Тефтелі в вершковому соусі в духовці
Тефтелі – кульки, приготовлені з фаршу з додаванням вареного рису або овочів. Таке блюдо відмінно поєднується з будь-якими гарнірами і відрізняється приємним ніжним смаком.
Інгредієнти:
м'якоть свинини – 500 г;
цибулина – 1 шт.;
часник – 2 зубчики;
морква – 1 шт.;
борошно – 1 ст. ложка;
паста томатна – 1 ч. ложка;
нежирні вершки – 400 мл;
сир – 50 г;
спеції;
рослинна олія – 30 мл
Приготування
Для приготування м'ясних тюфтельок у вершковому соусі в духовці свинину нарізаємо шматочками. Цибулину і часник чистимо і разом з м'ясом подрібнюємо в м'ясорубці. Моркву натираємо на середній тертці і змішуємо з фаршем. Приправляємо спеціями і з отриманої маси ліпимо мокрими руками кульки і викладаємо їх у промазану маслом форму. Запікаємо тефтелі 20 хвилин, а тим часом готуємо соус. Для цього пасеруємо на сухій сковороді борошно, вводимо масло, поступово вливаємо вершки, додаємо томатну пасту, тертий сир і спеції. Прогріваємо 5 хвилин на слабкому вогні, а потім заливаємо наші тефтелі вершково-томатним соусом і витримуємо в духовці ще 20 хвилин.
Інгредієнти:
курячий фарш – 700 г;
цибулина – 1 шт.;
білий хліб – 150 г;
молоко – 150 мл;
спеції .
Для соусу:
вершки – 500 мл;
сир твердий – 300 г;
часник – 3 зубчики;
свіжа зелень.
Приготування
Хліб викладаємо в миску, заливаємо молоком і залишаємо розмокати на 15 хвилин. Не гаючи часу, чистимо цибулину, дрібно шаткуємо і з'єднуємо її з курячим фаршем. Розмоклий хліб злегка віджимаємо і змішуємо з м'ясною масою, додавши за смаком спеції. Прогріваємо Духовку до 180 градусів, а форму для запікання промазуємо маслом. З курячої маси ліпимо руками невеличкі кульки, викладаємо у форму і запікаємо 15 хвилин. Тим часом готуємо вершковий соус: очищаємо часник, дрібно нарізаємо його, а сир натираємо на тертці. У мисці з'єднуємо вершки з сиром, додаємо часник, рубану зелень і ретельно перемішуємо. Через 10 хвилин поливаємо тефтелі вершковим соусом і знову відправляємо в духовку на 25 хвилин.
Інгредієнти:
рибне філе – 400 г;
рис – 50 г;
хлібна м'якоть – 100 г;
цибулина – 1 шт.;
спеції;
яєчний жовток – 1 шт.;
сметана – 5 ст. ложок;
масло вершкове – 1 ч. ложка;
борошно – 1 ст. ложка;
жирні вершки – 150 мл
Приготування
Рибне філе і очищену цибулину перекручуємо через м'ясорубку. Потім додаємо скибочку хліба, попередньо розмочений у воді, варений рис і яєчний жовток. Солимо за смаком і ліпимо з фаршу кульки. На сковороді розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно і підрум'янюємо її кілька хвилин. Після цього додаємо сметану, вливаємо воду і вершки. Перемішуємо, зменшуємо вогонь і витримуємо ще 2 хвилинки. Перекладаємо тефтелі в вогнетривку форму, заливаємо приготовленим раніше соусом і відправляємо в духовку на 35 хвилин.
Рецепт тюфтельок у вершковому соусі в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування м'ясних тюфтельок у вершковому соусі в духовці свинину нарізаємо шматочками. Цибулину і часник чистимо і разом з м'ясом подрібнюємо в м'ясорубці. Моркву натираємо на середній тертці і змішуємо з фаршем. Приправляємо спеціями і з отриманої маси ліпимо мокрими руками кульки і викладаємо їх у промазану маслом форму. Запікаємо тефтелі 20 хвилин, а тим часом готуємо соус. Для цього пасеруємо на сухій сковороді борошно, вводимо масло, поступово вливаємо вершки, додаємо томатну пасту, тертий сир і спеції. Прогріваємо 5 хвилин на слабкому вогні, а потім заливаємо наші тефтелі вершково-томатним соусом і витримуємо в духовці ще 20 хвилин.
Курячі тефтелі в вершковому соусі в духовці
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Хліб викладаємо в миску, заливаємо молоком і залишаємо розмокати на 15 хвилин. Не гаючи часу, чистимо цибулину, дрібно шаткуємо і з'єднуємо її з курячим фаршем. Розмоклий хліб злегка віджимаємо і змішуємо з м'ясною масою, додавши за смаком спеції. Прогріваємо Духовку до 180 градусів, а форму для запікання промазуємо маслом. З курячої маси ліпимо руками невеличкі кульки, викладаємо у форму і запікаємо 15 хвилин. Тим часом готуємо вершковий соус: очищаємо часник, дрібно нарізаємо його, а сир натираємо на тертці. У мисці з'єднуємо вершки з сиром, додаємо часник, рубану зелень і ретельно перемішуємо. Через 10 хвилин поливаємо тефтелі вершковим соусом і знову відправляємо в духовку на 25 хвилин.
Рибні тефтелі в вершковому соусі в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Рибне філе і очищену цибулину перекручуємо через м'ясорубку. Потім додаємо скибочку хліба, попередньо розмочений у воді, варений рис і яєчний жовток. Солимо за смаком і ліпимо з фаршу кульки. На сковороді розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно і підрум'янюємо її кілька хвилин. Після цього додаємо сметану, вливаємо воду і вершки. Перемішуємо, зменшуємо вогонь і витримуємо ще 2 хвилинки. Перекладаємо тефтелі в вогнетривку форму, заливаємо приготовленим раніше соусом і відправляємо в духовку на 35 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Курячі тефтелі в вершковому соусі в духовці
Приготувати прості курячі тефтелі неймовірно просто і впоратися з цим завданням зможе кожен, а от як урізноманітнити це блюдо, підкажуть рецепти,
Тефтелі в томатному соусі - рецепт
Тефтелі - це чудове блюдо, яке люблять і дорослі, і діти. Їх можна подавати з будь-яким гарніром - картоплею, рисом, гречкою, макарони. І сьогодні ми
Курячі тефтелі
Тефтелі - улюблене багатьма страва з дитинства, яке обов'язково було в меню кожного дитячого садка. Ми поділимося з вами полегшеним рецептом
Тефтелі в вершковому соусі
Тефтелі - це дуже смачне блюдо улюблені багатьма. І їх подають з різними соусами. І в нашій статті ми поговоримо про тюхтельки у вершковому соусі.
Тефтелі в сметанному соусі
Тефтелі - це смачні м'ясні або рибні кульки, які неодмінно подають з соусом, інакше вони будуть нагадувати котлети. І сьогодні ми пропонуємо вам
Тефтелі на пару
Парові тефтелі - це корисна дієтична страва, і до того ж смачне. Подавати їх можна з будь-яким гарніром. Готувати їх у пароварці досить просто, і ми