Тісто на кефірі для курника
Курник є традиційним російським пирогом, який зберіг свою популярність з плином часу. Існує маса способів приготування цього воістину царської пирога, і різняться вони як варіаціями начинки, так і різновидом використовуваного тесту. Одні готують курник з листкового або дріжджового тіста, використовуючи декілька видів начинок, розділених млинцями, інші віддають перевагу більш просте його виконання і готують з прісного тіста. Ми ж сьогодні розглянемо варіанти приготування тіста для курника на кефірі. Воно виходить ніжним на смак, повітряним, дуже просто готується і не потребує особливих кулінарних навичок.
Інгредієнти:
кефір жирністю 32% – 250 мл;
маргарин вершковий – 250 г;
сіль – 1/2 ч. ложки;
сода – 1/2 ч. ложки;
оцет 9% – 1 ч. ложка;
борошно пшеничне.
Приготування
Кефір з жирністю 32% або більше змішуємо з содою, погашеної оцтом, сіллю, розтопленим і остившім маргарином і гарненько перемішуємо. Тепер підсипаємо потроху просіяне пшеничне борошно і заводимо м'яке, але не липнущее до рук тісто.
Загорнути його у харчову плівку і визначаємо в тихе місце при кімнатній температурі на півтора-два години. Після закінчення часу тісто для курника на кефірі повністю готове, можна приступати до формування пирога.
Інгредієнти:
кефір 32% – 250 мл;
масло вершкове – 150 г;
яйця – 1-2 шт.;
сіль – 10 г;
сода – 10 г;
оцет – 10 мл;
цукровий пісок – 35 г;
борошно пшеничне – 700 г або скільки візьме тісто.
Приготування
Яйця збиваємо з цукровим піском до легкості й пишноти, додаємо сіль, соду, погашену оцтом, розтоплене вершкове масло, вливаємо кефір і перемішуємо. Тепер підсипаємо невеликими порціями просіяне борошно і заводимо м'яке тісто. Обертаємо його харчовою плівкою, визначаємо в миску і розміщуємо в холодильнику на кілька годин для дозрівання. Після закінчення часу приступаємо до формування виробу.
Пропонуємо найпоширеніший рецепт приготування курника з такого тіста.
Інгредієнти:
тісто на кефірі;
куряче м'ясо (м'якоть) – 450 г;
бульби картоплі – 700 г;
цибуля ріпчаста – 120 г;
вершкове масло – 75 г;
мелений чорний перець – за смаком;
сіль – за смаком;
яйце – 1 шт.;
спеції на вибір – за смаком.
Приготування
Приготуємо тісто на кефірі, взявши за основу один із наведених рецептів і поки воно буде настоюватися, підготуємо всі інгредієнти для начинки. Куряче м'ясо промиваємо, хорошенечко обсушуємо паперовим рушником і нарізаємо дрібними скибочками. Картопля позбавляємо від шкірки і нарізаємо кубиками невеликого розміру. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і шаткуємо дрібними кубиками.
По готовності тіста поділяємо його на дві частини, одну розкачуємо і розміщуємо в промасленим формі для випічки. На дно розкладаємо кубики картоплі, попередньо посоливши їх, поперчив та приправте спеціями. Потім розподіляємо куряче м'ясо з цибулею. Не забуваємо його також присмачити сіллю, перцем і спеціями. Зверху розкладаємо шматочки вершкового масла і накриваємо другим, розкатаним до потрібного розміру, пластом. Дуже ретельно запечатуємо курник, стуливши два пласта разом і підвернувши краю, промазуємо верх пирога збитим яйцем і проробляємо зверху невеликий отвір для виходу пари.
Визначаємо страву у попередньо прогріту до 170 градусів духовку приблизно на годину або до готовності і рум'яності. Час випікання може змінюватись в залежності від можливостей вашого духової шафи.
Як зробити тісто для курника на кефірі – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Кефір з жирністю 32% або більше змішуємо з содою, погашеної оцтом, сіллю, розтопленим і остившім маргарином і гарненько перемішуємо. Тепер підсипаємо потроху просіяне пшеничне борошно і заводимо м'яке, але не липнущее до рук тісто.
Загорнути його у харчову плівку і визначаємо в тихе місце при кімнатній температурі на півтора-два години. Після закінчення часу тісто для курника на кефірі повністю готове, можна приступати до формування пирога.
Рецепт тіста для курника на кефірі з яйцями
Інгредієнти:
Приготування
Яйця збиваємо з цукровим піском до легкості й пишноти, додаємо сіль, соду, погашену оцтом, розтоплене вершкове масло, вливаємо кефір і перемішуємо. Тепер підсипаємо невеликими порціями просіяне борошно і заводимо м'яке тісто. Обертаємо його харчовою плівкою, визначаємо в миску і розміщуємо в холодильнику на кілька годин для дозрівання. Після закінчення часу приступаємо до формування виробу.
Пропонуємо найпоширеніший рецепт приготування курника з такого тіста.
Курник з картоплею з тесту на кефірі в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Приготуємо тісто на кефірі, взявши за основу один із наведених рецептів і поки воно буде настоюватися, підготуємо всі інгредієнти для начинки. Куряче м'ясо промиваємо, хорошенечко обсушуємо паперовим рушником і нарізаємо дрібними скибочками. Картопля позбавляємо від шкірки і нарізаємо кубиками невеликого розміру. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і шаткуємо дрібними кубиками.
По готовності тіста поділяємо його на дві частини, одну розкачуємо і розміщуємо в промасленим формі для випічки. На дно розкладаємо кубики картоплі, попередньо посоливши їх, поперчив та приправте спеціями. Потім розподіляємо куряче м'ясо з цибулею. Не забуваємо його також присмачити сіллю, перцем і спеціями. Зверху розкладаємо шматочки вершкового масла і накриваємо другим, розкатаним до потрібного розміру, пластом. Дуже ретельно запечатуємо курник, стуливши два пласта разом і підвернувши краю, промазуємо верх пирога збитим яйцем і проробляємо зверху невеликий отвір для виходу пари.
Визначаємо страву у попередньо прогріту до 170 градусів духовку приблизно на годину або до готовності і рум'яності. Час випікання може змінюватись в залежності від можливостей вашого духової шафи.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тісто на маргарині для курника
Курник - це шикарний багатоскладниковий пиріг, який приготувати не так складно, хоч і клопітно. Пропонуємо найпростіший варіант основи для такого
Тісто на курники в духовці
Курник - це шикарний пиріг, який в основному готують на торжество. Пропонуємо кілька простих рецептів тесту для такого роду випічки, використовуючи
Курник - рецепт на кефірі
Класичний пиріг курник готується зазвичай без додавання кефіру, або будь-якого роду молочних продуктів, але як показала практика, саме завдяки їм
Тісто для курника
Курник - популярне російське блюдо, яке вміють готувати на святкову вечерю практично всі господині. Цей пиріг вважається символом процвітання і
Курник з картоплею і куркою
Класичний курник зазвичай готується з використанням круп, основні - гречка і рис. Не дивлячись на це ще більш смачні пироги виходять з начинкою на
Курник в мультиварці
У минулому курник був дуже відомий і шанований, оскільки готували його тільки на весілля. У наш час таких строгих правил не дотримуються, а тому