих маркетів, але крім того, сир домашнього приготування натуральніше, не містить добавок, а весь технологічний процес ви можете легко контролювати самостійно. Нижче ми будемо робити сир з кефіру в домашніх умовах.

Сир із замороженого кефіру в домашніх умовах


Перша варіація рецепту не потребує ніякої теплової обробки продукту, навпаки, необхідно дію низьких температур. Сир за такою технологією виходить ніжним і чимось нагадує крем-сир.
Для приготування краще брати кефір максимальної жирності, який дасть на виході найбільш смачний сир. Купіть молочний продукт у картонній коробці (так зручніше) і відправте його в морозильну камеру до повного застигання вмісту. Коли кефір перетвориться на брилу льоду, розріжте картон і перекладіть брилу на застелений марлею друшляк. Залиште кефір розморожуватися. Під час розморожування надлишки сироватки будуть стікати вниз (їх можна зберегти для приготування випічки), а кефір буде збиратися густим грудкою на марлевому відрозі. Зазвичай продукт готовий через 12 годин.

Рецепт сиру з кефіру в домашніх умовах


Ще один рецепт сиру схожий на технологію приготування сиру з кефіру. Під час нагрівання з кислотою, білок з молочних продуктів згортається, відділяючись від сироватки. Все, що залишається в підсумку, зняти готовий сир з поверхні. За рахунок наявності природної кислоти в кефірі, додати лимонного соку або оцту не потрібно.
Перелийте кефір в емальований посуд і поставте на вогонь. Зручно мати під рукою кулінарний термометр , за допомогою якого можна легко відстежити момент, в який буде згортатися сир (це близько 60-70 градусів). Вище нагрівати кефір не потрібно, інакше сир вийде жорстким і буде скрипіти на зубах. Коли згустки відокремляться від сироватки, перекладіть їх у застелений марлею друшляк і залишити стікати на годину. Приготування сиру з кефіру в домашніх умовах закінчено, далі можна змішати його з сіллю і зеленню, подати з варенням і сметаною або використовувати в якості бази для улюблених рецептів.

Як приготувати сир з кефіру в домашніх умовах?


Основою цього рецепта виступить суміш молока, вершків і кефіру. Кефір в даному випадку буде допомагати молочному білку згорнутися, а молоко зробить кінцевий продукт більш ніжним, жирним і дасть приємний вершковий смак.
З наведеного нижче обсягу продуктів вийде багато сиру, але ви можете варіювати пропорції, зменшуючи або збільшуючи підсумкове кількість.
Інгредієнти:

  • молоко - 37 л;

  • кефір - 900 мл;

  • вершки - 575 мл.


  • Приготування
    Перед тим, як зробити сир з кефіру в
    Сир з кефіру в домашніх умовах
    домашніх умовах, покрийте друшляк чотирма шарами марлі. У глибоку емальований посуд налийте всі молочні продукти зі списку. Розмістіть посуд на середньому вогні і нагрійте, помішуючи, 10 хвилин. Далі помішування припиніть, а температуру молочної суміші доведіть до 80-90 градусів. Зніміть ємність з вогню і залиште під кришкою на годину. Чверть густої молочної маси відкиньте на друшляк, з'єднайте його краю, зав'яжіть і залиште мішечок в підвішеному стані. Аналогічну процедуру повторіть і з рештою порціями маси. Залиште сироватку стікати в будь-яку ємність на 2-3 години, в залежності від бажаної густини і сухості кінцевого продукту.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Сир з кефіру в мультиварці
    Сир з кефіру в мультиварці
    Сир домашнього приготування сьогодні користується особливою популярністю, адже досить складно придбати дійсно якісний і, головне, смачний продукт.
    Домашній сир з молока і кефіру
    Домашній сир з молока і кефіру
    Спробуйте приготувати самостійно домашній сир на основі молока, кефіру та інших цілком доступних компонентів. Далі запропонуємо кілька варіантів
    Маскарпоне з сметани в домашніх умовах
    Маскарпоне з сметани в домашніх умовах
    Вершковий сир маскарпоне використовується в багатьох десертах, тірамісу і чизкейках. Але це порівняно дорогий продукт. В домашніх умовах можна
    Кефір у домашніх умовах
    Кефір у домашніх умовах
    Домашній кефір - це джерело корисної молочнокислої флори і, до того ж, смачне і поживне блюдо відмінно підходить до сніданку. Рецепти домашнього
    Сир з кефіру
    Сир з кефіру
    Сир - це дуже корисний продукт, який регулярно повинен бути присутнім у раціоні дорослої людини і дитини. У нашій статті ми поділимося рецептами, як
    Сир з ряжанки
    Сир з ряжанки
    Сир - це смачний і корисний кисломолочний продукт, який можна придбати в будь-якому магазині. Його готують з молока, кефіру і навіть ряжанки. І