Поки одні з нас воліють повітряні і легкі біляші, інші вибирають в якості основи хрустке тісто. Останнє виходить хрустким не тільки за рахунок особливостей складу інгредієнтів, але і завдяки правильній, в міру тонкої розкочування і способом приготування. У цьому матеріалі ми будемо вчитися робити смачне і хрустке тісто для біляшів.
Смачне тісто для біляшів
Класикою для смажених біляшів вважається дріжджова основа. Таке тісто виходить хрустким зовні і пористим всередині, по консистенції трохи тягучим, що допомагає утримувати зайву вологу. Основа на дріжджах за цим рецептом згодиться для приготування не тільки біляшів, але і звичайних пирожков .
Інгредієнти: борошно - 65 м + на подпыл; вода - 720 мл; дріжджі інстантні - 10 г; цукровий пісок - 15 г; рослинне масло - 55 мл Приготування Один стакан води доводимо до кипіння і заливаємо їм муку. Заварена окропом борошно і зробить тісто трохи тягучим і пузыристым. Решту воду підігрійте і розведіть в ній дріжджі. Слідом всипте цукровий пісок. Коли заварена борошно охолоне до теплого, влийте дріжджовий розчин і масло, ретельно перемішайте. Щедро подпылите стіл борошном і вилийте рідке тісто поверх. Почніть обережно вимішують його, підбираючи порції борошна. Коли тісто стане м'яким і злегка липковатым, але вже буде збиратися в кулю – і готово. Залиште тісто підійти в теплі приблизно на годину і все, саме смачне тісто для біляшів готове, можна приступати до формування біляшів. Ліпити біляші найзручніше на змащеному олією столі, так тісто не буде прилипати і не з'явиться гарі під час смаження за рахунок обсипалась борошна.
Хрустке тісто для біляшів
Якщо ви не любите працювати з дріжджовим тістом, то отримати хрусткі біляші з повітряним м'якушкою можна і без додавання дріжджів. Таке хрустке тісто підходить для вак біляшів і для звичних біляшів у фритюрі.
Інгредієнти: кефір - 240 мл; борошно - 345 г; сода - 1 ч. ложка; яйця - 2 шт.; рослинне масло - 45 мл Приготування Перед тим, як приготувати смачне тісто на біляші, підігрійте кефір до кімнатної температури, так він краще прореагує з содою. Всипати соду, відставте суміш на хвилину. По закінченні часу і вбийте яйця, додайте по дрібці цукру і солі, а потім влийте масло. Ретельно збивши всі разом, перелийте інгредієнти до борошні і замісіть м'яке тісто. Залиште його на відпочинок в теплі, накривши вологою серветкою, а після приступайте до ліплення та приготування хрустких біляшів.