Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Смачне хрустке тісто для біляшів

Смачне хрустке тісто для біляшів

14-02-2016, 18:36
579
Смачне хрустке тісто для біляшів
Поки одні з нас воліють повітряні і легкі біляші, інші вибирають в якості основи хрустке тісто. Останнє виходить хрустким не тільки за рахунок особливостей складу інгредієнтів, але і завдяки правильній, в міру тонкої розкочування і способом приготування. У цьому матеріалі ми будемо вчитися робити смачне і хрустке тісто для біляшів.

Смачне тісто для біляшів


Класикою для смажених біляшів вважається дріжджова основа. Таке тісто виходить хрустким зовні і пористим всередині, по консистенції трохи тягучим, що допомагає утримувати зайву вологу. Основа на дріжджах за цим рецептом згодиться для приготування не тільки біляшів, але і звичайних пирожков .
Інгредієнти:

  • борошно - 65 м + на подпыл;

  • вода - 720 мл;

  • дріжджі інстантні - 10 г;

  • цукровий пісок - 15 г;

  • рослинне масло - 55 мл


  • Приготування
    Один стакан води доводимо до кипіння і заливаємо їм муку. Заварена окропом борошно і зробить тісто трохи тягучим і пузыристым. Решту воду підігрійте і розведіть в ній дріжджі. Слідом всипте цукровий пісок. Коли заварена борошно охолоне до теплого, влийте дріжджовий розчин і масло, ретельно перемішайте. Щедро подпылите стіл борошном і вилийте рідке тісто поверх. Почніть обережно вимішують його, підбираючи порції борошна. Коли тісто стане м'яким і злегка липковатым, але вже буде збиратися в кулю – і готово. Залиште тісто підійти в теплі приблизно на годину і все, саме смачне тісто для біляшів готове, можна приступати до формування біляшів. Ліпити біляші найзручніше на змащеному олією столі, так тісто не буде прилипати і не з'явиться гарі під час смаження за рахунок обсипалась борошна.

    Хрустке тісто для біляшів


    Якщо ви не любите працювати з дріжджовим тістом, то отримати хрусткі біляші з повітряним м'якушкою можна і без додавання дріжджів. Таке хрустке тісто підходить для вак біляшів і для звичних біляшів у фритюрі.
    Інгредієнти:

  • кефір - 240 мл;
  • Смачне хрустке тісто для біляшів

  • борошно - 345 г;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • яйця - 2 шт.;

  • рослинне масло - 45 мл


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати смачне тісто на біляші, підігрійте кефір до кімнатної температури, так він краще прореагує з содою. Всипати соду, відставте суміш на хвилину. По закінченні часу і вбийте яйця, додайте по дрібці цукру і солі, а потім влийте масло. Ретельно збивши всі разом, перелийте інгредієнти до борошні і замісіть м'яке тісто. Залиште його на відпочинок в теплі, накривши вологою серветкою, а після приступайте до ліплення та приготування хрустких біляшів.



    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тісто для вак біляшів в духовці
    Тісто для вак біляшів в духовці
    Ідеальним варіантом для тих, хто не любить біляші, приготовані у фритюрі, буде рецепт хрустких вак біляшів. Адже вони готуються за зовсім іншою
    Тісто на біляші з м'ясом
    Тісто на біляші з м'ясом
    Приготувати справжні біляші не складно, головне-визначити для себе відповідний спосіб їх втілення. І, якщо з начинкою все цілком зрозуміло, то
    Ледачі біляші з фаршем на кефірі – рецепт
    Ледачі біляші з фаршем на кефірі – рецепт
    Класичний рецепт біляшів зовсім не складний у приготуванні, але можна їх зробити ще простіше, так як існує кілька лінивих способів. Отже, розповімо,
    Тісто для біляшів
    Тісто для біляшів
    Біляші - смачне блюдо татарської кухні, яку люблять багато за його ніжне тісто і м'ясну начинку. І сьогодні ми розберемося, яке зробити тісто для
    Дріжджове тісто для біляшів
    Дріжджове тісто для біляшів
    Біляші - це смачні смажені пиріжки з м'ясом. У нашій статті ми розберемо кілька універсальних варіантів створення дріжджового тіста для них.
    Рецепт біляшів на сковороді
    Рецепт біляшів на сковороді
    Біляші - смачне м'ясне блюдо, яке обожнюють і дорослі, і діти. Звичайно ж, можна купити готові в будь-якому магазині, але чи вони будуть корисними?