Сметанний соус – страва дуже багатофункціональний, подавати його можна як дипа до чіпсів або крутонам, використовувати в основі підливи для гарячих страв або салатної заправки, саме тому баночці такого соусу завжди слід відводити місце на полиці холодильника. Про те, як приготувати сметанний соус з найрізноманітніших рецептурами ми поговоримо далі.
Сметанно-часниковий соус
Класичний сметанно-часниковий соус із зеленню зветься соусом ранч. Таку заправку нерідко використовують в приготуванні салатів і холодних закусок. Часник для рецепта можна брати як свіжий (тоді смак буде більш яскравим), так і сушений гранульований.
Інгредієнти: майонез - 65 мл; часникові зубки - 2 шт.; сметана - 230 мл; зелень петрушки і кропу - по 1 ст. ложці; соус вустер - 10 мл; сік лимона - 15 мл Приготування Подрібніть обидва види зелені, а часник пюрируйте лезом ножа разом з пучкою солі. Змішайте сметану з майонезом і додайте до отриманого соусу підготовлені складові. Влийте вустер з цитрусовим соком, перемішайте всі разом і додайте дрібку солі, якщо в цьому є необхідність.
Сметанно-томатний соус
Якщо ви не знаєте, як приготувати сметанний соус для м'яса, то візьміть за основу поєднання сметани і томатів з гострими соусами і прянощами. Готовий соус подається в холодному вигляді зі стейками і поверх бургерів з м'яса і птиці.
Інгредієнти: сметана - 420 г; сушений кріп і петрушка - по 1 ч. ложці; сушену цибулю і часник - по 1 ч. ложці; гострий кетчуп - 60 г; крем-сир - 45 р. Приготування Збийте крем-сир зі сметаною і гострим кетчупом. Додати сушені трави, часник і цибулю. Готовий соус зберігайте герметично закритим.
Сметанно-гірчичний соус
Інгредієнти: сметана - 85 мл; майонез - 55 мл; діжонська гірчиця - 55 мл; мед - 35 мл; сушений цибуля - 1/2 ст. ложки. Приготування Приготування сметанного соусу обмежується лише простим збиванням всіх наведених вище інгредієнтів разом. Готовий соус можна подавати до курки, сосисок, крекерам і брецелям.
Сметанний соус із сиром
Інгредієнти: крем-сир - 130 г; сметана - 410 г; огірковий розсіл - 15 мл; огірок - 75 г; зелень кропу і зеленої цибулі - за смаком; часник - 1 зубок. Приготування Збийте крем-сир зі сметаною і розсолом, додайте пюрированный часник, подрібнений солоний огірок і сушену зелень. Подавайте соус охолодженим до чіпсів, крекерам, овочам і холодних закусок.