Тісто для вак біляшів в духовці
Багато воліють вак біляші звичайним беляшам і причин тому кілька. По-перше, вак біляші готуються в духовці, що робить їх не тільки менш шкідливими, але і більш простими у приготуванні: якщо під час смаження у фритюрі недосвідчений кулінар не може бути повністю впевнений, що начинка дійшла до готовності в духовці м'ясо пропечеться гарантовано. Ще один плюс запечених біляшів в тому, що основа для них готується без дріжджів, а отже не потребує расстойке і швидко замішують. Саме про тест для вак біляшів в духовці ми поговоримо далі.
Незважаючи на те, що до складу тесту не входять дріжджі, воно виходить досить легким і пишним, а все завдяки тому, що підйомною силою в рецепті є сода. В силу того, що кефір містить у собі досить кислоти, немає необхідності гасити соду цитрусовим соком або оцтом.
Інгредієнти:
кефір - 240 мл;
яйця - 2 шт.;
сода - 1/2 ч. ложки;
вершкове масло - 95 г;
борошно - 390 р.
Приготування
Борошно відразу змішайте з содою і хорошою пучкою солі. Збийте пару яєць. Масло розтопити і охолодити, після влийте до яєць і збийте повторно. Влийте масляно-яєчну суміш до кефіру, а потім додайте рідини до сухої суміші. Замісіть еластичне, майже не липке тісто. Спершу маса вийде грудкуватою, але дайте їй полежати під плівкою з півгодини і тісто стане еластичним. Після того, як суміш відпочине, можна буде переходити до формування.
Любителям трохи більш щільного і хрусткого, практично пісочного тіста, неодмінно припаде до смаку ця технологія приготування. Склад інгредієнтів тут той же, а от спосіб замішування категорично різниться.
Інгредієнти:
кефір - 355 мл;
борошно - 475 г;
вершкове масло - 190 г;
яйця - 2 шт.;
сода - 1/2 ч. ложки.
Приготування
Перед стартом приготування, простежте, щоб температура кефіру була максимально наближена до кімнатної. При необхідності, його навіть можна злегка підігріти або змішати з гарячою водою. Далі додайте до кефіру соду і залиште її активуватися приблизно на хвилину. Тим часом збийте яйця. Влийте кефір до яєць і ще раз перемішайте.
Борошно розітріть з вершковим маслом кімнатної температури, а до отриманої крихті влийте кефірну суміш. Коли тісто стане однорідним і не буде липнути до рук, відкладіть його вбік, накривши плівкою або пакетом, а самі займіться начинкою. Щоб отримати хрустке тісто для вак біляшів, розкочуйте його досить тонко і запікайте при високій температурі (близько 200 градусів).
Можна готувати тісто і на основі молока. Тоді біляші виходять ще більш хрусткими і менш пишними за рахунок того, що в рецепті відсутня сода.
Інгредієнти:
борошно - 340 г;
вершкове масло - 65 г;
молоко - 170 мл;
яйце - 1 шт.
Приготування
Перед тим, як приготувати тісто для вак біляшів, з'єднайте пропущену через сито борошно з сіллю. Сформуйте лунку в самому центрі гірки з борошна і влийте в неї молоко з розтопленим маслом. Слідом вбийте яйце і обережно перемішайте рідини разом. Підбираючи виделкою борошно з країв, замісіть щільне і еластичне тісто, відкладіть його і накрийте вологим рушником. Дайте полежати на час приготування начинки.
Інгредієнти:
вершкове масло - 210 г;
сметана - 190 г;
борошно - 470 г;
яйця - 2 шт.;
вода - 180 мл
Приготування
Посоліть борошно і розітріть її з м'яким маслом. Збийте пару яєць з холодною водою. До крихті тесту додайте сметану, перемішайте, а потім влийте рідину. Замісіть тісто і залиште його відпочити на півгодини.
