Сьогоднішній наш рецепт про те, як готувати лазанью з фаршем з готових листів. Це неймовірно апетитний страва італійської кухні вражає своїм оригінальним виконанням, насиченим смаком і просто дивовижним ароматом. Маючи в запасі упаковочку готових листів для лазаньї, приготувати її буде зовсім не складно і ви зможете переконатися в цьому, слідуючи простим рекомендаціям.
Лазанья з готовими листами - рецепт
Інгредієнти: свино-яловичий фарш – 650 г; готові листи лазаньї – 10-12 шт.; твердий сир – 290 г; часник – 1 зубець; ріпчаста цибуля – 80 г; свіжі томати – 225 г; соус томатний – 120 г; морква – 90 г; суміш пряних сухих італійських трав – 1 ч. ложка або за смаком; олія соняшникова без запаху – 30 мл; сіль – за смаком; чорний мелений перець – за смаком; Для соусу бешамель:
пшеничне борошно – 55-65 г; свіже молоко – 750 мл; сухі пряні трави – 1-2 щіпки; горіх мускатний мелений – 1-2 щіпки; вершкове масло – 120 г; листочок лавра – 2 шт.; мелений білий перець – 1 щіпка; сіль. Приготування Так як листи для лазаньї в нашому випадку ми використовуємо готові, то займемося відразу ж приготуванням інших двох основ страви - начинкою і соусом.
Класична начинка для лазаньї готується з фаршу з овочами. Причому можна брати абсолютно будь-яке м'ясо, у нас це перемелена свинина навпіл з яловичиною. Овочі обов'язково миємо й чистимо, цибулю шаткуємо дрібненько кубиками, моркву обробляємо на середній тертці, а ошпарені окропом томати позбавляємо від шкірки і подрібнюємо гострим ножем досить дрібно.
У сотейнику розігріваємо рафінована олія і пасеруємо в ньому підготовлений цибульку і моркву хвилин п'ять. Тепер додаємо м'ясний фарш, обсмажуємо трохи разом з овочами, розминаючи ретельно грудочки. А потім закладаємо нарізані свіжі томати, очищений і дрібненько нарубаний часник, додаємо томатний соус, доводимо масу до бажаного смаку сіллю, перцем і пряними травами, прикриваємо посудину кришкою і тушкуємо вміст на вогні слабкої інтенсивності протягом п'ятнадцяти хвилин.
З начинкою закінчили, тепер займемося соусом бешамель, без якого лазанья не є такою. Молочко доводимо до підходящої ємності до кипіння, попередньо додавши в нього листочок лавра і одну-дві щіпки мускатного горіха. Далі вимикаємо плиту, прикриваємо посудину кришкою і залишаємо на десять хвилин для того, щоб спеції віддали свій аромат.
Не гаючи часу, пасеруємо в розпущеному вершкове масло борошно пшеничне протягом трьох-п'яти хвилин, невпинно помішуючи. Результатом цього дійства повинна бути золотиста густа маса, яку тоненькою цівкою вливаємо настоявшееся молоко, попередньо вийнявши з нього лаврушку, при цьому ні на секунду не припиняємо розмішувати соус, а навпаки нарощуємо інтенсивність. Додаємо тепер в суміш сіль і білий перчик, прогріваємо практично до кипіння, але уникаємо бурління і знімаємо з плити.
Основні складові страви готові, приступаємо до його оформлення і запіканню. Дно ємності для
запікання промасливаем і змащуємо шаром соусу бешамель. Тепер розкладаємо одним шаром листи лазаньї, заливаємо їх частиною фаршу, трохи поливаємо соусом і притрушиваем злегка сиром. Далі знову повторюємо шари в тому ж порядку стільки раз, наскільки вистачить для них компонентів. На завершення покриваємо блюдо щедрим шаром соусу бешамель і щедро присипаємо сиром.
Лазанья готується неодмінно в духовці. Для цього заздалегідь її прогріваємо, налаштувавши на температурний режим на рівні 190 градусів, маємо страву на середній полиці і запікаємо приблизно тридцять хвилин. Результатом має бути апетитна рум'яна кірочка, яка прикрашає поверхню лазаньї.