Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Дріжджові млинці на молоці – рецепт

Дріжджові млинці на молоці – рецепт

28-02-2016, 20:10
351
Дріжджові млинці на молоці – рецепт
Млинці – м'які і тонкі випечені вироби круглої форми з злакової борошна (звичайно пшеничної, вівсяної, ячмінної або гречаної). Це одне з найдавніших традиційних страв слов'янської кухні, історія якого сходить до дописьменным часів і сакральним поганських культів (кожен млинець – символ Сонця). Подібні страви відомі й іншим народам. Млинці нині печуть в будь-який час і особливо часто в масляний тиждень (кожен день).
Є безліч рецептів млинців, зараз розповімо, як приготувати дріжджові млинці на молоці, тісто також можна готувати і на кислому молоці, теж вийде смачно.

Тонкі дріжджові млинці на молоці – рецепт


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне (краще блинная та/або можна в суміші з вівсяної) – 2 склянки;

  • дріжджі свіжі пресовані – 25 г;

  • молоко свіже – близько 12 л;

  • цукор – 1 ст. ложка;

  • яйце куряче – 2 шт.;

  • сіль – 2 щіпки;

  • вершкове масло – 25 г;

  • шматочок свинячого сала або вершкове масло пряжене натуральне.


  • Приготування
    Раскрошим свіжі дріжджі і заллємо трохи теплим молоком (третьою частиною від обсягу, прописаного в інгредієнтах). Додамо четверту частину борошна і цукор. Ретельно перемішати і помістимо ємність з опарою в тепло хвилин на 20.
    Коли з'явиться піна «шапочка», ще раз перемішати, повременим ще хвилин 10 і перельем опару у велику робочу миску. Додамо просіяне борошно, розтоплене, але не гаряче масло, сіль і яйця. Тісто зручно вимішувати виделкою або вінчиком.
    Тепер розігріваємо сковороду, краще, якщо це спеціальна чавунна сковорода млинна з низьким бортиком. Змащуємо дно шматочком сала насадженим на вилку і виливаємо порцію тіста ополоником. Останнім часом для цієї процедури часто використовую пластикові пляшки, що дуже зручно. Якщо отвір в пробці досить вузьке можна випікати навіть фігурні мереживні млинці з цікавими фантазійними малюнками.
    Печемо млинці з переворотом, якщо ви не володієте мистецтвом перевертати блін після підкидання в повітрі, користуйтеся широкої лопаткою. Складаємо млинці стопкою один на інший на блюді.
    До готовим млинців можна подати різні начинки, ікру, сир, м'ясні і рибні, грибні та овочеві начинки, варення і повидло. Нехай кожен самостійно, загортає собі млинець. Чи можна згорнути млинці з начинками відразу і злегка припечь на сковороді. До млинців можна подавати різні напої, у тому числі, чай і кисломолочні.

    Пишні млинці з дріжджового тіста на кислому молоці – рецепт


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне (краще млинна, можна в суміші з вівсяної) – 2 склянки;

  • крохмаль – 2 ст. ложки;

  • дріжджі свіжі пресовані – 25 г;

  • молоко кисле – близько 12 л;

  • цукор – 1 ст. ложка;

  • яйце куряче – 3 шт.;

  • сіль – 2 щіпки;

  • вершкове масло – 25 г;

  • шматочок свинячого сала або вершкове масло пряжене натуральне.


  • Приготування
    Готуємо опару з половини прописаної порції кислого молока, дріжджів і третьої частини борошна з додаванням цукру (все змішаємо і злегка прогреем на водяній бані). Помістимо ємність з опарою в тепло.
    Далі переливаємо опару у велику миску, додаємо просіяне борошно, змішане з крохмалем, сіль, розтоплене масло і яйця. Щоб млинці вийшли пишними, замішуєте тісто міксером. Ще краще заздалегідь збити яйця окремо, додавши 1 чайну ложку цукру (або можна
    Дріжджові млинці на молоці – рецепт
    навіть окремо збити білки і жовтки). Далі промесим-взобьем міксером всю масу тіста, це процедура наситить його мікробульбашками повітря.
    Розігріваємо сковороду, змащуємо її салом або олією, наливаємо порцію тіста і печемо млинці з переворотом. Щоб поверхня млинців виходила особливо рум'яної, масла не шкодуємо. Рослинні масла краще не використовувати, при термічній обробці в них утворюються шкідливим речовини.
    Готові пишні млинці подаємо зі сметаною, кремами на основі йогурту і вершкового масла.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Товсті пишні млинці на кефірі - рецепт
    Товсті пишні млинці на кефірі - рецепт
    Варіантів різноманітних млинців існує неймовірне безліч і далі поговоримо саме про товстих, пухких виробах. Розповімо, як домогтися повітряного
    Товсті млинці на кефірі
    Товсті млинці на кефірі
    Побалуйте домашніх новим ласощами - смачними, товстими млинцями на кисломолочної основі. Такий сніданок неодмінно оцінять і малюки, і дорослі. Далі
    Дріжджові млинці
    Дріжджові млинці
    Млинці приготовані на дріжджах виходять повітряними і пористими, а товщину млинця можна змінювати в залежності від сполученого кількості борошна: в
    Млинці з цибулею
    Млинці з цибулею
    Млинці - смачне блюдо, відоме з найдавніших часів. Їх можна їсти як самостійне блюдо зі сметаною, варенням, солодким сиропом, а в них можна загортати
    Морквяні млинці
    Морквяні млинці
    Млинці - смачне блюдо, яке обожнюють і дорослі, і діти. Їх готують з різних видів борошна, і часто додають в тісто різноманітні наповнювачі: гарбуз,
    Млинці без яєць - рецепт
    Млинці без яєць - рецепт
    Навіть якщо ви не вживаєте в їжу яйця, то цілком можете побалувати себе смачними млинцями! Млинці без яєць виходять такими ж смачними, добре