» » Тісто для вак біляшів в духовці

Тісто для вак біляшів в духовці

Тісто для вак біляшів в духовці
Багато воліють вак біляші звичайним беляшам і причин тому кілька. По-перше, вак біляші готуються в духовці, що робить їх не тільки менш шкідливими, але і більш простими у приготуванні: якщо під час смаження у фритюрі недосвідчений кулінар не може бути повністю впевнений, що начинка дійшла до готовності в духовці м'ясо пропечеться гарантовано. Ще один плюс запечених біляшів в тому, що основа для них готується без дріжджів, а отже не потребує расстойке і швидко замішують. Саме про тест для вак біляшів в духовці ми поговоримо далі.

Тісто на вак біляші на кефірі – рецепт


Незважаючи на те, що до складу тесту не входять дріжджі, воно виходить досить легким і пишним, а все завдяки тому, що підйомною силою в рецепті є сода. В силу того, що кефір містить у собі досить кислоти, немає необхідності гасити соду цитрусовим соком або оцтом.
Інгредієнти:

  • кефір - 240 мл;

  • яйця - 2 шт.;

  • сода - 1/2 ч. ложки;

  • вершкове масло - 95 г;

  • борошно - 390 р.


  • Приготування
    Борошно відразу змішайте з содою і хорошою пучкою солі. Збийте пару яєць. Масло розтопити і охолодити, після влийте до яєць і збийте повторно. Влийте масляно-яєчну суміш до кефіру, а потім додайте рідини до сухої суміші. Замісіть еластичне, майже не липке тісто. Спершу маса вийде грудкуватою, але дайте їй полежати під плівкою з півгодини і тісто стане еластичним. Після того, як суміш відпочине, можна буде переходити до формування.

    Вак біляш – рецепт тесту на кефірі


    Любителям трохи більш щільного і хрусткого, практично пісочного тіста, неодмінно припаде до смаку ця технологія приготування. Склад інгредієнтів тут той же, а от спосіб замішування категорично різниться.
    Інгредієнти:

  • кефір - 355 мл;

  • борошно - 475 г;

  • вершкове масло - 190 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • сода - 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Перед стартом приготування, простежте, щоб температура кефіру була максимально наближена до кімнатної. При необхідності, його навіть можна злегка підігріти або змішати з гарячою водою. Далі додайте до кефіру соду і залиште її активуватися приблизно на хвилину. Тим часом збийте яйця. Влийте кефір до яєць і ще раз перемішайте.
    Борошно розітріть з вершковим маслом кімнатної температури, а до отриманої крихті влийте кефірну суміш. Коли тісто стане однорідним і не буде липнути до рук, відкладіть його вбік, накривши плівкою або пакетом, а самі займіться начинкою. Щоб отримати хрустке тісто для вак біляшів, розкочуйте його досить тонко і запікайте при високій температурі (близько 200 градусів).

    Смачне тісто для вак біляшів – рецепт


    Можна готувати тісто і на основі молока. Тоді біляші виходять ще більш хрусткими і менш пишними за рахунок того, що в рецепті відсутня сода.
    Інгредієнти:

  • борошно - 340 г;

  • вершкове масло - 65 г;

  • молоко - 170 мл;

  • яйце - 1 шт.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати тісто для вак біляшів, з'єднайте пропущену через сито борошно з сіллю. Сформуйте лунку в самому центрі гірки з борошна і влийте в неї молоко з розтопленим маслом. Слідом вбийте яйце і обережно перемішайте рідини разом. Підбираючи виделкою борошно з країв, замісіть щільне і еластичне тісто, відкладіть його і накрийте вологим рушником. Дайте полежати на час приготування начинки.

    Смачне тісто на вак біляші зі сметаною


    Інгредієнти:
    Тісто для вак біляшів в духовці


  • вершкове масло - 210 г;

  • сметана - 190 г;

  • борошно - 470 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • вода - 180 мл


  • Приготування
    Посоліть борошно і розітріть її з м'яким маслом. Збийте пару яєць з холодною водою. До крихті тесту додайте сметану, перемішайте, а потім влийте рідину. Замісіть тісто і залиште його відпочити на півгодини.




    Додав: admin | 14-02-2016, 18:36
    Переглядів: 162