Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Сир з кефіру в мультиварці

Сир з кефіру в мультиварці

28-02-2016, 20:44
562
Сир з кефіру в мультиварці
Сьогодні дуже складно знайти в торговельній мережі дійсно натуральний і смачний сир. Але можна приготувати його власноруч в домашніх умовах з кефіру. Наявність мультиварки значно спростить завдання і зробить процес отримання сиру більш привабливим і доступним.

Як зробити сир з кефіру в мультиварці - рецепт


Інгредієнти:

  • кефір з високим відсотком жирності – 2 л;


  • Приготування
    Щоб отримати на виході максимально смачний продукт, вибираємо для його приготування максимально жирний кефір. Наливаємо його в мультикастрюлю, включаємо режим «Молочна каша», час встановлюємо при цьому на тридцять хвилин. Після сигналу відкриваємо кришку приладу, перемішуємо вміст чаші і виливаємо на сито, на яке попередньо выстелем складений утроє або вчетверо марлевий відріз. Потім пов'язуємо марлю мішечком і підвішуємо над раковиною або великою мискою на деякий час для того, щоб дати сироватці гарненько стекти.
    Вологість продукту можна регулювати великим або меншим часом витримки продукту в підвішеному стані. Чим довше він стікає, тим відповідно, буде в підсумку суші.
    Сироватку, отриману від приготування сиру, можна використовувати як основу для приготування смачних млинців, оладок або будь-якої іншої домашньої випічки.

    Домашній сир в мультиварці з молока і кефіру


    Інгредієнти:

  • кефір жирністю 25% – 15 л;

  • молоко жирністю 25% – 1 л;

  • сметана жирністю 25% – 45 г;


  • Приготування
    Для приготування сиру в мультиварці можна використовувати не тільки кефір в чистому вигляді, як у попередньому рецепті, але і його суміш з молоком і невеликою кількістю сметани. Технологія приготування такого сиру дещо відрізняється, а смак виходить трохи м'якше і ніжніше.
    Наливаємо в мультикастрюлю кефір і молоко, додаємо приблизно три повних чайних ложки сметани, перемішуємо ретельно і закриваємо кришку приладу. Налаштовуємо його на функцію «Гасіння» і виставляємо при цьому час на двадцять хвилин. Після закінчення відведеного часу перемішуємо вміст чаші, знову прикриваємо кришкою і встановлюємо режим «Підігрів», вибравши на дисплеї час 90 хвилин. Після цього даємо ще трохи часу для охолодження суміші в мультикастрюле, а потім проціджують через складену вчетверо марлевий відріз і отвешиваем у зв'язаному з нього мішечку на деякий час для стікання молочної сироватки.

    М'який домашній сир в мультиварці з молока і кефіру


    Інгредієнти:

  • кефір жирністю 25% – 100 мл;

  • молоко жирністю 25% – 2 л.


  • Приготування
    Даний рецепт передбачає отримання м'якого з ледь відчутною зернистістю продукту. Для його реалізації наливаємо у мультикастрюлю молочко і прогріваємо його, встановивши прилад на режим «Випічка» протягом чотирьох хвилин. Не варто гріти молоко довше заявленого часу, так як досить висока його температура на даному етапі зможе стати причиною небажаного підсумкового результату.
    Сир з кефіру в мультиварці

    Тепер в тепленьке молочко додаємо кефір, гарненько перемішуємо і залишаємо суміш на дванадцять годин, краще на ніч.
    Після цього включаємо мультиустройство і налаштовуємо його на функцію «Підігрів». Витримуємо молочнокисла масу в даному режимі від півтора до двох годин. Через півтори години отримаємо дуже ніжний, кремовий результат, а потримавши ще хвилин тридцять, буде вловлювати деяку зернистість при м'якій структурі готового сиру.
    Далі, як і в попередніх варіантах, відкидаємо створоженную масу на друшляк з простеленной марлею, підв'язуємо і підвішуємо для відділення сироватки.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Сир з кефіру в домашніх умовах
    Сир з кефіру в домашніх умовах
    Зробити самостійно сир, не використовуючи спеціальної техніки і особливих компонентів цілком реально. Такий продукт неодмінно буде набагато корисніше
    Домашній сир з молока і кефіру
    Домашній сир з молока і кефіру
    Спробуйте приготувати самостійно домашній сир на основі молока, кефіру та інших цілком доступних компонентів. Далі запропонуємо кілька варіантів
    Сир з кефіру
    Сир з кефіру
    Сир - це дуже корисний продукт, який регулярно повинен бути присутнім у раціоні дорослої людини і дитини. У нашій статті ми поділимося рецептами, як
    Сир з ряжанки
    Сир з ряжанки
    Сир - це смачний і корисний кисломолочний продукт, який можна придбати в будь-якому магазині. Його готують з молока, кефіру і навіть ряжанки. І
    Як варити сир з кислого молока?
    Як варити сир з кислого молока?
    Домашній сир - чудова основа для випічки та десертів, а також його можна самостійно подати на сніданок. І сьогодні мова піде про те, як варити сир з
    Сир в мультиварці
    Сир в мультиварці
    Сир - це дивно корисний молочний продукт, який використовується в приготуванні багатьох страв. Зробити його в домашніх умовах досить просто, особливо