Вернуться назад Распечатать

Чіпси з лаваша в духовці

Чіпси з лаваша в духовці
Чи знаєте ви, що приготувати неймовірно смачні чіпси можна у себе вдома в духовці зі звичайного вірменського лаваша ? Причому така закуска не лише нічим не поступається покупним виробам за смаком, але і набагато перевершує їх за критерієм корисності. Ніяких шкідливих добавок, штучних ароматизаторів і підсилювачів смаку. Тільки все натуральне і абсолютно нешкідливе.

Як зробити чіпси з лаваша з сиром в духовці - рецепт


Інгредієнти:

  • тонкий вірменський лаваш – 1 шт.;

  • сметана – 110 г;

  • яйце – 05 шт.;

  • часник – 05-1 зубчик;

  • твердий сир – 30-40 г;

  • пряні трави – за смаком;

  • суміш перців – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    У мисочці змішуємо сметану з половиною збитого яйця, додаємо сіль, пряні трави, очищений і видавлений через прес часник і перемішуємо. Лаваш розгортаємо на рівній поверхні, промазуємо приготованою сумішшю і притрушиваем тонким шаром перетертого через дрібну тертку сиру. Тепер розрізаємо на квадратики, трикутники, прямокутники чи ромби і укладаємо на деко. Можна попередньо застелити його пергаментним папером, щоб уникнути надмірного забруднення. Ставимо його в заздалегідь прогріту до 195 градусів духовку і підсушуємо чіпси при такому температурному режимі від п'яти до десяти хвилин.
    Обов'язково стежимо за процесом, щоб чіпси не згоріли, необхідно тільки підсушити їх для хрусткого результату і трохи підрум'янити.

    Чіпси з лаваша в домашніх умовах в духовці - рецепт з зеленню


    Інгредієнти:

  • тонкий вірменський лаваш – 2 шт.;

  • оливкова або рослинне масло – 60 мл;

  • свіжа зелень кропу і (або) петрушки;

  • часник – 1-2 зубчики;

  • паприка мелена – на смак;

  • суміш перців – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Наливаємо в миску оливкова олія, видавлюємо через прес очищені зубці часнику, додаємо дрібненько нарізану свіжу зелень, сіль, мелену паприку, суміш перців і перемішуємо. Розгорнутий лаваш промазуємо за допомогою пензлика приготовленої пряною сумішшю, розрізаємо на шматочки і розташовуємо їх на сухому листі. Визначаємо чіпси для підсушування і легкого підрум'янення в попередньо розігріту до 200 градусів духовку на п'ять-десять хвилин.

    Як зробити чіпси з лаваша в духовці з шинкою?


    Інгредієнти:

  • тонкий великий лаваш – 1 шт.;

  • сметана – 90 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • шинка – 70 г;

  • твердий сир – 90 г;

  • мелена паприка – за смаком;

  • свіжа зелень кропу – за смаком;
  • Чіпси з лаваша в духовці

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Лаваш розрізаємо на бажані шматочки і викладаємо на деко щільно один до одного. Змішуємо в мисочці збите яйце, сметану, паприку, сіль і дрібненько нарізаний кріп і покриваємо за допомогою пензлика шматочки лаваша отриманою сумішшю. Сир пропускаємо через дрібну тертку, а шинку нарізаємо дуже маленькими кубиками або тонкими смужками. Притрушиваем шматочки лаваша зверху сиром і шинкою і ставимо в заздалегідь прогрітий до 200 градусів духовку на десять хвилин. По готовності відокремлюємо шматочки один від одного за допомогою гострого ножа.