Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Домашній сир з молока і кефіру

Домашній сир з молока і кефіру

28-02-2016, 20:16
1 296
Домашній сир з молока і кефіру
Схема приготування домашнього сиру без спеціальних ферментів, схожа з технікою приготування сиру . До молочного продукту додається кислота, яка, разом з теплом, забезпечує згортання молочного білка. Отриманий згустки і є основа сиру. Але якщо ви вирішите варити домашній сир з молока і кефіру , то додавання додаткової кількості кислоти вам не знадобиться, оскільки молочної кислоти з кефіру достатньо для згортання молока і вершків. На виході ви отримуєте не тільки натуральний, але і зроблений власними руками продукт, смак якого можна варіювати на свій розсуд.

Рецепт домашнього сиру з молока і кефіру


Якщо ви використовуєте покупне молоко, то радимо доповнити його вершками, в іншому випадку молочні згустки можуть не утворитися. Крім того, додавання вершків позначається на смаку, роблячи його більш молочним.
Інгредієнти:

  • молоко - 4 л;

  • кефір - 1 л;

  • вершки - 240 мл


  • Приготування
    Змішайте всі молочні продукти в будь емальованому і досить глибокому посуді. Розмістивши посуд на середньому вогні і, постійно помішуючи, підігрійте молочну суміш і дочекайтеся моменту, коли на поверхні почнуть формуватися перші згустки. Повторно перемішайте молочну суміш, а потім дочекайтеся моменту закипання молока. Важливо підловити момент, в якому молоко тільки почне закипати, але не буде кипіти, оскільки надмірне тепло негативно позначається на кінцевому продукті: сир виходить дуже щільним і скрипить на зубах. Після, відразу знімайте каструлю з вогню і залишайте під кришкою на 10 хвилин. За цей час ви встигнете покрити великий друшляк кількома шарами марлі. Відкиньте сирні згустки на марлю і дайте зайвої сироватці стекти, потім з'єднайте кути разом і залиште в підвішеному стані на 15 хвилин. По закінченні часу у вас вийде м'який сир з кефіру і молока начебто рікотти, але якщо ви захочете зробити продукт щільніше, то залиште сироватку стікати на годину і більше.
    Для того, щоб продукт нагрівався найбільш делікатно і рівномірно, готуйте сир з кефіру і молока в мультиварці. В даному випадку слід скористатися режимом «Гасіння» і виставити час на таймері.

    Сир з молока, кефіру і яєць


    Інгредієнти:

  • молоко - 12 л;

  • яйця - 6 шт.;

  • кефір - 1 л.


  • Приготування
    Збийте яйця з дрібкою солі і розведіть їх сумішшю молочних продуктів. Далі поставте суміш на середній вогонь і почніть, помішуючи, нагрівати її до початку кипіння. Як тільки молоко почне закипати, але ще не буде кипіти, зніміть з вогню і відставте на 5 хвилин. Далі відкиньте утворилися на поверхні молочні грудки на марлю і дайте стекти сироватці протягом пари годин. Прискорити процес допоможе невеликий вантаж, розміщений на поверхні.

    Рецепт домашнього твердого сиру з молока і кефіру


    Технологія варіння цього сиру збігається з попередніми, але головною відмінністю є додавання сметани, яка робить продукт помітно більш жирним і тривале перебування під пресом, завдяки якому сир виходить твердим.
    Інгредієнти:

  • молоко - 18 л;
  • Домашній сир з молока і кефіру

  • сметана - 430 г;

  • кефір - 230 мл;

  • яйця - 6 шт.


  • Приготування
    Перед тим, як зробити сир з молока і кефіру, покрийте друшляк трьома шарами марлі. Яйця збийте з парою столових ложок солі і сметаною. Додайте отриману суміш до молока і влити кефір. Додайте всі над середнім вогнем і почніть поступово нагрівати, забезпечуючи рівномірність нагріву постійним помішуванням. Коли на поверхні почнуть утворюватися перші пластівці, уважно слідкуйте за сумішшю і дочекайтеся її закипання (не кип'ятіть!). Відкиньте молочні згустки на марлю, дайте стекти півгодини, потім зав'яжіть марлю вузлом і покладіть сир під прес на 6 годин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Сир з кефіру в мультиварці
    Сир з кефіру в мультиварці
    Сир домашнього приготування сьогодні користується особливою популярністю, адже досить складно придбати дійсно якісний і, головне, смачний продукт.
    Сир з кефіру в домашніх умовах
    Сир з кефіру в домашніх умовах
    Зробити самостійно сир, не використовуючи спеціальної техніки і особливих компонентів цілком реально. Такий продукт неодмінно буде набагато корисніше
    Козячий сир в домашніх умовах
    Козячий сир в домашніх умовах
    Козячий сир дуже корисний, з цієї причини його потрібно їсти і дорослим, і дітям. На жаль, на прилавках сучасних магазинів ви не знайдете цього
    Як зробити з молока сир?
    Як зробити з молока сир?
    Проблема натуральності продуктів в магазинах в наші дні стоїть дуже гостро. Тому багато господинь замислюються про те, як готувати багато страви
    Сир з кефіру
    Сир з кефіру
    Сир - це дуже корисний продукт, який регулярно повинен бути присутнім у раціоні дорослої людини і дитини. У нашій статті ми поділимося рецептами, як
    Сир з ряжанки
    Сир з ряжанки
    Сир - це смачний і корисний кисломолочний продукт, який можна придбати в будь-якому магазині. Його готують з молока, кефіру і навіть ряжанки. І