Наші рецепти допоможуть вам розібратися в тому, як приготувати лаваш з начинкою в духовці. Ця оригінальна закуска стане прекрасним ситним перекусом або ефектно доповнить святковий стіл.
Рулет з тонкого лаваша з начинкою, запечений в духовці
Інгредієнти: великий тонкий лаваш – 1 шт.; шинка – 550 г; зелена цибуля – 3-4 стебла; твердий сир – 140 г; яйця – 5 шт.; болгарський солодкий перець – 1 шт.; сметана – 150 г; сіль; спеції; рослинне масло. Приготування Чотири яйця відварюємо протягом восьми хвилин, а потім занурюємо їх на хвилинку в крижану воду, очищаємо і пропускаємо через крупну тертку. В цей час шаткуємо дуже дрібненькими кубиками шинку, попередньо очищений солодкий болгарський перець і зелену цибулю. Твердий сир натираємо на тертці.
Всі підготовлені компоненти викладаємо в глибоку миску, додаємо сто грам сметани, за смаком сіль і перемішуємо. Розгортаємо лаваш на рівній поверхні. Для зручності роботи з ним можна розрізати великий пласт на дві половини. Одне яйце збиваємо з залишилася сметаною, трохи солимо, додаємо спеції і промазуємо отриманою сумішшю поверхню лаваша. Потім покриваємо його шаром начинку і звертаємо рулетом.
Укладаємо виріб в промаслений форму для запікання або на деко, змащуємо зверху залишилася яєчно-сметанною сумішшю і розміщуємо в заздалегідь прогрітій до 185 градусів духовці. Витримуємо страва до бажаного зарум'янювання, а потім виймаємо на блюдо, розрізаємо на порції і відразу подаємо.
Закуска з лаваша з начинкою з фаршу в духовці
Інгредієнти: великий тонкий лаваш – 1 шт.; м'ясний фарш – 550 г; твердий сир – 140 г; ріпчаста цибуля – 110 г; яйця – 5 шт.; свіжі помідори – 200 г; сметана – 190 г; майонез – 160 г; сіль; мелений чорний перець; свіжа зелень; рослинне масло. Приготування Ріпчасту цибулю очищаємо, шаткуємо дрібненькими шматочками і пасеруємо на рафінованій олії до прозорості. Потім додаємо фарш і витримуємо на вогні, помішуючи, до готовності. Не забуваємо приправити
масу сіллю і меленим чорним перцем.
Лаваш розгортаємо на столі, промазуємо сумішшю сметани і майонезу, покриваємо начинкою з фаршу, розкладаємо гуртки томатів, притрушиваем поверхню пропущеним через тертці твердим сиром і дрібненько нарубаної свіжої зеленню, знову трохи майонезу зі сметаною і звертаємо виріб рулетом. Викладаємо його на промаслений деко або в форму, змащуємо зверху рештою соусом і ставимо в заздалегідь прогріту до 185 градусів духовку приблизно на двадцять хвилин або до бажаного ступеня підрум'янення.