Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Картопляні зрази з грибами

Картопляні зрази з грибами

31-01-2016, 16:25
401
Картопляні зрази з грибами
Простота приготування, безліч варіантів складу страви і можливість змінювати складові на свій смак, зробило зрази одним з поширених страв міжнародної кухні.
Зрази родом з Литви і представляли собою шматок відбитого і скрученого в рулет м'яса, заповненого овочами і яйцями. Згодом їх стали готувати і в інших країнах, вносячи свої інгредієнти для їх приготування.
Найбільшу популярність завойовують картопляні зрази з грибами або з м'ясною начинкою. Як приготувати смачні картопляні зрази з грибами в різних варіантах ми сьогодні і розглянемо.

Картопляні зрази з грибами і фаршем в духовці


Інгредієнти:

  • фарш м'ясний – 150-200 г;

  • цибуля ріпчаста великий – 2 шт.;

  • картопля – 750-800 г;

  • гриби (глива) – 150-200 г;

  • яйце – 2 шт.;

  • вершкове масло – 25 г;

  • борошно – 1 склянка;

  • сіль – за смаком;

  • перець – за смаком;

  • сметана – за смаком;

  • панірувальні сухарі – 150 р.


  • Приготування
    У підсоленій воді варимо попередньо очищену і порізану картоплю. Після приготування зливаємо воду і додаємо шматочок вершкового масла і перцю за смаком, товкачкою з картоплі робимо пюре. Даємо охолонути. Молоду картоплю для пюре не бажаний. Фарш обсмажуємо з цибулею і дрібно порізаними грибами на сковорідці до готовності. Також даємо охолонути.
    Формуємо зрази аналогічно пиріжків. З пюре руками робимо коржик, на середину якої накладаємо складу з фаршу, грибів і цибулі, приготований на сковороді і загортаємо так, щоб склад не вилазив з картопляної коржі. Зрази формуємо овальної форми. Щоб пюре не приклала до рук, змочують їх водою. Потім зрази по черзі обвалюємо в борошні, збитому яйці, панірувальних сухарях і викладаємо на деко, змащене маслом. Розігріваємо духовку, поміщаємо в неї деко з зразами, попередньо поливши їх розтопленим вершковим маслом. Запікаємо при максимальній температурі до рум'яної скоринки, приблизно п'ятнадцять хвилин. Подаємо ароматні зрази зі сметаною.

    Картопляні зрази з грибами і сиром в мультиварці


    Інгредієнти:

  • гриби шампіньйони – 200 г;

  • сир твердих сортів – 120 г;

  • картопля – 650-700 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • петрушка – 2 гілочки;

  • сухарі для панірування – 100 г;

  • часник – 2 зубки;

  • масло вершкове – 35 г;

  • олія оливкова – 50 г;

  • сіль – за смаком;

  • перець – за смаком.


  • Приготування
    Попередньо почистивши і порізавши цибулю кубиками, обсмажуємо його протягом п'ятнадцяти хвилин на вершковому маслі в мультиварці, встановивши функцію «Смаження». Дрібно нарізаємо печериці і петрушку і повторюємо в такому ж режимі роботи мультиварки операцію смаження грибів на оливковій олії. Одночасно відварюємо очищену і порізану картоплю, злегка посоливши воду, і після варіння перетворюємо його в густе пюре. Всім інгредієнтам даємо охолонути. Потім до фаршу з грибів і цибулі додаємо тертий сир, подрібнений часник, порізану петрушку і перемішуємо.
    Формуємо з пюре балабушки та, поклавши на них начинку, стуляємо краю, надавши зразам овальну форму. Зрази обвалюємо в сухарях і укладаємо на дно мультиварки, попередньо виливши туди оливкова олія. Потім у режимі «Смаження» підрум'янюємо їх з двох сторін.
    Зрази подаємо до столу зі сметаною.

    Пісні картопляні зрази з грибами


    Інгредієнти:

  • картопля середній – 8 шт.;

  • печериці – 200 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • цибуля – 2 шт.;

  • масло рослинне – 100 г;

  • сухарі для панірування – 100 г;

  • сіль – за смаком;

  • перець – за смаком.


  • Приготування
    Моєму бульби картоплі і ріжемо на кілька частин. Відварюємо у воді з невеликою кількістю солі до готовності і
    Картопляні зрази з грибами
    злив товчемо воду, додавши одну столову ложку рослинної олії.
    Цибулю очищаємо від шкірки і дрібно нарізавши, обсмажуємо до золотистого кольору. Нарізані гриби додаємо до цибулі, солимо і перчимо. Тушкуємо отриману начинку для зраз до готовності печериць. Пюре і начинку охолоджуємо до кімнатної температури.
    З допомогою вологих рук формуємо овальні зрази за типом пиріжків з начинкою з грибів всередині пюре. В панірувальних сухарях вмочаємо з усіх боків зрази і кладемо на розігріту сковороду з рослинним маслом.
    Смажимо, як котлети, по 5-6 хвилин з одного і з іншого боку.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Картопляні зрази з м'ясом
    Картопляні зрази з м'ясом
    Існує безліч варіантів для наповнення чудових котлеток з картоплі, але все ж традиційним є саме м'ясо. Далі розповімо, як приготувати смачні зрази з
    Картопляні зрази з куркою
    Картопляні зрази з куркою
    Картопляні зрази люблять і готують практично в кожній родині! Нічого дивного, адже вони готуються дуже просто. В якості начинки - куряче філе. Готові
    Картопляні зрази з сиром
    Картопляні зрази з сиром
    Картопляні зрази можна приготувати з свіжозвареної картоплі або ж із залишків пюре. Головне підібрати хорошу начинку. Пропонуємо начинити зрази
    Пісні картопляні зрази
    Пісні картопляні зрази
    Представляємо вашій увазі яскравий приклад того, що пісні страви можуть бути смачними і цікавими. Так, рум'яні і дуже ароматні картопляні зрази
    Зрази з сиром
    Зрази з сиром
    Зрази - страва слов'янське. Саме тому воно поширене на території Росії і країн СНД. Звичайно, варіантів приготування цієї страви дуже багато, але ми
    Зрази з грибами - рецепт
    Зрази з грибами - рецепт
    Апетитні зрази з грибами - це ситне і швидке блюдо на кожен день, встояти перед яким неможливо навіть під час дієт. Рецепт справжніх картопляних зраз