Лаваш з начинкою в духовці
Наші рецепти допоможуть вам розібратися в тому, як приготувати лаваш з начинкою в духовці. Ця оригінальна закуска стане прекрасним ситним перекусом або ефектно доповнить святковий стіл.
Інгредієнти:
великий тонкий лаваш – 1 шт.;
шинка – 550 г;
зелена цибуля – 3-4 стебла;
твердий сир – 140 г;
яйця – 5 шт.;
болгарський солодкий перець – 1 шт.;
сметана – 150 г;
сіль;
спеції;
рослинне масло.
Приготування
Чотири яйця відварюємо протягом восьми хвилин, а потім занурюємо їх на хвилинку в крижану воду, очищаємо і пропускаємо через крупну тертку. В цей час шаткуємо дуже дрібненькими кубиками шинку, попередньо очищений солодкий болгарський перець і зелену цибулю. Твердий сир натираємо на тертці.
Всі підготовлені компоненти викладаємо в глибоку миску, додаємо сто грам сметани, за смаком сіль і перемішуємо. Розгортаємо лаваш на рівній поверхні. Для зручності роботи з ним можна розрізати великий пласт на дві половини. Одне яйце збиваємо з залишилася сметаною, трохи солимо, додаємо спеції і промазуємо отриманою сумішшю поверхню лаваша. Потім покриваємо його шаром начинку і звертаємо рулетом.
Укладаємо виріб в промаслений форму для запікання або на деко, змащуємо зверху залишилася яєчно-сметанною сумішшю і розміщуємо в заздалегідь прогрітій до 185 градусів духовці. Витримуємо страва до бажаного зарум'янювання, а потім виймаємо на блюдо, розрізаємо на порції і відразу подаємо.
Інгредієнти:
великий тонкий лаваш – 1 шт.;
м'ясний фарш – 550 г;
твердий сир – 140 г;
ріпчаста цибуля – 110 г;
яйця – 5 шт.;
свіжі помідори – 200 г;
сметана – 190 г;
майонез – 160 г;
сіль;
мелений чорний перець;
свіжа зелень;
рослинне масло.
Приготування
Ріпчасту цибулю очищаємо, шаткуємо дрібненькими шматочками і пасеруємо на рафінованій олії до прозорості. Потім додаємо фарш і витримуємо на вогні, помішуючи, до готовності. Не забуваємо приправити масу сіллю і меленим чорним перцем.
Лаваш розгортаємо на столі, промазуємо сумішшю сметани і майонезу, покриваємо начинкою з фаршу, розкладаємо гуртки томатів, притрушиваем поверхню пропущеним через тертці твердим сиром і дрібненько нарубаної свіжої зеленню, знову трохи майонезу зі сметаною і звертаємо виріб рулетом. Викладаємо його на промаслений деко або в форму, змащуємо зверху рештою соусом і ставимо в заздалегідь прогріту до 185 градусів духовку приблизно на двадцять хвилин або до бажаного ступеня підрум'янення.
Рулет з тонкого лаваша з начинкою, запечений в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Чотири яйця відварюємо протягом восьми хвилин, а потім занурюємо їх на хвилинку в крижану воду, очищаємо і пропускаємо через крупну тертку. В цей час шаткуємо дуже дрібненькими кубиками шинку, попередньо очищений солодкий болгарський перець і зелену цибулю. Твердий сир натираємо на тертці.
Всі підготовлені компоненти викладаємо в глибоку миску, додаємо сто грам сметани, за смаком сіль і перемішуємо. Розгортаємо лаваш на рівній поверхні. Для зручності роботи з ним можна розрізати великий пласт на дві половини. Одне яйце збиваємо з залишилася сметаною, трохи солимо, додаємо спеції і промазуємо отриманою сумішшю поверхню лаваша. Потім покриваємо його шаром начинку і звертаємо рулетом.
Укладаємо виріб в промаслений форму для запікання або на деко, змащуємо зверху залишилася яєчно-сметанною сумішшю і розміщуємо в заздалегідь прогрітій до 185 градусів духовці. Витримуємо страва до бажаного зарум'янювання, а потім виймаємо на блюдо, розрізаємо на порції і відразу подаємо.
Закуска з лаваша з начинкою з фаршу в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Ріпчасту цибулю очищаємо, шаткуємо дрібненькими шматочками і пасеруємо на рафінованій олії до прозорості. Потім додаємо фарш і витримуємо на вогні, помішуючи, до готовності. Не забуваємо приправити масу сіллю і меленим чорним перцем.
Лаваш розгортаємо на столі, промазуємо сумішшю сметани і майонезу, покриваємо начинкою з фаршу, розкладаємо гуртки томатів, притрушиваем поверхню пропущеним через тертці твердим сиром і дрібненько нарубаної свіжої зеленню, знову трохи майонезу зі сметаною і звертаємо виріб рулетом. Викладаємо його на промаслений деко або в форму, змащуємо зверху рештою соусом і ставимо в заздалегідь прогріту до 185 градусів духовку приблизно на двадцять хвилин або до бажаного ступеня підрум'янення.
Рекомендуємо добрі рецепти
Смажений лаваш з начинкою
Всілякі закуски з вірменського лаваша стали досить популярними завдяки простоті їх приготування і можливості урізноманітнити блюдо цікавими
Закуски з лаваша з начинкою
Оригінально оформити урочистий стіл сьогодні зовсім не складно. Використовуючи запропоновані далі рецепти і мінімальний набір компонентів, ви зможете
Начинка для лаваша
Закуски на основі з тонкого лаваша досить міцно зайняли особливе місце на кухні більшості господинь. І дуже виправдано, адже це чудовий спосіб швидко
Чіпси з лаваша в духовці
Не в кожного виходять хрусткі картопляні чіпси, за різними причинами: перебір масла або, навпаки, недолік призводять до явно зіпсованого продукту.
Фарширований лаваш, запечений в духовці
Приготуйте фарширований лаваш і здивуйте гостей своїми кулінарними здібностями. Блюдо виходить ситним, а також смачним і відмінно прикрасить
Лаваш з грибами
З лаваша виходять чудові закуски, які можна подати на святковий стіл, фуршет або просто взяти з собою на пікнік. І зараз ми з вами поділимося