» » Як приготувати лазанью з готових листів будинку?

Як приготувати лазанью з готових листів будинку?

Як приготувати лазанью з готових листів будинку?
Сьогоднішній наш рецепт про те, як готувати лазанью з фаршем з готових листів. Це неймовірно апетитний страва італійської кухні вражає своїм оригінальним виконанням, насиченим смаком і просто дивовижним ароматом. Маючи в запасі упаковочку готових листів для лазаньї, приготувати її буде зовсім не складно і ви зможете переконатися в цьому, слідуючи простим рекомендаціям.

Лазанья з готовими листами - рецепт


Інгредієнти:

  • свино-яловичий фарш – 650 г;

  • готові листи лазаньї – 10-12 шт.;

  • твердий сир – 290 г;

  • часник – 1 зубець;

  • ріпчаста цибуля – 80 г;

  • свіжі томати – 225 г;

  • соус томатний – 120 г;

  • морква – 90 г;

  • суміш пряних сухих італійських трав – 1 ч. ложка або за смаком;

  • олія соняшникова без запаху – 30 мл;

  • сіль – за смаком;

  • чорний мелений перець – за смаком;


  • Для соусу бешамель:

  • пшеничне борошно – 55-65 г;

  • свіже молоко – 750 мл;

  • сухі пряні трави – 1-2 щіпки;

  • горіх мускатний мелений – 1-2 щіпки;

  • вершкове масло – 120 г;

  • листочок лавра – 2 шт.;

  • мелений білий перець – 1 щіпка;

  • сіль.


  • Приготування
    Так як листи для лазаньї в нашому випадку ми використовуємо готові, то займемося відразу ж приготуванням інших двох основ страви - начинкою і соусом.
    Класична начинка для лазаньї готується з фаршу з овочами. Причому можна брати абсолютно будь-яке м'ясо, у нас це перемелена свинина навпіл з яловичиною. Овочі обов'язково миємо й чистимо, цибулю шаткуємо дрібненько кубиками, моркву обробляємо на середній тертці, а ошпарені окропом томати позбавляємо від шкірки і подрібнюємо гострим ножем досить дрібно.
    У сотейнику розігріваємо рафінована олія і пасеруємо в ньому підготовлений цибульку і моркву хвилин п'ять. Тепер додаємо м'ясний фарш, обсмажуємо трохи разом з овочами, розминаючи ретельно грудочки. А потім закладаємо нарізані свіжі томати, очищений і дрібненько нарубаний часник, додаємо томатний соус, доводимо масу до бажаного смаку сіллю, перцем і пряними травами, прикриваємо посудину кришкою і тушкуємо вміст на вогні слабкої інтенсивності протягом п'ятнадцяти хвилин.
    З начинкою закінчили, тепер займемося соусом бешамель, без якого лазанья не є такою. Молочко доводимо до підходящої ємності до кипіння, попередньо додавши в нього листочок лавра і одну-дві щіпки мускатного горіха. Далі вимикаємо плиту, прикриваємо посудину кришкою і залишаємо на десять хвилин для того, щоб спеції віддали свій аромат.
    Не гаючи часу, пасеруємо в розпущеному вершкове масло борошно пшеничне протягом трьох-п'яти хвилин, невпинно помішуючи. Результатом цього дійства повинна бути золотиста густа маса, яку тоненькою цівкою вливаємо настоявшееся молоко, попередньо вийнявши з нього лаврушку, при цьому ні на секунду не припиняємо розмішувати соус, а навпаки нарощуємо інтенсивність. Додаємо тепер в суміш сіль і білий перчик, прогріваємо практично до кипіння, але уникаємо бурління і знімаємо з плити.
    Основні складові страви готові, приступаємо до його оформлення і запіканню. Дно ємності для
    Як приготувати лазанью з готових листів будинку?
    запікання промасливаем і змащуємо шаром соусу бешамель. Тепер розкладаємо одним шаром листи лазаньї, заливаємо їх частиною фаршу, трохи поливаємо соусом і притрушиваем злегка сиром. Далі знову повторюємо шари в тому ж порядку стільки раз, наскільки вистачить для них компонентів. На завершення покриваємо блюдо щедрим шаром соусу бешамель і щедро присипаємо сиром.
    Лазанья готується неодмінно в духовці. Для цього заздалегідь її прогріваємо, налаштувавши на температурний режим на рівні 190 градусів, маємо страву на середній полиці і запікаємо приблизно тридцять хвилин. Результатом має бути апетитна рум'яна кірочка, яка прикрашає поверхню лазаньї.



    Додав: admin | 14-02-2016, 18:41
    Переглядів: 304