Як приготувати сметанний соус?
Сметанний соус – страва дуже багатофункціональний, подавати його можна як дипа до чіпсів або крутонам, використовувати в основі підливи для гарячих страв або салатної заправки, саме тому баночці такого соусу завжди слід відводити місце на полиці холодильника. Про те, як приготувати сметанний соус з найрізноманітніших рецептурами ми поговоримо далі.
Класичний сметанно-часниковий соус із зеленню зветься соусом ранч. Таку заправку нерідко використовують в приготуванні салатів і холодних закусок. Часник для рецепта можна брати як свіжий (тоді смак буде більш яскравим), так і сушений гранульований.
Інгредієнти:
майонез - 65 мл;
часникові зубки - 2 шт.;
сметана - 230 мл;
зелень петрушки і кропу - по 1 ст. ложці;
соус вустер - 10 мл;
сік лимона - 15 мл
Приготування
Подрібніть обидва види зелені, а часник пюрируйте лезом ножа разом з пучкою солі. Змішайте сметану з майонезом і додайте до отриманого соусу підготовлені складові. Влийте вустер з цитрусовим соком, перемішайте всі разом і додайте дрібку солі, якщо в цьому є необхідність.
Якщо ви не знаєте, як приготувати сметанний соус для м'яса, то візьміть за основу поєднання сметани і томатів з гострими соусами і прянощами. Готовий соус подається в холодному вигляді зі стейками і поверх бургерів з м'яса і птиці.
Інгредієнти:
сметана - 420 г;
сушений кріп і петрушка - по 1 ч. ложці;
сушену цибулю і часник - по 1 ч. ложці;
гострий кетчуп - 60 г;
крем-сир - 45 р.
Приготування
Збийте крем-сир зі сметаною і гострим кетчупом. Додати сушені трави, часник і цибулю. Готовий соус зберігайте герметично закритим.
Інгредієнти:
сметана - 85 мл;
майонез - 55 мл;
діжонська гірчиця - 55 мл;
мед - 35 мл;
сушений цибуля - 1/2 ст. ложки.
Приготування
Приготування сметанного соусу обмежується лише простим збиванням всіх наведених вище інгредієнтів разом. Готовий соус можна подавати до курки, сосисок, крекерам і брецелям.
Інгредієнти:
крем-сир - 130 г;
сметана - 410 г;
огірковий розсіл - 15 мл;
огірок - 75 г;
зелень кропу і зеленої цибулі - за смаком;
часник - 1 зубок.
Приготування
Збийте крем-сир зі сметаною і розсолом, додайте пюрированный часник, подрібнений солоний огірок і сушену зелень. Подавайте соус охолодженим до чіпсів, крекерам, овочам і холодних закусок.
Сметанно-часниковий соус
Класичний сметанно-часниковий соус із зеленню зветься соусом ранч. Таку заправку нерідко використовують в приготуванні салатів і холодних закусок. Часник для рецепта можна брати як свіжий (тоді смак буде більш яскравим), так і сушений гранульований.
Інгредієнти:
Приготування
Подрібніть обидва види зелені, а часник пюрируйте лезом ножа разом з пучкою солі. Змішайте сметану з майонезом і додайте до отриманого соусу підготовлені складові. Влийте вустер з цитрусовим соком, перемішайте всі разом і додайте дрібку солі, якщо в цьому є необхідність.
Сметанно-томатний соус
Якщо ви не знаєте, як приготувати сметанний соус для м'яса, то візьміть за основу поєднання сметани і томатів з гострими соусами і прянощами. Готовий соус подається в холодному вигляді зі стейками і поверх бургерів з м'яса і птиці.
Інгредієнти:
Приготування
Збийте крем-сир зі сметаною і гострим кетчупом. Додати сушені трави, часник і цибулю. Готовий соус зберігайте герметично закритим.
Сметанно-гірчичний соус
Інгредієнти:
Приготування
Приготування сметанного соусу обмежується лише простим збиванням всіх наведених вище інгредієнтів разом. Готовий соус можна подавати до курки, сосисок, крекерам і брецелям.
Сметанний соус із сиром
Інгредієнти:
Приготування
Збийте крем-сир зі сметаною і розсолом, додайте пюрированный часник, подрібнений солоний огірок і сушену зелень. Подавайте соус охолодженим до чіпсів, крекерам, овочам і холодних закусок.
Рекомендуємо добрі рецепти
Грибний соус зі сметаною
Ароматний і неймовірно смачний грибний соус зі сметаною підійде до будь-якого гарніру або м'ясної страви. А найголовніше, що готувати такий соус
Сметанний соус
Ні для кого не секрет, що будь-яке, навіть найпростіше блюдо, можна перетворити в кулінарний шедевр всього лише додавши до нього пікантний соус. З
Цибулевий соус
Цибулевий соус - чудове доповнення до будь-яких рибних, м'ясних і овочевих страв. Він надає стравам ніжність, особливий смак і аромат. У нашій статті
Сметанно-часниковий соус
Соуси зі сметани мають вершковим смаком, який чудово доповнює страви з риби і м'яса. Різновидів цієї популярної заправки дуже багато. Але сьогодні
Соус з солоними огірками
Якщо ви шукайте цікавий і оригінальний рецепт соусу, тоді наша сьогоднішня стаття для вас. Зараз ми розповімо, як приготувати соус з солоними
Сметанний крем - рецепт
Щоб приготувати сметанний крем, який стане прикрасою будь-якого торта і додасть йому незвичайний смак, не потрібно бути професійним кондитером.