» » Як приготувати філе індички?

Як приготувати філе індички?

Як приготувати філе індички?
М'ясо індички – один з кращих білкових продуктів для харчування людини, в ньому мінімум жиру і велику кількість корисних сполук. Можна вважати м'ясо індички дієтичним, воно легко засвоюється організмом людини, так що, сміливо включайте в своє меню цей цінний компонент.
Розповімо, як можна смачно приготувати філе індички. Вибираємо м'ясо з грудки, свіже або свіжоморожене (в цьому випадку, розморожуємо його в холодильнику, щоб зберегти структуру). C стегон і гомілок індички також можна зрізати чималі шматки м'яса, однак воно трохи жирніше.
Як готувати?
Звичайно ж, краще всього, варити, ще добре тушкувати або запікати. Останні два способи дають найкращі смакові результати.

Філе індички, запечене в духовці світлому гострому соусі


Інгредієнти:

  • філе індички (шматки м'яса з філе з шкірою або без) – 800 г;

  • масло топлене вершкове – 2-3 ст. ложки;


  • Для соусу:

  • плід авокадо – 1 шт.;

  • лимон і/або лайм – 1 шт.;

  • гарбуз – 100 г;

  • часник – 3 зубчики;

  • перець червоний пекучий;

  • тертий мускатний горіх ;

  • кінза;

  • сіль.


  • Приготування
    Перед запіканням нічим не приправляємо м'ясо – так ми збережемо його природний смак і аромат – вони досить апетитні самі по собі. Додаткові смаки нам дасть соус.
    М'ясо (у вигляді великих шматків) промиємо і обсушим чистою серветкою. Викладемо в змащену маслом глибоку вогнетривку форму. Накриємо кришкою або запакуємо фольгою. В принципі, можна використовувати фольгу замість форми.
    Запікаємо м'ясо протягом 50-60 хвилин. Якщо хочете хрустку підсмажену кірочку – зніміть кришку (або розгорніть фольгу) і завершальні 10 хвилин запікайте у відкритому вигляді.
    Приготуємо соус: м'якоть гарбуза і плоду авокадо, зелень, очищений часник і червоний пекучий перець доведемо в блендері до однорідного стану. Приправимо мускатним горіхом, присолим і наллємо сік лайма чи лимона. Можете також додавати в цей соус молочні вершки, гірчицю, перепелині яйця, міцне біле вино.
    Розрізаємо запечене філе індички на скибки і прикрашаємо на блюді свіжою зеленню. Можна полити м'ясо соусом відразу або подати його в окремому посуді. Як гарнір підійде полента, бобові або відварну картоплю, добре також подати свіжі овочі і фрукти.

    Філе індички з овочами на сковороді


    Смажити – не найкращий спосіб термічної обробки продуктів, тому будемо обсмажувати швидко, використовуючи корисні жири.
    Інгредієнти:

  • філе індички – 400 г;

  • жир курячий або оливкова олія;

  • цибуля – 1 шт.;

  • перець солодкий червоний – 2 шт.;

  • перець червоний пекучий;

  • часник – 2 зубчики;

  • текіла, бурбон або плодове бренді – 45 мл;

  • лимон;

  • зелень кінзи і петрушки.


  • Приготування
    М'ясо нарізаємо короткими смужками або невеликими довгастими шматочками, цибулю – чверть кільцями, солодкий перець – соломкою. Жир або масло розігріваємо в сковороді. Злегка обсмажуємо цибулю, коли він тільки трохи змінить колір, додаємо м'ясо. Смажимо на середньо-сильному вогні 5-8 хвилин, постійно струшуючи сковороду і активно перевертаючи вміст лопаткою. Додаємо перець, перемішуємо, готуємо ще 4 хвилини, після чого вливаємо текілу (або інший міцний алкоголь), підпалюємо і фламбируем протягом 3 хвилин. Збиваємо залишки полум'я кришкою, додаємо сік лимона, приправляємо пекучим червоним перцем і часником. Подаємо з кукурудзяними тортільями та/або з рисом.

    Філе індички з картоплею в томатному соусі


    Інгредієнти:

  • філе індички – 500 г;

  • картопля – 5-8 шт.;

  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;

  • жир курячий або свинячий;

  • мелені спеції;

  • томатна паста – 2 ст. ложки;

  • часник;
  • Як приготувати філе індички?

  • зелень.


  • Приготування
    Поросяти, ягняти цибулю злегка обсмажуємо в казані або сотейнику на перетопленном жирі, потім додаємо філе індички нарізане невеликими шматочками. Тушкуємо протягом 30-40 хвилин (при необхідності додати води), потім закладаємо в казан очищену картоплю нарізану довільно. Коли картопля майже готовий, вводимо трохи розведену водою томат-пасту і спеції. Доводимо і даємо постояти під кришкою хвилин 10. Готову страву подаємо, посипавши рубаним часником і зеленню.




    Додав: admin | 14-02-2016, 18:32
    Переглядів: 127