Рулетики з баклажанів з різними начинками
Баклажани як не можна краще підходять для приготування всіляких цікавих закусок. Їх смак прекрасно поєднується з усіма продуктами, що відкриває широкі можливості для експериментів.
Нижче ми розповімо, як приготувати рулетики з баклажанів, і ви, узявши за основу запропоновані рецепти, можете змінити їх під свій смак.
Інгредієнти:
баклажани – 750 г;
твердий сир – 120 г;
часник – 3-4 зубчики;
свіжий фіолетовий базилік – 1 невеликий пучок;
свіжа зелень петрушки – 1 невеликий пучок;
свіжа зелень кинзи – 05 пучка;
олія оливкова – 20 мл;
горіхи волоські – 75 г;
майонез – 65 г;
гранатові зерна – одна жменя;
приправа хмелі-сунелі – за смаком;
оцет бальзамічний – за смаком;
чорний мелений перець – за смаком;
сіль – за смаком.
рослинна олія для смаження.
Приготування
Баклажани промиваємо, витираємо насухо, позбавляє від плодоніжок і нарізаємо довгастими пластинами товщиною приблизно п'ять міліметрів. Присмачую овочеві скибочки щедро сіллю, придавлюємо вантажем і даємо постояти при кімнатній температурі протягом тридцяти хвилин. Далі споліскуємо баклажани під проточною водою, витираємо їх від вологи, змащуємо поверхню баклажанових скибочок рослинним маслом і обсмажуємо на прогрітій сковороді приблизно по три хвилинки з кожного боку. Подрібнюємо будь-яким зручним способом зелень кінзи, базиліка і петрушки, додаємо один видавлений зубчик часнику, подрібнені волоські горіхи і оливкове масло. Гарненько перемішуємо масу, трохи розтираючи, при наявності блендера трохи пробиваємо суміш з його допомогою. Тепер приправляємо масу бальзамічним оцтом і хмелі-сунелі і перемішуємо.
Перетертий через дрібну тертку сир змішуємо з майонезом і попередньо очищеною і видавленим через прес часником і приступаємо до оформлення рулетиків.
Кожну смужку обсмажених баклажанів промазуємо спочатку горіховою сумішшю по всій довжині, в центр накладаємо сирну начинку і звертаємо виріб рулетиком. Готові рулетики викладаємо на блюдо швом донизу, прикрашаємо зернами граната і зеленню і можемо подавати.
Інгредієнти:
баклажани – 550 г;
м'ясний фарш – 200 г;
рисова крупа – 130 г;
цибуля ріпчаста – 150 г;
часник – 3 зубчики;
помідори свіжі – 200 г;
базилік – 1 пучок;
сир твердий – 120 г;
чорний мелений перець – за смаком;
сіль – за смаком.
сухарі панірувальні;
рослинна олія для смаження.
Приготування
Вимиті баклажани розрізаємо на поздовжні пластини завтовшки з п'ять міліметрів. Притрушиваем їх по всій поверхні сіллю, укладаємо в миску і даємо постояти протягом тридцяти хвилин і віддати сік. Разом з тим готуємо начинку для рулетиків з баклажанів. Ставимо варитися рис в підсоленій воді і, коли рисинків стануть м'якими, відкидаємо їх на друшляк, промиваємо і даємо стекти.
Очищаємо і дрібненько шаткуємо цибулю, видавлюємо через прес часник, змішуємо з фаршем і обсмажуємо на прогрітій сковороді з рафінованою олією до повної готовності. Приправляємо сіллю, меленим чорним перцем, додаємо відварений рис і дрібно нарізану зелень базиліка, трохи прогріваємо, помішуючи, знімаємо з вогню й даємо трохи охолонути. Вимиті помідори витираємо насухо, ріжемо на кружечки товщиною п'ять міліметрів.
Баклажанові скибочки обсушуємо серветками, накладаємо по центру кожного приготовлену начинку, викладаємо гуртки томатів, звертаємо у вигляді рулетика і скріплюємо за допомогою зубочистки. Укладаємо вироби в промаслений форму для запікання, притрушиваем перетертим через тертці твердим сиром і панірувальними сухарями і відправляємо запікатися в заздалегідь прогріту до 195 градусів духовку на п'ятнадцять хвилин.
