Вернуться назад Распечатать

Як приготувати сметанний соус?

Як приготувати сметанний соус?
Сметанний соус – страва дуже багатофункціональний, подавати його можна як дипа до чіпсів або крутонам, використовувати в основі підливи для гарячих страв або салатної заправки, саме тому баночці такого соусу завжди слід відводити місце на полиці холодильника. Про те, як приготувати сметанний соус з найрізноманітніших рецептурами ми поговоримо далі.

Сметанно-часниковий соус


Класичний сметанно-часниковий соус із зеленню зветься соусом ранч. Таку заправку нерідко використовують в приготуванні салатів і холодних закусок. Часник для рецепта можна брати як свіжий (тоді смак буде більш яскравим), так і сушений гранульований.
Інгредієнти:

  • майонез - 65 мл;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • сметана - 230 мл;

  • зелень петрушки і кропу - по 1 ст. ложці;

  • соус вустер - 10 мл;

  • сік лимона - 15 мл


  • Приготування
    Подрібніть обидва види зелені, а часник пюрируйте лезом ножа разом з пучкою солі. Змішайте сметану з майонезом і додайте до отриманого соусу підготовлені складові. Влийте вустер з цитрусовим соком, перемішайте всі разом і додайте дрібку солі, якщо в цьому є необхідність.

    Сметанно-томатний соус


    Якщо ви не знаєте, як приготувати сметанний соус для м'яса, то візьміть за основу поєднання сметани і томатів з гострими соусами і прянощами. Готовий соус подається в холодному вигляді зі стейками і поверх бургерів з м'яса і птиці.
    Інгредієнти:

  • сметана - 420 г;

  • сушений кріп і петрушка - по 1 ч. ложці;

  • сушену цибулю і часник - по 1 ч. ложці;

  • гострий кетчуп - 60 г;

  • крем-сир - 45 р.


  • Приготування
    Збийте крем-сир зі сметаною і гострим кетчупом. Додати сушені трави, часник і цибулю. Готовий соус зберігайте герметично закритим.

    Сметанно-гірчичний соус


    Інгредієнти:

  • сметана - 85 мл;

  • майонез - 55 мл;

  • діжонська гірчиця - 55 мл;

  • мед - 35 мл;

  • сушений цибуля - 1/2 ст. ложки.


  • Приготування
    Приготування сметанного соусу обмежується лише простим збиванням всіх наведених вище інгредієнтів разом. Готовий соус можна подавати до курки, сосисок, крекерам і брецелям.

    Сметанний соус із сиром

    Як приготувати сметанний соус?

    Інгредієнти:

  • крем-сир - 130 г;

  • сметана - 410 г;

  • огірковий розсіл - 15 мл;

  • огірок - 75 г;

  • зелень кропу і зеленої цибулі - за смаком;

  • часник - 1 зубок.


  • Приготування
    Збийте крем-сир зі сметаною і розсолом, додайте пюрированный часник, подрібнений солоний огірок і сушену зелень. Подавайте соус охолодженим до чіпсів, крекерам, овочам і холодних закусок.