Тефтелі – кульки, приготовлені з фаршу з додаванням вареного рису або овочів. Таке блюдо відмінно поєднується з будь-якими гарнірами і відрізняється приємним ніжним смаком.
Рецепт тюфтельок у вершковому соусі в духовці
Інгредієнти: м'якоть свинини – 500 г; цибулина – 1 шт.; часник – 2 зубчики; морква – 1 шт.; борошно – 1 ст. ложка; паста томатна – 1 ч. ложка; нежирні вершки – 400 мл; сир – 50 г; спеції; рослинна олія – 30 мл Приготування Для приготування м'ясних тюфтельок у вершковому соусі в духовці свинину нарізаємо шматочками. Цибулину і часник чистимо і разом з м'ясом подрібнюємо в м'ясорубці. Моркву натираємо на середній тертці і змішуємо з фаршем. Приправляємо спеціями і з отриманої маси ліпимо мокрими руками кульки і викладаємо їх у промазану маслом форму. Запікаємо тефтелі 20 хвилин, а тим часом готуємо соус. Для цього пасеруємо на сухій сковороді борошно, вводимо масло, поступово вливаємо вершки, додаємо томатну пасту, тертий сир і спеції. Прогріваємо 5 хвилин на слабкому вогні, а потім заливаємо наші тефтелі вершково-томатним соусом і витримуємо в духовці ще 20 хвилин.
Курячі тефтелі в вершковому соусі в духовці
Інгредієнти: курячий фарш – 700 г; цибулина – 1 шт.; білий хліб – 150 г; молоко – 150 мл; спеції . Для соусу:
вершки – 500 мл; сир твердий – 300 г; часник – 3 зубчики; свіжа зелень. Приготування Хліб викладаємо в миску, заливаємо молоком і залишаємо розмокати на 15 хвилин. Не гаючи часу, чистимо цибулину, дрібно шаткуємо і з'єднуємо її з курячим фаршем. Розмоклий хліб злегка віджимаємо і змішуємо з м'ясною масою, додавши за смаком спеції. Прогріваємо Духовку до 180 градусів, а форму для запікання промазуємо маслом. З курячої маси ліпимо руками невеличкі кульки, викладаємо у форму і запікаємо 15 хвилин. Тим часом готуємо вершковий соус: очищаємо часник, дрібно нарізаємо його, а сир натираємо на тертці. У мисці з'єднуємо вершки з сиром, додаємо часник, рубану зелень і ретельно перемішуємо. Через 10 хвилин поливаємо тефтелі вершковим соусом і знову відправляємо в духовку на 25 хвилин.
Рибні тефтелі в вершковому соусі в духовці
Інгредієнти: рибне філе – 400 г; рис – 50 г; хлібна м'якоть – 100 г; цибулина – 1 шт.; спеції; яєчний жовток – 1 шт.; сметана – 5 ст. ложок; масло вершкове – 1 ч. ложка; борошно – 1 ст. ложка; жирні вершки – 150 мл Приготування Рибне філе і очищену цибулину перекручуємо через м'ясорубку. Потім додаємо скибочку хліба, попередньо розмочений у воді, варений рис і яєчний жовток. Солимо за смаком і ліпимо з фаршу кульки. На сковороді розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно і підрум'янюємо її кілька хвилин. Після цього додаємо сметану, вливаємо воду і вершки. Перемішуємо, зменшуємо вогонь і витримуємо ще 2 хвилинки. Перекладаємо тефтелі в вогнетривку форму, заливаємо приготовленим раніше соусом і відправляємо в духовку на 35 хвилин.