Смажений лаваш з начинкою
Смажений лаваш з начинкою – неймовірно смачна і проста закуска, яку можна подавати в теплому або холодному вигляді. В якості начинки можна використовувати будь-які інгредієнти. Ми розповімо вам сьогодні деякі варіанти приготування цієї страви.
Інгредієнти:
вірменський тонкий лаваш – 1 упаковка;
сир – 300 г;
зелена цибуля – 3 шт.;
яйце – 3 шт.;
домашній майонез – 15 ст. ложки;
сметана – 15 ст. ложки;
олія рослинна.
Для кляру:
молоко – 80 мл;
яйце – 2 шт.;
спеції.
Приготування
Яйця заздалегідь відварюємо круто, а потім остуджуємо, знімаємо шкаралупу і натираємо на крупній терочке. Додаємо до них нашатковану сир, подрібнений зелений лук, кладемо майонез і сметану. Все ретельно перемішуємо і заправляємо спеціями за смаком. Лаваш розрізаємо однаковими невеликими квадратиками, промазуємо начинкою і звертаємо в рулетик. В окремій мисці збиваємо яйця, поступово вливаємо молоко і кидаємо дрібку солі. Вмочуємо трубочки з лаваша з сирною начинкою в кляр і обсмажуємо на рослинному маслечко з обох сторін.
Інгредієнти:
лаваш – 3 шт.;
яйце – 1 шт.;
масло рослинне – 50 мл;
спеції;
картопляне пюре – 500 р.
Для кляру:
яйце – 1 шт.;
спеції.
Приготування
Картоплю чистимо, промиваємо, ріжемо шматочками і відварюємо в підсоленій воді. Потім зливаємо відвар, заправляємо картопля сметаною, розбиваємо яйце і кидаємо подрібнену зелень. Кожен листочок лаваш розрізаємо на 4 частини, кладемо начинку і звертаємо конвертиком. Потім заготовки в яєчної суміші, викладаємо в розігріте масло й обсмажуємо до появи рум'яної скоринки на середньому вогні. Для приготування кляра у мисці збиваємо яйця зі спеціями.
Інгредієнти:
тонкий лаваш – 7 шт.;
фарш м'ясний – 300 г;
білокачанна капуста – 1 качан;
морква – 1 шт.;
перець болгарський – 1 шт.;
кабачки мариновані -100 г;
майонез – 150 мл.
Приготування
Отже, спочатку готуємо всі інгредієнти. Для цього перець обробляємо і нарізаємо кубиками. Моркву чистимо, подрібнюємо на тертці, а капусту тонко шаткуємо. Мариновані кабачки нарізаємо кубиками. Фарш обсмажуємо на сковороді з маслом, підсолюємо за смаком. Тепер викладаємо його на лист лаваша, додаємо трохи капусти, моркви, перцю, кабачків. Зверху промазуємо майонезом і звертаємо конвертиком. Обсмажуємо заготовки з обох сторін, а потім викладаємо на блюдо і подаємо.
Смажені трубочки з лаваша з начинкою
Інгредієнти:
Для кляру:
Приготування
Яйця заздалегідь відварюємо круто, а потім остуджуємо, знімаємо шкаралупу і натираємо на крупній терочке. Додаємо до них нашатковану сир, подрібнений зелений лук, кладемо майонез і сметану. Все ретельно перемішуємо і заправляємо спеціями за смаком. Лаваш розрізаємо однаковими невеликими квадратиками, промазуємо начинкою і звертаємо в рулетик. В окремій мисці збиваємо яйця, поступово вливаємо молоко і кидаємо дрібку солі. Вмочуємо трубочки з лаваша з сирною начинкою в кляр і обсмажуємо на рослинному маслечко з обох сторін.
Лаваш з начинкою смажена на сковороді
Інгредієнти:
Для кляру:
Приготування
Картоплю чистимо, промиваємо, ріжемо шматочками і відварюємо в підсоленій воді. Потім зливаємо відвар, заправляємо картопля сметаною, розбиваємо яйце і кидаємо подрібнену зелень. Кожен листочок лаваш розрізаємо на 4 частини, кладемо начинку і звертаємо конвертиком. Потім заготовки в яєчної суміші, викладаємо в розігріте масло й обсмажуємо до появи рум'яної скоринки на середньому вогні. Для приготування кляра у мисці збиваємо яйця зі спеціями.
Смажений лаваш з начинкою з фаршу
Інгредієнти:
Приготування
Отже, спочатку готуємо всі інгредієнти. Для цього перець обробляємо і нарізаємо кубиками. Моркву чистимо, подрібнюємо на тертці, а капусту тонко шаткуємо. Мариновані кабачки нарізаємо кубиками. Фарш обсмажуємо на сковороді з маслом, підсолюємо за смаком. Тепер викладаємо його на лист лаваша, додаємо трохи капусти, моркви, перцю, кабачків. Зверху промазуємо майонезом і звертаємо конвертиком. Обсмажуємо заготовки з обох сторін, а потім викладаємо на блюдо і подаємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Лаваш з начинкою в духовці
Дуже популярними стали усілякі закуски з лаваша. І цілком виправдано, адже це чудовий варіант швидкого перекусу або, трохи пофантазувавши, можна
Лаваш з крабовими паличками
В якості одного з страв на святковому столі ми все частіше бачимо рулет з лаваша. Апетитна і смачна закуска, до того ж дуже легка у приготуванні, а
Рецепт сулугуні в лаваші
Лаваш з сулугуні - це неймовірно проста в приготуванні закуска з традиційних кавказьких інгредієнтів. Радимо їсти її з пилу з жару, тепленькою.
Пиріжки з лаваша
Швидкі пиріжки з лаваша - це відмінна альтернатива домашній випічці, процес приготування якої, часом, займає дуже багато часу. Швидкі пиріжки зручно
Лаваш з бринзою і зеленню
Якщо до вас несподівано нагрянули гості, і необхідно що-небудь приготувати на швидку руку - зробіть рулетики з лаваша з бринзою. Це проста і швидка
Лаваш з ковбасою
Не знаєте чим пригостити гостей, які до вас несподівано завітали? У нас є для вас рішення - зробіть лаваш з ковбасою. Приготувати таку просту закуску