Смажений лаваш з начинкою – неймовірно смачна і проста закуска, яку можна подавати в теплому або холодному вигляді. В якості начинки можна використовувати будь-які інгредієнти. Ми розповімо вам сьогодні деякі варіанти приготування цієї страви.
Смажені трубочки з лаваша з начинкою
Інгредієнти: вірменський тонкий лаваш – 1 упаковка; сир – 300 г; зелена цибуля – 3 шт.; яйце – 3 шт.; домашній майонез – 15 ст. ложки; сметана – 15 ст. ложки; олія рослинна. Для кляру:
молоко – 80 мл; яйце – 2 шт.; спеції. Приготування Яйця заздалегідь відварюємо круто, а потім остуджуємо, знімаємо шкаралупу і натираємо на крупній терочке. Додаємо до них нашатковану сир, подрібнений зелений лук, кладемо майонез і сметану. Все ретельно перемішуємо і заправляємо спеціями за смаком. Лаваш розрізаємо однаковими невеликими квадратиками, промазуємо начинкою і звертаємо в рулетик. В окремій мисці збиваємо яйця, поступово вливаємо молоко і кидаємо дрібку солі. Вмочуємо трубочки з лаваша з сирною начинкою в кляр і обсмажуємо на рослинному маслечко з обох сторін.
Лаваш з начинкою смажена на сковороді
Інгредієнти: лаваш – 3 шт.; яйце – 1 шт.; масло рослинне – 50 мл; спеції; картопляне пюре – 500 р. Для кляру: яйце – 1 шт.; спеції. Приготування Картоплю чистимо, промиваємо, ріжемо шматочками і відварюємо в підсоленій воді. Потім зливаємо відвар, заправляємо картопля сметаною, розбиваємо яйце і кидаємо подрібнену зелень. Кожен листочок лаваш розрізаємо на 4 частини, кладемо начинку і звертаємо конвертиком. Потім заготовки в яєчної суміші, викладаємо в розігріте масло й обсмажуємо до появи рум'яної скоринки на середньому вогні. Для приготування кляра у мисці збиваємо яйця зі спеціями.
Смажений лаваш з начинкою з фаршу
Інгредієнти: тонкий лаваш – 7 шт.; фарш м'ясний – 300 г; білокачанна капуста – 1 качан; морква – 1 шт.; перець болгарський – 1 шт.; кабачки мариновані -100 г; майонез – 150 мл. Приготування Отже, спочатку готуємо всі інгредієнти. Для цього перець обробляємо і нарізаємо кубиками. Моркву чистимо, подрібнюємо на тертці, а капусту тонко шаткуємо. Мариновані кабачки нарізаємо кубиками. Фарш обсмажуємо на сковороді з маслом, підсолюємо за смаком. Тепер викладаємо його на лист лаваша, додаємо трохи капусти, моркви, перцю, кабачків. Зверху промазуємо майонезом і звертаємо конвертиком. Обсмажуємо заготовки з обох сторін, а потім викладаємо на блюдо і подаємо.