Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Домашня ковбаса печінкова

Домашня ковбаса печінкова

28-02-2016, 20:12
526
Домашня ковбаса печінкова
Мабуть, уже всім відомо, що купівельна ковбаса не корисна з-за величезної кількості різних підсилювачів смаку. Зараз ви дізнаєтеся, як приготувати печінкову ковбасу в домашніх умовах. Вона виходить не тільки смачною, але і дійсно корисною.

Печінкова домашня ковбаса в кишці


Інгредієнти:

  • свиняча печінка – 2 кг;

  • жир свинячий – 400 г;

  • часник – 10-15 зубчиків;

  • аджика суха;

  • сіль;

  • кишки – 200 г;

  • перець;

  • лимон – половинка;

  • оцет – 40 мл


  • Приготування
    Спочатку ми підготуємо кишки, так як вони мають досить специфічний запах, що від нього потрібно позбутися. Для цього заливаємо їх водою з оцтом. Залишаємо так на чверть години. Лимон ріжемо тонкими кільцями. Воду зливаємо, кишки промиваємо і знову заливаємо водою. Кладемо гуртки лимона і залишаємо кишки на 2 години, щоб запах повністю зник. Тим часом готуємо печінку промиваємо її, ріжемо невеликими шматочками. Часник чистимо від лушпиння. Свинячий жир ріжемо шматочками і відправляємо її в каструлю з печінкою. Солимо і посипаємо сухий аджикою. Добре перчимо і додаємо подрібнений часник. Добре все це перемішуємо. Тепер, коли кишки повністю без запаху, одягаємо їх на насадка для ковбасок і починаємо крутити через м'ясорубку підготовлену печінкову масу. Ковбаски в кишці приблизно через кожні 15-20 см перев'язуємо ниткою. Перед приготуванням їх роз'єднуємо, в кількох місцях проколюємо виделкою і кладемо на сковороду. Вливаємо 1 склянку води і на 1 годину відправляємо в добре нагріту духовку.

    Ковбаса печінкова з гречкою в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • свиняче сало – 250 г;

  • яловича печінка – 05 кг;

  • часник – 5 зубчиків;

  • гречка – 200 г;

  • цибуля – 5 шт.;

  • курячі яйця – 1 шт.;

  • сіль;

  • перець мелений чорний;


  • Приготування
    Приготування печінкової ковбаси в домашніх умовах починаємо з підготовки гречки – крупу перебираємо, промиваємо і відварюємо в підсоленій воді майже до готовності. Потім зливаємо залишки води, щоб крупа була сухою. Сало і цибулю ріжемо великими шматочками і обсмажуємо майже до готовності. Промиту печінку разом з цибулею і салом пропускаємо через м'ясорубку, додаємо гречку, яйце, часник, сіль за смаком, перець і добре перемішуємо. Отриманою масою начиняємо вимиті свинячі кишки. В кількох місцях проколюємо голкою і ставимо в нагріту до 200 градусів духовку на півгодини.

    Ковбаса домашня печінкова – рецепт


    Інгредієнти:

  • печінка – 600 г;

  • часник – 3 зубчики;

  • сало – 500 г;

  • курячі яйця – 4 шт.;

  • борошно – 15 склянки;

  • крохмаль – 1/2 склянки;

  • сметана – 30 г;

  • сіль;

  • перець.


  • Приготування
    Печінку ошпарюємо окропом і знімаємо з неї плівочки. Ріжемо на шматочки. З сала зрізаємо шкірку і ділимо його на 2 частини. Одну на час відправляємо в морозилку, а другу ріжемо довільними шматочками. Печінку і сало подрібнюємо в м'ясорубці або блендері. Тепер дістаємо сало з морозилки. Ріжемо його дрібненькими кубиками. Змішуємо в мисці всі підготовлені продукти, солимо, перчимо за смаком. Тепер додаємо борошно з крохмалем, яйця, сметану. Гарненько перемішуємо, додаємо подрібнений часник, сіль, перець.
    Домашня ковбаса печінкова
    Тепер беремо звичайні харчові пакетики – 6 штук. Половину фаршу кладемо в пакет, руками випускаємо повітря і на самому кінці зав'язуємо, залишаючи місце для збільшення ковбаси в обсязі. Тепер цей пакет кладемо в інший, з якого також випускаємо повітря і зав'язуємо. І ще раз повторюємо з ще одним пакетом. Так само упаковуємо і решті фарш. Опускаємо пакети в каструлю з холодною водою і ставимо на плиту. Варимо 2 години після закипання. Готові ковбаски виймаємо, остуджуємо, знімаємо пакети і нарізаємо. Печінкова ковбаса домашнього приготування готова до вживання!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Домашня ковбаса в кишках – рецепт
    Домашня ковбаса в кишках – рецепт
    Навряд чи можна назвати ковбасу корисним продуктом, але так чи інакше вона все-таки з'являється в нашому раціоні. Для того, щоб пом'якшити шкоду
    Ковбаса печінкова в домашніх умовах
    Ковбаса печінкова в домашніх умовах
    Якщо ви не проти іноді поласувати печінкової ковбаскою, то наші рецепти стануть вам у нагоді! Не пошкодуйте часу, для приготування домашньої
    Ліверна ковбаса
    Ліверна ковбаса
    Ліверна ковбаса - це смачний продукт, виготовлений із печінки, легенів, серця і нирок. І сьогодні ми розповімо, як її правильно зробити в домашніх
    Ковбаса печінкова
    Ковбаса печінкова
    Ковбаса - дуже смачний субпродукт, який ми регулярно купуємо в магазині. Але адже її досить просто можна зробити в домашніх умовах, а головне вона
    Ковбаса з конини
    Ковбаса з конини
    Конина - це корисне м'ясо молодих коней, яке відрізняється від інших видів м'яса специфічним смаком. І сьогодні ми детально розповімо, як приготувати
    Ковбаса в домашніх умовах
    Ковбаса в домашніх умовах
    Останнім часом ми все частіше замислюємося про якості покупних продуктів, і висновки невтішні. Але так іноді хочеться побалувати себе і близьких