Чіпси з лаваша в духовці
Чи знаєте ви, що приготувати неймовірно смачні чіпси можна у себе вдома в духовці зі звичайного вірменського лаваша ? Причому така закуска не лише нічим не поступається покупним виробам за смаком, але і набагато перевершує їх за критерієм корисності. Ніяких шкідливих добавок, штучних ароматизаторів і підсилювачів смаку. Тільки все натуральне і абсолютно нешкідливе.
Інгредієнти:
тонкий вірменський лаваш – 1 шт.;
сметана – 110 г;
яйце – 05 шт.;
часник – 05-1 зубчик;
твердий сир – 30-40 г;
пряні трави – за смаком;
суміш перців – за смаком;
сіль – за смаком.
Приготування
У мисочці змішуємо сметану з половиною збитого яйця, додаємо сіль, пряні трави, очищений і видавлений через прес часник і перемішуємо. Лаваш розгортаємо на рівній поверхні, промазуємо приготованою сумішшю і притрушиваем тонким шаром перетертого через дрібну тертку сиру. Тепер розрізаємо на квадратики, трикутники, прямокутники чи ромби і укладаємо на деко. Можна попередньо застелити його пергаментним папером, щоб уникнути надмірного забруднення. Ставимо його в заздалегідь прогріту до 195 градусів духовку і підсушуємо чіпси при такому температурному режимі від п'яти до десяти хвилин.
Обов'язково стежимо за процесом, щоб чіпси не згоріли, необхідно тільки підсушити їх для хрусткого результату і трохи підрум'янити.
Інгредієнти:
тонкий вірменський лаваш – 2 шт.;
оливкова або рослинне масло – 60 мл;
свіжа зелень кропу і (або) петрушки;
часник – 1-2 зубчики;
паприка мелена – на смак;
суміш перців – за смаком;
сіль – за смаком.
Приготування
Наливаємо в миску оливкова олія, видавлюємо через прес очищені зубці часнику, додаємо дрібненько нарізану свіжу зелень, сіль, мелену паприку, суміш перців і перемішуємо. Розгорнутий лаваш промазуємо за допомогою пензлика приготовленої пряною сумішшю, розрізаємо на шматочки і розташовуємо їх на сухому листі. Визначаємо чіпси для підсушування і легкого підрум'янення в попередньо розігріту до 200 градусів духовку на п'ять-десять хвилин.
Інгредієнти:
тонкий великий лаваш – 1 шт.;
сметана – 90 г;
яйце – 1 шт.;
шинка – 70 г;
твердий сир – 90 г;
мелена паприка – за смаком;
свіжа зелень кропу – за смаком;
сіль – за смаком.
Приготування
Лаваш розрізаємо на бажані шматочки і викладаємо на деко щільно один до одного. Змішуємо в мисочці збите яйце, сметану, паприку, сіль і дрібненько нарізаний кріп і покриваємо за допомогою пензлика шматочки лаваша отриманою сумішшю. Сир пропускаємо через дрібну тертку, а шинку нарізаємо дуже маленькими кубиками або тонкими смужками. Притрушиваем шматочки лаваша зверху сиром і шинкою і ставимо в заздалегідь прогрітий до 200 градусів духовку на десять хвилин. По готовності відокремлюємо шматочки один від одного за допомогою гострого ножа.
Як зробити чіпси з лаваша з сиром в духовці - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
У мисочці змішуємо сметану з половиною збитого яйця, додаємо сіль, пряні трави, очищений і видавлений через прес часник і перемішуємо. Лаваш розгортаємо на рівній поверхні, промазуємо приготованою сумішшю і притрушиваем тонким шаром перетертого через дрібну тертку сиру. Тепер розрізаємо на квадратики, трикутники, прямокутники чи ромби і укладаємо на деко. Можна попередньо застелити його пергаментним папером, щоб уникнути надмірного забруднення. Ставимо його в заздалегідь прогріту до 195 градусів духовку і підсушуємо чіпси при такому температурному режимі від п'яти до десяти хвилин.
Обов'язково стежимо за процесом, щоб чіпси не згоріли, необхідно тільки підсушити їх для хрусткого результату і трохи підрум'янити.
Чіпси з лаваша в домашніх умовах в духовці - рецепт з зеленню
Інгредієнти:
Приготування
Наливаємо в миску оливкова олія, видавлюємо через прес очищені зубці часнику, додаємо дрібненько нарізану свіжу зелень, сіль, мелену паприку, суміш перців і перемішуємо. Розгорнутий лаваш промазуємо за допомогою пензлика приготовленої пряною сумішшю, розрізаємо на шматочки і розташовуємо їх на сухому листі. Визначаємо чіпси для підсушування і легкого підрум'янення в попередньо розігріту до 200 градусів духовку на п'ять-десять хвилин.
Як зробити чіпси з лаваша в духовці з шинкою?
Інгредієнти:
Приготування
Лаваш розрізаємо на бажані шматочки і викладаємо на деко щільно один до одного. Змішуємо в мисочці збите яйце, сметану, паприку, сіль і дрібненько нарізаний кріп і покриваємо за допомогою пензлика шматочки лаваша отриманою сумішшю. Сир пропускаємо через дрібну тертку, а шинку нарізаємо дуже маленькими кубиками або тонкими смужками. Притрушиваем шматочки лаваша зверху сиром і шинкою і ставимо в заздалегідь прогрітий до 200 градусів духовку на десять хвилин. По готовності відокремлюємо шматочки один від одного за допомогою гострого ножа.
Рекомендуємо добрі рецепти
Закуски з лаваша з начинкою
Оригінально оформити урочистий стіл сьогодні зовсім не складно. Використовуючи запропоновані далі рецепти і мінімальний набір компонентів, ви зможете
Начинка для лаваша
Закуски на основі з тонкого лаваша досить міцно зайняли особливе місце на кухні більшості господинь. І дуже виправдано, адже це чудовий спосіб швидко
Чіпси в мікрохвильовці за 10 хвилин
Це, мабуть, самий швидкий і простий рецепт приготування домашніх чіпсів. А найголовніше - чіпси без будь-яких добавок. Досягти це нам допоможе
Чіпси з лаваша
Чіпси з лаваша - дієтична альтернатива популярній картопляної закуски. Подавати лавашние чіпси можна з соусами типу «Сальса», «Песто» або «Гуакамоле»
Лаваш з ковбасою
Не знаєте чим пригостити гостей, які до вас несподівано завітали? У нас є для вас рішення - зробіть лаваш з ковбасою. Приготувати таку просту закуску
Лаваш з грибами
З лаваша виходять чудові закуски, які можна подати на святковий стіл, фуршет або просто взяти з собою на пікнік. І зараз ми з вами поділимося