Баклажани як не можна краще підходять для приготування всіляких цікавих закусок. Їх смак прекрасно поєднується з усіма продуктами, що відкриває широкі можливості для експериментів.
Нижче ми розповімо, як приготувати рулетики з баклажанів, і ви, узявши за основу запропоновані рецепти, можете змінити їх під свій смак.
Рулетики з баклажанів по-грузинськи з сиром, часником і горіхами
Інгредієнти: баклажани – 750 г; твердий сир – 120 г; часник – 3-4 зубчики; свіжий фіолетовий базилік – 1 невеликий пучок; свіжа зелень петрушки – 1 невеликий пучок; свіжа зелень кинзи – 05 пучка; олія оливкова – 20 мл; горіхи волоські – 75 г; майонез – 65 г; гранатові зерна – одна жменя; приправа хмелі-сунелі – за смаком; оцет бальзамічний – за смаком; чорний мелений перець – за смаком; сіль – за смаком. рослинна олія для смаження. Приготування Баклажани промиваємо, витираємо насухо, позбавляє від плодоніжок і нарізаємо довгастими пластинами товщиною приблизно п'ять міліметрів. Присмачую овочеві скибочки щедро сіллю, придавлюємо вантажем і даємо постояти при кімнатній температурі протягом тридцяти хвилин. Далі споліскуємо баклажани під проточною водою, витираємо їх від вологи, змащуємо поверхню баклажанових скибочок рослинним маслом і обсмажуємо на прогрітій сковороді приблизно по три хвилинки з кожного боку. Подрібнюємо будь-яким зручним способом зелень кінзи, базиліка і петрушки, додаємо один видавлений зубчик часнику, подрібнені волоські горіхи і оливкове масло. Гарненько перемішуємо масу, трохи розтираючи, при наявності блендера трохи пробиваємо суміш з його допомогою. Тепер приправляємо масу бальзамічним оцтом і хмелі-сунелі і перемішуємо.
Перетертий через дрібну тертку сир змішуємо з майонезом і попередньо очищеною і видавленим через прес часником і приступаємо до оформлення рулетиків.
Кожну смужку обсмажених баклажанів промазуємо спочатку горіховою сумішшю по всій довжині, в центр накладаємо сирну начинку і звертаємо виріб рулетиком. Готові рулетики викладаємо на блюдо швом донизу, прикрашаємо зернами граната і зеленню і можемо подавати.
Рулетики з баклажанів з фаршем і помідорами в духовці
Інгредієнти: баклажани – 550 г; м'ясний фарш – 200 г; рисова крупа – 130 г; цибуля ріпчаста – 150 г; часник – 3 зубчики; помідори свіжі – 200 г; базилік – 1 пучок; сир твердий – 120 г; чорний мелений перець – за смаком; сіль – за смаком. сухарі панірувальні; рослинна олія для смаження. Приготування Вимиті баклажани розрізаємо на поздовжні пластини завтовшки з п'ять міліметрів. Притрушиваем їх по всій поверхні сіллю, укладаємо в миску і даємо постояти протягом тридцяти хвилин і віддати сік. Разом з тим готуємо начинку для рулетиків з баклажанів. Ставимо варитися рис в підсоленій воді і, коли рисинків стануть м'якими, відкидаємо їх на друшляк, промиваємо і даємо стекти.
Очищаємо і дрібненько шаткуємо цибулю, видавлюємо через прес часник, змішуємо з фаршем і обсмажуємо на прогрітій сковороді з рафінованою олією до повної готовності. Приправляємо сіллю, меленим
чорним перцем, додаємо відварений рис і дрібно нарізану зелень базиліка, трохи прогріваємо, помішуючи, знімаємо з вогню й даємо трохи охолонути. Вимиті помідори витираємо насухо, ріжемо на кружечки товщиною п'ять міліметрів.
Баклажанові скибочки обсушуємо серветками, накладаємо по центру кожного приготовлену начинку, викладаємо гуртки томатів, звертаємо у вигляді рулетика і скріплюємо за допомогою зубочистки. Укладаємо вироби в промаслений форму для запікання, притрушиваем перетертим через тертці твердим сиром і панірувальними сухарями і відправляємо запікатися в заздалегідь прогріту до 195 градусів духовку на п'ятнадцять хвилин.