Тісто на вак біляші на кефірі – рецепт
Незважаючи на те, що до складу тесту не входять дріжджі, воно виходить досить легким і пишним, а все завдяки тому, що підйомною силою в рецепті є сода. В силу того, що кефір містить у собі досить кислоти, немає необхідності гасити соду цитрусовим соком або оцтом.
Інгредієнти:
Приготування
Борошно відразу змішайте з содою і хорошою пучкою солі. Збийте пару яєць. Масло розтопити і охолодити, після влийте до яєць і збийте повторно. Влийте масляно-яєчну суміш до кефіру, а потім додайте рідини до сухої суміші. Замісіть еластичне, майже не липке тісто. Спершу маса вийде грудкуватою, але дайте їй полежати під плівкою з півгодини і тісто стане еластичним. Після того, як суміш відпочине, можна буде переходити до формування.
Вак біляш – рецепт тесту на кефірі
Любителям трохи більш щільного і хрусткого, практично пісочного тіста, неодмінно припаде до смаку ця технологія приготування. Склад інгредієнтів тут той же, а от спосіб замішування категорично різниться.
Інгредієнти:
Приготування
Перед стартом приготування, простежте, щоб температура кефіру була максимально наближена до кімнатної. При необхідності, його навіть можна злегка підігріти або змішати з гарячою водою. Далі додайте до кефіру соду і залиште її активуватися приблизно на хвилину. Тим часом збийте яйця. Влийте кефір до яєць і ще раз перемішайте.
Борошно розітріть з вершковим маслом кімнатної температури, а до отриманої крихті влийте кефірну суміш. Коли тісто стане однорідним і не буде липнути до рук, відкладіть його вбік, накривши плівкою або пакетом, а самі займіться начинкою. Щоб отримати хрустке тісто для вак біляшів, розкочуйте його досить тонко і запікайте при високій температурі (близько 200 градусів).
Смачне тісто для вак біляшів – рецепт
Можна готувати тісто і на основі молока. Тоді біляші виходять ще більш хрусткими і менш пишними за рахунок того, що в рецепті відсутня сода.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати тісто для вак біляшів, з'єднайте пропущену через сито борошно з сіллю. Сформуйте лунку в самому центрі гірки з борошна і влийте в неї молоко з розтопленим маслом. Слідом вбийте яйце і обережно перемішайте рідини разом. Підбираючи виделкою борошно з країв, замісіть щільне і еластичне тісто, відкладіть його і накрийте вологим рушником. Дайте полежати на час приготування начинки.
Смачне тісто на вак біляші зі сметаною
Інгредієнти:
Приготування
Посоліть борошно і розітріть її з м'яким маслом. Збийте пару яєць з холодною водою. До крихті тесту додайте сметану, перемішайте, а потім влийте рідину. Замісіть тісто і залиште його відпочити на півгодини.
Рекомендуємо добрі рецепти
Смачне хрустке тісто для біляшів
Багато люблять біляші не тільки за їх соковите м'ясне наповнення, але і за смачну, вдало приготовану оболонку. Пропонуємо домогтися хрусткого
Тісто на кефірі для біляшів
Незмінним складовим компонентом для традиційних біляшів є їх соковите м'ясне наповнення, а от оболонка може бути досить різноманітною. Далі
Тісто на біляші з м'ясом
Приготувати справжні біляші не складно, головне-визначити для себе відповідний спосіб їх втілення. І, якщо з начинкою все цілком зрозуміло, то
Ледачі біляші з фаршем на кефірі – рецепт
Класичний рецепт біляшів зовсім не складний у приготуванні, але можна їх зробити ще простіше, так як існує кілька лінивих способів. Отже, розповімо,
Біляші в мультиварці - рецепт
Якщо вам пощастило мати вдома таку універсальну кухонну помічницю, як мультиварка, значить, вам стануть під силу практично будь-які рецепти. Один з
Тісто для біляшів
Біляші - смачне блюдо татарської кухні, яку люблять багато за його ніжне тісто і м'ясну начинку. І сьогодні ми розберемося, яке зробити тісто для