Нижче ми розповімо, як приготувати рулетики з баклажанів, і ви, узявши за основу запропоновані рецепти, можете змінити їх під свій смак.
Рулетики з баклажанів по-грузинськи з сиром, часником і горіхами
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани промиваємо, витираємо насухо, позбавляє від плодоніжок і нарізаємо довгастими пластинами товщиною приблизно п'ять міліметрів. Присмачую овочеві скибочки щедро сіллю, придавлюємо вантажем і даємо постояти при кімнатній температурі протягом тридцяти хвилин. Далі споліскуємо баклажани під проточною водою, витираємо їх від вологи, змащуємо поверхню баклажанових скибочок рослинним маслом і обсмажуємо на прогрітій сковороді приблизно по три хвилинки з кожного боку. Подрібнюємо будь-яким зручним способом зелень кінзи, базиліка і петрушки, додаємо один видавлений зубчик часнику, подрібнені волоські горіхи і оливкове масло. Гарненько перемішуємо масу, трохи розтираючи, при наявності блендера трохи пробиваємо суміш з його допомогою. Тепер приправляємо масу бальзамічним оцтом і хмелі-сунелі і перемішуємо.
Перетертий через дрібну тертку сир змішуємо з майонезом і попередньо очищеною і видавленим через прес часником і приступаємо до оформлення рулетиків.
Кожну смужку обсмажених баклажанів промазуємо спочатку горіховою сумішшю по всій довжині, в центр накладаємо сирну начинку і звертаємо виріб рулетиком. Готові рулетики викладаємо на блюдо швом донизу, прикрашаємо зернами граната і зеленню і можемо подавати.
Рулетики з баклажанів з фаршем і помідорами в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Вимиті баклажани розрізаємо на поздовжні пластини завтовшки з п'ять міліметрів. Притрушиваем їх по всій поверхні сіллю, укладаємо в миску і даємо постояти протягом тридцяти хвилин і віддати сік. Разом з тим готуємо начинку для рулетиків з баклажанів. Ставимо варитися рис в підсоленій воді і, коли рисинків стануть м'якими, відкидаємо їх на друшляк, промиваємо і даємо стекти.
Очищаємо і дрібненько шаткуємо цибулю, видавлюємо через прес часник, змішуємо з фаршем і обсмажуємо на прогрітій сковороді з рафінованою олією до повної готовності. Приправляємо сіллю, меленим чорним перцем, додаємо відварений рис і дрібно нарізану зелень базиліка, трохи прогріваємо, помішуючи, знімаємо з вогню й даємо трохи охолонути. Вимиті помідори витираємо насухо, ріжемо на кружечки товщиною п'ять міліметрів.
Баклажанові скибочки обсушуємо серветками, накладаємо по центру кожного приготовлену начинку, викладаємо гуртки томатів, звертаємо у вигляді рулетика і скріплюємо за допомогою зубочистки. Укладаємо вироби в промаслений форму для запікання, притрушиваем перетертим через тертці твердим сиром і панірувальними сухарями і відправляємо запікатися в заздалегідь прогріту до 195 градусів духовку на п'ятнадцять хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рулети з баклажанів з сиром і часником
Баклажан - це досить популярний і доступний річний продукт, з якого виходять чудові, оригінальні закуски. Баклажановые рулети з сиром і часником
Рулети з баклажанів з волоським горіхом
Якщо не знаєте, що приготувати з баклажанів – зверніть увагу на наш новий рецепт. Рулети з баклажанів з горіхами – це ідеальна закуска, чудовий
Баклажани з бринзою
Бринза - це дуже смачна різновид сиру. Її використовують у створенні самих різних блюд. І сьогодні ми хочемо вам запропонувати кілька вишуканих
Баклажани з горіхами
Горіхи завжди надають будь-якої страви новий смак і текстуру. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити баклажани з горіхами - оригінальне і незвичайне
Закуска з баклажанів
Багато люблять баклажани за їх м'який смак і незвичайну текстуру. Вони відмінно поєднуються з багатьма продуктами. І сьогодні ми поговоримо про
Рулети з баклажанів з часником
У літній період, коли багато свіжих і корисних овочів можна приготувати безліч дивовижних страв. І сьогодні ми розповімо, як зробити смачну закуску