Мабуть, уже всім відомо, що купівельна ковбаса не корисна з-за величезної кількості різних підсилювачів смаку. Зараз ви дізнаєтеся, як приготувати печінкову ковбасу в домашніх умовах. Вона виходить не тільки смачною, але і дійсно корисною.
Печінкова домашня ковбаса в кишці
Інгредієнти: свиняча печінка – 2 кг; жир свинячий – 400 г; часник – 10-15 зубчиків; аджика суха; сіль; кишки – 200 г; перець; лимон – половинка; оцет – 40 мл Приготування Спочатку ми підготуємо кишки, так як вони мають досить специфічний запах, що від нього потрібно позбутися. Для цього заливаємо їх водою з оцтом. Залишаємо так на чверть години. Лимон ріжемо тонкими кільцями. Воду зливаємо, кишки промиваємо і знову заливаємо водою. Кладемо гуртки лимона і залишаємо кишки на 2 години, щоб запах повністю зник. Тим часом готуємо печінку промиваємо її, ріжемо невеликими шматочками. Часник чистимо від лушпиння. Свинячий жир ріжемо шматочками і відправляємо її в каструлю з печінкою. Солимо і посипаємо сухий аджикою. Добре перчимо і додаємо подрібнений часник. Добре все це перемішуємо. Тепер, коли кишки повністю без запаху, одягаємо їх на насадка для ковбасок і починаємо крутити через м'ясорубку підготовлену печінкову масу. Ковбаски в кишці приблизно через кожні 15-20 см перев'язуємо ниткою. Перед приготуванням їх роз'єднуємо, в кількох місцях проколюємо виделкою і кладемо на сковороду. Вливаємо 1 склянку води і на 1 годину відправляємо в добре нагріту духовку.
Ковбаса печінкова з гречкою в домашніх умовах
Інгредієнти: свиняче сало – 250 г; яловича печінка – 05 кг; часник – 5 зубчиків; гречка – 200 г; цибуля – 5 шт.; курячі яйця – 1 шт.; сіль; перець мелений чорний; Приготування Приготування печінкової ковбаси в домашніх умовах починаємо з підготовки гречки – крупу перебираємо, промиваємо і відварюємо в підсоленій воді майже до готовності. Потім зливаємо залишки води, щоб крупа була сухою. Сало і цибулю ріжемо великими шматочками і обсмажуємо майже до готовності. Промиту печінку разом з цибулею і салом пропускаємо через м'ясорубку, додаємо гречку, яйце, часник, сіль за смаком, перець і добре перемішуємо. Отриманою масою начиняємо вимиті свинячі кишки. В кількох місцях проколюємо голкою і ставимо в нагріту до 200 градусів духовку на півгодини.
Ковбаса домашня печінкова – рецепт
Інгредієнти: печінка – 600 г; часник – 3 зубчики; сало – 500 г; курячі яйця – 4 шт.; борошно – 15 склянки; крохмаль – 1/2 склянки; сметана – 30 г; сіль; перець. Приготування Печінку ошпарюємо окропом і знімаємо з неї плівочки. Ріжемо на шматочки. З сала зрізаємо шкірку і ділимо його на 2 частини. Одну на час відправляємо в морозилку, а другу ріжемо довільними шматочками. Печінку і сало подрібнюємо в м'ясорубці або блендері. Тепер дістаємо сало з морозилки. Ріжемо його дрібненькими кубиками. Змішуємо в мисці всі підготовлені продукти, солимо, перчимо за смаком. Тепер додаємо борошно з крохмалем, яйця, сметану. Гарненько перемішуємо, додаємо подрібнений часник, сіль, перець.

Тепер беремо звичайні харчові пакетики – 6 штук. Половину фаршу кладемо в пакет, руками випускаємо повітря і на самому кінці зав'язуємо, залишаючи місце для збільшення ковбаси в обсязі. Тепер цей пакет кладемо в інший, з якого також випускаємо повітря і зав'язуємо. І ще раз повторюємо з ще одним пакетом. Так само упаковуємо і решті фарш. Опускаємо пакети в каструлю з холодною водою і ставимо на плиту. Варимо 2 години після закипання. Готові ковбаски виймаємо, остуджуємо, знімаємо пакети і нарізаємо. Печінкова ковбаса домашнього приготування готова до вживання!