» » Тефтелі в вершковому соусі в духовці

Тефтелі в вершковому соусі в духовці

Тефтелі в вершковому соусі в духовці
Тефтелі – кульки, приготовлені з фаршу з додаванням вареного рису або овочів. Таке блюдо відмінно поєднується з будь-якими гарнірами і відрізняється приємним ніжним смаком.

Рецепт тюфтельок у вершковому соусі в духовці


Інгредієнти:

  • м'якоть свинини – 500 г;

  • цибулина – 1 шт.;

  • часник – 2 зубчики;

  • морква – 1 шт.;

  • борошно – 1 ст. ложка;

  • паста томатна – 1 ч. ложка;

  • нежирні вершки – 400 мл;

  • сир – 50 г;

  • спеції;

  • рослинна олія – 30 мл


  • Приготування
    Для приготування м'ясних тюфтельок у вершковому соусі в духовці свинину нарізаємо шматочками. Цибулину і часник чистимо і разом з м'ясом подрібнюємо в м'ясорубці. Моркву натираємо на середній тертці і змішуємо з фаршем. Приправляємо спеціями і з отриманої маси ліпимо мокрими руками кульки і викладаємо їх у промазану маслом форму. Запікаємо тефтелі 20 хвилин, а тим часом готуємо соус. Для цього пасеруємо на сухій сковороді борошно, вводимо масло, поступово вливаємо вершки, додаємо томатну пасту, тертий сир і спеції. Прогріваємо 5 хвилин на слабкому вогні, а потім заливаємо наші тефтелі вершково-томатним соусом і витримуємо в духовці ще 20 хвилин.

    Курячі тефтелі в вершковому соусі в духовці


    Інгредієнти:

  • курячий фарш – 700 г;

  • цибулина – 1 шт.;

  • білий хліб – 150 г;

  • молоко – 150 мл;

  • спеції .


  • Для соусу:

  • вершки – 500 мл;

  • сир твердий – 300 г;

  • часник – 3 зубчики;

  • свіжа зелень.


  • Приготування
    Хліб викладаємо в миску, заливаємо молоком і залишаємо розмокати на 15 хвилин. Не гаючи часу, чистимо цибулину, дрібно шаткуємо і з'єднуємо її з курячим фаршем. Розмоклий хліб злегка віджимаємо і змішуємо з м'ясною масою, додавши за смаком спеції. Прогріваємо Духовку до 180 градусів, а форму для запікання промазуємо маслом. З курячої маси ліпимо руками невеличкі кульки, викладаємо у форму і запікаємо 15 хвилин. Тим часом готуємо вершковий соус: очищаємо часник, дрібно нарізаємо його, а сир натираємо на тертці. У мисці з'єднуємо вершки з сиром, додаємо часник, рубану зелень і ретельно перемішуємо. Через 10 хвилин поливаємо тефтелі вершковим соусом і знову відправляємо в духовку на 25 хвилин.

    Рибні тефтелі в вершковому соусі в духовці


    Інгредієнти:

  • рибне філе – 400 г;

  • рис – 50 г;

  • хлібна м'якоть – 100 г;

  • цибулина – 1 шт.;

  • спеції;

  • яєчний жовток – 1 шт.;

  • сметана – 5 ст. ложок;

  • масло вершкове – 1 ч. ложка;

  • борошно – 1 ст. ложка;

  • жирні вершки – 150 мл
  • Тефтелі в вершковому соусі в духовці


    Приготування
    Рибне філе і очищену цибулину перекручуємо через м'ясорубку. Потім додаємо скибочку хліба, попередньо розмочений у воді, варений рис і яєчний жовток. Солимо за смаком і ліпимо з фаршу кульки. На сковороді розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно і підрум'янюємо її кілька хвилин. Після цього додаємо сметану, вливаємо воду і вершки. Перемішуємо, зменшуємо вогонь і витримуємо ще 2 хвилинки. Перекладаємо тефтелі в вогнетривку форму, заливаємо приготовленим раніше соусом і відправляємо в духовку на 35 хвилин.
    Додав: admin | 16-12-2015, 21:04
    Переглядів: 540