Як приготувати курник - простий рецепт?
Незважаючи на те, що з року в рік традиційні святкові страви для застілля відходять на другий план, поступаючись сучасним і химерним закусок, деякі залишаються вірні автентичної кухні і з радістю користуються можливістю приготувати складносурядні страви на зразок курника. Багатошаровий російський пиріг можна зробити і за спрощеною схемою і саме про те, як приготувати курник за простими рецептами ми і поговоримо далі.
Значно спростити рецепт курника можна завдяки відсутності млинців в рецепті: інгредієнти можна просто з'єднувати разом, а потім укладати гіркою поверх шару листкового тіста і слеплять його краю разом.
Інгредієнти:
Для тіста:
вершкове масло - 190 г;
сметана - 185 г;
яєчні жовтки - 3 шт.;
борошно - 220 г;
порошок для випічки - 5 р.
Для начинки:
курятина - 540 г;
печериці - 210 г;
яйця - 3 шт.;
картопляні бульби - 260 г;
ріпчаста цибуля - 110 г;
курячий бульйон - 85 мл
Приготування
Почніть приготування самого тіста-основи. Розітріть крижане масло в крихту з борошном і порошком для випічки. Отриману крихту змішайте зі сметаною і яєчними жовтками, поки не зберете тісто в грудку. Оберніть ком плівкою і залиште в холодильнику на півгодини.
Курятину відваріть і розберіть на волокна. Печериці спасеруйте з кільцями ріпчастої цибулі. Відваріть картоплю в мундирах, а потім очистіть їх і наріжте. Змішайте всі складові начинки разом з вареними яйцями і викладіть в центр розкачаного шару тесту гіркою. Зберіть краю тесту разом і залиште отвір на самій верхівці. Влийте в отвір бульйон і змажте курник яйцем. Випікайте пиріг годину при 170 градусах.
Якщо ви не знаєте, як приготувати курник в мультиварці, то повторіть аналогічні кроки, а потім залиште пиріг готуватися в режимі «Випічка» на цілу годину.
Інгредієнти:
листкове тісто (бездріжджове) - 1 упаковка;
курятина - 11 кг;
печериці - 490 г;
ріпчаста цибуля - 165 г;
рис - 110 г;
яйця - 4 шт.;
млинці - 9 шт.;
бульйон - 230 мл;
пір'я цибулі - 6-8 шт.
Приготування
Розділіть цибулину на тонкі півкільця, а потім спасеруйте її до прозорості на розігрітій олії разом з грибами. Коли волога з останніх випарується – начинку можна охолоджувати. Відваріть рис і з'єднайте його з рубаними яйцями і зеленню цибулі. Відваріть курятину, розберіть м'якоть на волокна.
Розкачайте пласт листкового тіста і викладіть на нього перший млинець. Покрийте блін грибною начинкою і накрийте другим млинцем. Поверх нього викладіть рис і яйце, потім ще млинець – курка. Повторюйте шар за шаром, а потім зберіть краю тесту з скріпіть їх разом. У центр курника влийте бульйон і випікайте пиріг півгодини при 200 градусах.
Як приготувати курник з куркою та картоплею?
Значно спростити рецепт курника можна завдяки відсутності млинців в рецепті: інгредієнти можна просто з'єднувати разом, а потім укладати гіркою поверх шару листкового тіста і слеплять його краю разом.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Почніть приготування самого тіста-основи. Розітріть крижане масло в крихту з борошном і порошком для випічки. Отриману крихту змішайте зі сметаною і яєчними жовтками, поки не зберете тісто в грудку. Оберніть ком плівкою і залиште в холодильнику на півгодини.
Курятину відваріть і розберіть на волокна. Печериці спасеруйте з кільцями ріпчастої цибулі. Відваріть картоплю в мундирах, а потім очистіть їх і наріжте. Змішайте всі складові начинки разом з вареними яйцями і викладіть в центр розкачаного шару тесту гіркою. Зберіть краю тесту разом і залиште отвір на самій верхівці. Влийте в отвір бульйон і змажте курник яйцем. Випікайте пиріг годину при 170 градусах.
Якщо ви не знаєте, як приготувати курник в мультиварці, то повторіть аналогічні кроки, а потім залиште пиріг готуватися в режимі «Випічка» на цілу годину.
Як приготувати курник з листкового тіста?
Інгредієнти:
Приготування
Розділіть цибулину на тонкі півкільця, а потім спасеруйте її до прозорості на розігрітій олії разом з грибами. Коли волога з останніх випарується – начинку можна охолоджувати. Відваріть рис і з'єднайте його з рубаними яйцями і зеленню цибулі. Відваріть курятину, розберіть м'якоть на волокна.
Розкачайте пласт листкового тіста і викладіть на нього перший млинець. Покрийте блін грибною начинкою і накрийте другим млинцем. Поверх нього викладіть рис і яйце, потім ще млинець – курка. Повторюйте шар за шаром, а потім зберіть краю тесту з скріпіть їх разом. У центр курника влийте бульйон і випікайте пиріг півгодини при 200 градусах.
Рекомендуємо добрі рецепти
Курник з млинців з куркою і грибами
Традиційний російський пиріг - курник, вважається одним з найскладніших страв, так як складається з двох видів тіста та багатокомпонентної начинки.
Курник з млинців
Курник - це страва з довжиною історією. Традиційно великі пироги готувалися в особливих випадках, наприклад, на весілля, або свято Трійці. І сьогодні
Курник - рецепт на кефірі
Класичний пиріг курник готується зазвичай без додавання кефіру, або будь-якого роду молочних продуктів, але як показала практика, саме завдяки їм
Курник з грибами
Курник - це смачний пиріг з курячої начинкою, який чудово прикрасить будь-який святковий стіл. І сьогодні ми поділимося з вами дивовижними рецептами
Як готувати курник в духовці?
Курник - справжній цар пирогів. Раніше його готували лише до урочистим пишним столів. однак нині таку традицію можна порушити й поласувати ароматним
Курник з картоплею і куркою
Класичний курник зазвичай готується з використанням круп, основні - гречка і рис. Не дивлячись на це ще більш смачні пироги виходять з начинкою на